استقبال چشمگیر دختران تهرانی برای ورود به حوزه علمیه خواهران

به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین کبیریان در گفت وگویی با اشاره به آثار و برکات حوزه علمیه خواهران در سطح کشور گفت: تعبیر مقام معظم رهبری از حوزه علمیه خواهران، تعبیر جالب توجه «پدیده مبارک» است. پدیده مبارک، یعنی آن چیزی که با حجم کم دارای تاثیر و برکت است. یعنی یک محدود کوچکی که دایره اثرگذاری بسیار زیادی دارد.
وی افزود: حوزه علمیه خواهران از سال ۷۵-۷۶ رسما به صورت مرکز مدیریت و سازمان دهی شده، یک مولود از موالید مبارک انقلاب است.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان تهران گفت: جامعه الزهرا(س) در زمان امام راحل تاسیس شد و در زمان زعامت امام خامنه ای، مرکز مدیریت خواهران با مدیریت مرحوم آیت الله شرعی شکل گرفت و کمتر از ۳۰ سال از عمر این حوزه مبارک می گذرد. امروز حدود ۵۰۰ مدرسه علمیه خواهران به استثنای استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و شمالی در کشور وجود دارد.
وی افزود: حوزه علمیه خواهران تهران با ۷۴ مدرسه بزرگترین حوزه علمیه خواهران کشور محسوب می شود. در آمار کلی می توان گفت که ۲۰ هزار طلبه و دانش آموخته در این حوزه حضور یافته اند. خروجی حوزه علمیه خواهران حدود ۱۲ هزار نفر است که در سطح مقطع ۲،سطح ۳ و سطح چهار یا سطح دکتری به تحصیل پرداخته اند. هم اکنون ۷ هزار طلبه در حال تحصیل هستند. طلاب فارغ التحصیل شده نیز در حال کنشگری در جامعه هستند.
وی گفت: حضور در دانشگاه ها، حضور وسیع در مدارس چه در طرح امین و جذب رسمی در آموزش و پرورش و مبلغین دانش آموزی از جمله این بروزات است. همچنین طلاب فارغ التحصیل شده در محافل و مجالس خانگی قرآنی و فرهنگی و مذهبی به شکل وسیعی شرکت فعال دارند.
حجت الاسلام والمسلمین کبیریان با ذکر این مطلب که این حضور آنها به زغم همه مسوولانی که این حضور را بررسی کرده اند، بسیار موثر بوده است، تصریح کرد: محور تربیتی جامعه، خانم ها هستند. و اگر به لحاظ آماری می گوییم نصف جمعیت را خانم ها تشکیل می دهند ولی از نظر تاثیرگذاری، قطعا صد درصد تاثیر از آن این قشر محترم است.
وی گفت: از حیث اثرگذاری می توان گفت که امروزه حدود ۲۰ هزار طلبه شاغل به تحصیل یا فارغ التحصیل در سطوح مختلف فرهنگی در استان تهران مشغول به فعالیت مستمر هستند. همچنین طلاب خواهر با توجه به سطح عمیق دسترسی و اثرگذاری فعالیت های بسیاری در حوزه تبلیغی در بین خانواده خود و اطراف و اکناف خود دارند و از این حیث دامنه اثرگذاری آنها بدون محدودیت است.
وی افزود: حدود ۸۰۰ استاد در حوزه علمیه تهران مشغول به فعالیت تدریسی و علمی هستند. در هر مدرسه یک بخش آموزشی وجود دارد که متکلف ارایه واحدهای درسی است. در سطح دو ۱۹۰ واحد درسی ارایه می شود که یکی از بخش های قابل توجه این دروس، دروس قرآنی است. حدود ۲۰ واحد از این تعداد واحد، دروس قرآنی است. با اینکه معترفتیم که هرچه در این حوزه کار کنیم باهم کم کارکرده ایم ولی قطعا حوزه علمیه باید بیش از پیش با قرآن کریم انس بگیرند.
وی گفت: در سطح سه چندین رشته تخصصی وجود دارد و جالب توجه است که پراستقبال ترین رشته تخصصی حوزه علمیه خواهران در سطح سه و چهار، رشته تفسیر و علوم قرآنی است. در سطح چهار نیز تفسیر تطبیقی پر استقبال ترین رشته است. این مساله نشان می دهند که حوزه توانسته است که این جاذبه را ایجاد کرده است که طلاب جوان در این رشته به تحصیل بپردازند.
مدیر حوزه علمیه تهران بیان کرد: در بخش پژوهشی، طلاب سطح دو حداقل باید یک مقاله پایانی ارایه کنند. اگر محاسبه کنیم که هر طلبه تنها یک مقاله ارایه کرده و به دانش آموختگی رسیده است بیش از ۱۲ هزار مقاله پایانی در حوزه علمیه تهران ارایه شده است که قطعا بیش از نیمی از این مقالات را مقالات قرآنی تشکیل می دهد.
وی افزود: در سطح سه نیز تا کنون ۹۰۵ پایان نامه دفاع شده است که از این میان ۶۰۰ پایان نامه ما قرآنی بوده است و در سطح چهار نیز که تا کنون با توجه به تازگی این سطح، سی مقاله دفاع شده است که بخش جالب توجه آن قرآنی است.
