گزارشی از دورههای تخصصی در زمینه پیشگیری و درمان آسیبهای اجتماعی
حجتالاسلام غلامرضا جلیلی مدیر خدمات اجتماعی و پیشگیری و درمان آسیب های دفتر سیاسی اجتماعی حوزه های علمیه کشور در گفتوگو با خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، به برگزاری دوره کارگاههای آموزشی و مهارتی پیشگیری و درمان آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و اظهار داشت: این دورهها که برای کل کشور برنامهریزی شده است، در مرحله نخست بین 17 تا 19 ماه بهمن برای ده استان ابتدایی به میزبانی مرکز مدیریت حوزههای علمیه برگزار شد.
وی افزود: استانهایی همچون گلستان، مرکزی، گیلان، مازندران، اصفهان، کرمان، تهران، اردبیل و کرمانشاه وتهران ...از جمله شرکتکنندگان بودند و همچنین نمایندگانی از برخی استانهای دیگر نیز در این دوره حضور داشتند.
وی با تاکید براینکه برنامهها با مشارکت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و برخی مجموعههای قوه قضاییه کشور برگزار شد، بیان کرد: روز چهارشنبه ارائه نمایشگاه ونشستهایی با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق مواد مخدر و مجموعه اجتماعی ومبارزه بامواد نیروی انتظامی در سالن آیتالله حائری مرکز مدیریت حوزههای علمیه برگزار شد و در این جلسات موضوعاتی نظیر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و شناخت مواد مخدر توسط اساتیدی از دانشگاه بیان شد وعصر همان روز، اساتیدی در خصوص پیشگیری و درمان مسائل مرتبط با اعتیاد به الکل نکات مهمی را ارائه دادند.
حجتالاسلام جلیلی همچنین به برنامهای در مسجد مقدس جمکران و نشستی با حضور آقای دکترعبدالحی، نماینده پزشکی قانونی کشور، اشاره کرد. وی بیان داشت که دکتر عبدالحی به ارائه آمارهای ویژه و تحلیلهایی در زمینه آسیبهای اجتماعی پرداخته است که این اطلاعات میتواند به تصمیمگیری برای انجام اقدامات عملیاتی منجر شود.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاهی توسط معاونت پیشگیری دستگاه قضائی در صبح پنجشنبه، اظهار داشت: در این نمایشگاه، نشستهایی با حضور رئیس دفتر ویژه قوه قضائیه حجت الاسلام والمسلمین یزدی و قائممقام معاون محترم پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه برگزار شد تا ظرفیتهای موجود مورد بررسی قرار گیرد و موضوعات تخصصی مرتبط ارائه شوند.
حجتالاسلام جلیلی اشاره کرد که در صبح روز جمعه، نماینده سازمان زندانهای کشور و مدیرکل زندان قم به بحث و گفتگو پرداختند، افزود: پس از آن، جلسه دیگری با حضور ریاست محترم دادگاههای ویژه مناطق کاشان، قم ... برگزار شد که به پرسش و پاسخ در مورد مسائل مرتبط با جرم و آسیبهای اجتماعی اختصاص داشت.
وی ضمن بیان اینکه در این دوره، گزارشی جامع از فعالیتهای استانی ارائه گردید و افراد برجسته و تأثیرگذار در حوزه آسیبهای اجتماعی، عملکرد خود را تشریح کردند، اظهار داشت: جلسه اختتامیه در ظهر روز جمعه برگزار شد.
حجتالاسلام جلیلی افزود: دوره بعدی نیز در تاریخ 24، 25 و 26 ماه ۱و۲و۳ اسفندماه با حضور استادان مختلف از معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ،ریاست محترم دیوان عالی کشور، مجموعه دادستانی کل کشور، ستاد مبارزه با مواد مخدرکشور،سازمان زندانهای کشور، بهزیستی کشور ،فرهنگی اجتماعی ستاد کل نیروهای مسلح ،ناجا واجا ، حتی نهادهایی مانند کمیته امداد ،ارشادو.... برگزار خواهد شد و همچنین برنامههایی با همکاری برخی علما و بزرگان علمی حوزه در دست اجراست.
وی در پایان از رسانهها برای پوشش این برنامهها قدردانی کرد و بر اهمیت نقش رسانه در اطلاعرسانی اقدامات جاری و آینده تأکید داشت. و همچنین ابراز امیدواری کرد که این تلاشها موجب افزایش همافزایی بین دستگاهها شده و بهرهگیری مطلوبی از ظرفیتهای موجود به عمل آید.