۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۹
کد خبر: ۷۷۳۵۸۴

آئین رونمایی از دانشنامه قرآن و تاریخ اسلام

آئین رونمایی از دانشنامه قرآن و تاریخ اسلام
آئین رونمایی از دانشنامه قرآن و تاریخ اسلام در تالار معرفت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، آئین رونمایی از دانشنامه قرآن و تاریخ اسلام بعداز ظهر چهارشنبه ۳ بهمن ماه ۱۴۰۳ در تالار معرفت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد. 

در این مراسم آیت الله علی اکبر رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ضمن تقدیر و تشکر از مسئولین و مؤلفینی که در تدوین دانشنامه های قرآنی نقش داشتند، اظهار داشت: قرآن اقیانوسی ناپیدا و ناشناخته است و کسی نمی تواند این ادعا را داشته باشد که به عمق این اقیانوس دست یافته؛ شورای علمی دانشنامه های قرآنی تلاش فراوانی را برای نشر معارف قرآنی داشته اند تا تألیفی علمی و قابل قبول ارائه دهند.

آئین رونمایی از دانشنامه قرآن و تاریخ اسلام

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه طبیعت تدوین دانشنامه های قرآنی زمان‌بر و طولانی است، گفت: فرآیند تدوین دانشنامه قرآنی 40 مرحله دارد و طی این مراحل زمان‌بر است، البته وجود امکانات علمی و انسانی، زمان انجام کار را کوتاه تر می کند.

آئین رونمایی از دانشنامه قرآن و تاریخ اسلام

حجت الاسلام ابوالقاسم مقیمی حاجی معاون پژوهش حوزه های علمیه از مراسم رونمایی از چند جلد دانشنامه علوم قرآنی در سال آینده خبر دارد و اظهار داشت: در آینده دو جلد دانشنامه قرآن و اخلاق منتشر می شود که این آثار به همت حجج اسلام داودی و محرمی تدوین شده است؛ زحمات گروه نویسندگان در معرض بررسی گروه علمی و ارزیابی، ارزیابان قرار گرفته است.

حجت الاسلام مقیمی حاجی با اشاره به کتابی تحت عنوان" اعتقاد ما" که آیت الله مکارم شیرازی در پاسخ به شبهادت اعتقادی نوشته اند، تصریح کرد: آیت الله مکارم شیرازی تمام اعتقادات شیعه را در یک جلد کتاب به نام " اعتقاد ما" نوشتند ولی ما سعی کردیم اعتقادات شیعه را در سه جلد بیان کنیم و برای تدوین کتاب، مراجعه به همه مصادر و امور فنی و ساختاری انجام شده و یک دهه کارشناسی با کار تعاملی و ارتباط با مؤلفان آثار فاخر در حوزه علوم اسلامی منجر به تدوین کتاب شده است.

آئین رونمایی از دانشنامه قرآن و تاریخ اسلام

حجت الاسلام غلامحسین محرمی استادیار گروه تاریخ و تمدن پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در این نشست، با ارائه گزارشی از تلاش های علمی انجام شده برای تدوین دانشنامه قرآن و تاریخ، اظهار داشت: تاریخ در مجامع علمی بویژه در حوزه های علمیه مظلوم است و لازم است که به این رشته علمی توجه ویژه‌ای شود.

استادیار گروه تاریخ و تمدن با تاکید براینکه تاریخ علمی سهل و ممتنع است، گفت: پاسخگویی به شبهه تاریخی نیاز به تخصص دارد و بدون داشتن دانش و اطلاعات علمی، پاسخ دادن به سوالات تاریخ اسلام، موجب وهن دین است.

آئین رونمایی از دانشنامه قرآن و تاریخ اسلام

حجت ‌الاسلام سعید داودی عضو هیأت ‌علمی گروه قرآن پژوهی پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نیز با اشاره به اینکه چهار عنوان دانشنامه در ارتباط با قرآن در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در حال تدوین است، اظهار داشت: این دانشنامه قرآنی با حضور اساتید تراز اول حوزه علمیه تدوین شده و هدف از تدوین دانشنامه علمی، مرجعیت علمی برای محققان و اندیشمندان است.

عضو هیأت ‌علمی گروه قرآن پژوهی با تاکید براینکه دانشنامه قرآن و تاریخ با محوریت قرآن تدوین شده، ابراز کرد: تصمیم این است که با استفاده از تفاسیر قرآنی مطالبی متقن نوشته شود؛ استادان گروه قرآن پژوهی تألیفات گسترده ای در زمینه علوم قرآنی داشته اند و با تلاش های آنها کتاب از لحاظ تاریخی متقن است.

آئین رونمایی از دانشنامه قرآن و تاریخ اسلام

محمد کاظم شاکر عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه علامه طباطبائی و از نویسندگان دانشنامه قرآن و تاریخ در ادامه ضمن تشکر از دست‌اندرکاران و نویسندگان دانشنامه های قرآنی، اظهار داشت: لازم است ترجمه آثار علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به زبان انگلیسی در دستور کار قرار گیرد تا طلاب و دانشجویان سایر کشورها از آثار علمی شیعی استفاده کنند.

نویسنده دانشنامه قرآن و تاریخ با تاکید بر لزوم ترجمه دانشنامه قرآن و تاریخ به زبان های انگلیس و آلمانی، افزود: اگر دانشنامه های قرآنی که کاری علمی و به نام شیعه است به زبان انگلیسی و آلمانی ترجمه شود مورد استقبال دانشجویان و علاقمندان قرآن قرار خواهد گرفت.

آئین رونمایی از دانشنامه قرآن و تاریخ اسلام

گفتنی است در پایان این مراسم از مجموعه جلدهای کتاب دانشنامه قرآن و تاریخ، توسط آیت الله رشاد و  اعضای نویسندگان و هیئت علمی تدوین کتاب رونمایی شد.

ارسال نظرات