حجت الاسلام والمسلمین کبیریان عنوان کرد: در این عرصه نباید بی انصافی صورت گیرد زیرا طلاب و حوزه علمیه ما به شکل گسترده ای به مباحث قرآنی می پردازد و قرآن را به شکل جدی در حوزه آموزشی و پژوهشی در برنامه های خود جای داده است.
وی گفت: در بخش دروس نیز کتب تفسیری و روخوانی و روانخوانی قرآنی در حوزه علمیه خواهران تدریس می شود و کتب دیگر نیز با شواهد گسترده روبرو هستیم. یعنی در رشته های مختلف استنادات قرآنی فراوانی در کتب وجود دارد. البته هیچ وقت نباید به وضع موجود قانع باشیم. قطعا زمانی حق قرآن ادا می شود که در زندگی مردم ساری و جاری شود. حوزه علمیه یکی از نهادهایی است که وظیفه مهمی در این بخش دارد و مابقی بخش های علمی نیز باید تلاش کنند که قرآن را در بطن جامعه وارد کنند.
مدیر حوزه علمیه تهران بیان کرد: اگر کل جامعه ما دغدغه قرآنی داشته باشند قطعا حوزه علمیه خواهران نقش مهم و اثرگذاری در این زمینه دارند.
وی افزود: یکی از مهمترین نقش های طلاب، نقش تبلیغی است و همه طلاب خواهر نقش و کنش تبلیغی را در فعالیت های خود دارند و یکی از محورهای اصلی تبلیغی آنها، نقش آفرینی در حوزه بسط فرهنگی قرآنی بوده است.
حجت الاسلام والمسلمین کبیریان عنوان کرد: زمینه، زمینه بسیار فراهمی برای حضور گسترده تر حوزه های علمیه هستند و دولت و نهادهای فرهنگی باید تلاش کنند که سهم فعالیت های حوزوی و قرآنی بیشتر شود.
وی گفت: از ۷۴ مدرسه علمیه که در استان تهران در بخش خواهران مشغول فعالیت است، ۵ مدرسه در سطح چهار، ۱۵مدرسه در سطح سه و مابقی در سطح دو فعالیت دارند. گستردگی مناطق تحت پوشش استان تهران نیز از منتها علیه غرب تا منتها علیه شرق استان تهران می باشد. در بیش از ۱۵ شهر استان تهران از ملارد گرفته تا فیروزکوه و پیشوا و.... شاهد مدارس علمیه خواهران هستیم.
مدیر حوزه علمیه تهران با اشاره به ظرفیت های حوزه علمیه خواهران در جذب جوانان بیان کرد: یکی از سوالاتی که همیشه مطرح است این است که پس از تحولات گسترده فرهنگی به خصوص مسایلی که در دو سال پیش رخ داد و همچنین جولان فضای مجازی و سرعت تحولات اجتماعی آیا امیدی به احیای شرایط بخصوص در بین نسل جوان دختران دارید یا خیر که پاسخ بنده این است که بسیار به نسل جدید و آینده برای ساخت کشور و احیای فرهنگی کشور امیدوارم.
وی افزود: در فرمایشات مقام معظم رهبری مشاهده می کنید که ایشان دائما پمپاژ امید می فرمایند. البته ایشان هیچ وقت برای دلخوشی جامعه این بیانات را بیان نمی کنند بلکه کاملا با آگاهی کامل این مباحث را بیان می فرمایند.
حجت الاسلام والمسلمین کبیریان عنوان کرد: یکی از نکات بسیار جالبی که باید به مخاطبان عرض شود آن است که علی رغم همه مسایلی که در سال ۱۴۰۱ و در حوادث موسوم به زن زندگی آزادی رخ داد، شاهد رکوردهای جالبی بودیم که یکی از آنها جذب بسیار بیشتر حوزه علمیه خواهران نسبت به سالهای گذشته در حوزه های علمیه خواهران بود. یعنی دختران ما با مشاهده شرایطی که دشمن می خواست برای آنها ایجاد کند رغبت بیشتری به حوزه علمیه پیدا کردند.
وی گفت: این مساله به خوبی بیانگر آن است که اگر یک موجی با تاسی از یک سری محورهای فرهنگی و رسانه ای ایجاد شد، آنگونه نیست که بتواند لایه های درونی جامعه ما را متاثر کند. اگر فتنه ای ایجاد شود قطعا نمی تواند مردم را از دین گریزان کند. ممکن است که مردم سوالاتی را در خصوص نوع مدیریت ها داشته باشند ولی قطعا گرایش مردم به دین همیشه ساری و جاری بوده است.
مدیر حوزه علمیه تهران بیان کرد: از دیگر سوی باید بدانیم که حوزه های علمیه دارای یک صاحب عالی مقام و بزرگوار است. صاحب حوزه های علمیه ما امام زمان(عج) است و دل های مردم نیز به دست خداوند و حضرت ولی عصر است و مطمئن هستیم که خداوند رشته دین را به جای دیگری گره نخواهد زد و هیچگاه دین خدا تضعیف نخواهد شد. ممکن است مشکلاتی در مدیریت ها و فعالیت ها ایجاد شود و نواقصی باشد ولی خداوند دین خود را معطل افراد نخواهد کرد.