نباید فقط مصرفکننده هوش مصنوعی باشیم

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم امرز در نشست تخصصی «کاربرد و ظرفیت هوش مصنوعی در توسعه استارتاپهای علوم انسانی» در قم، با اشاره به اهمیت علوم انسانی در سیاست گذاری جوامع افزود: علوم انسانی از جایگاه بسیار والایی برخوردار است و نقش محوری در تصمیمسازی و سیاستگذاری دارد؛ در حالیکه کشورهای غربی اگرچه از نخبگان کشورهای دیگر در رشتههای فنی و مهندسی و پزشکی بهره میبرند، اما اجازه نمیدهند این نخبگان در عرصه سیاستگذاری وارد شوند.
آیتالله حسینی بوشهری با اشاره به تحولات پرشتاب فناوری و تأثیر آن در حکمرانی تصریح کرد: هوش مصنوعی در حال ایجاد دگرگونیهای عمیق است، تا جایی که حتی برخی از سازندگان آن نگران هستند که این فناوری در حوزه حکمرانی چه تأثیراتی خواهد داشت.
وی با تأکید بر ضرورت جبران عقبماندگیهای موجود در این حوزه گفت: ما چند سالی است که وارد عرصه هوش مصنوعی شدهایم و باید با جدیت، خلأها و عقبماندگیها را برطرف کنیم. همانگونه که در صنایع نظامی و دفاعی به پیشرفتهای قابل توجهی رسیدیم، در حوزه علوم انسانی و هوش مصنوعی نیز باید جایگاه شایستهای پیدا کنیم.
رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه علم و دانش، قدرتآفرین است، خاطرنشان کرد: هر کشوری که از رشد علمی بیشتری برخوردار باشد، در معادلات بینالمللی نیز تأثیرگذارتر خواهد بود. در دوران پیش از انقلاب اسلامی، به دلیل ضعف در پیشرفتهای علمی، ایران همواره چشم به دهان دیگران داشت، اما امروز مسیر پیشرفت را با اتکا به توان داخلی دنبال میکند.
وی یکی از علل اصلی دشمنیهای مستمر با ایران را حرکت شتابان کشور در مسیر اقتدار دانست و افزود: دشمنان از این نگراناند که ایران به قله پیشرفت علمی برسد و دیگر نتوانند آن را مهار کنند.
آیت الله حسینی بوشهری در بخش دیگری از سخنان خود به نقش تسهیلگر هوش مصنوعی در علوم حوزوی اشاره کرد و گفت: هوش مصنوعی در حوزه علوم دینی و حوزوی جای مرجع تقلید را نخواهد گرفت، اما میتواند کمککننده و تسهیلگر جدی در فرآیندهای پژوهشی و آموزشی باشد.
وی نقش پارکهای علم و فناوری را در خودکفایی علمی کشور بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: یکی از انتظارات مهم از این مراکز، فراهم کردن بسترهای لازم برای حرکت کشور به سوی استقلال و پیشرفت فناورانه است.