۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۹
کد خبر: ۷۸۱۶۱۰

بن‌بست تل‌آویو در معادله یمن؛ هیچ امنیتی برای اسرائیل نیست

بن‌بست تل‌آویو در معادله یمن؛ هیچ امنیتی برای اسرائیل نیست
گسترش عملیات‌های یمن ضد رژیم اشغالگر هم‌زمان با تشدید تجاوزات وحشیانه این رژیم به غزه، صهیونیست‌ها را در میان یک معادله تهدیدآمیز جدید گرفتار کرده که ثابت می‌کند هیچ امنیت تضمین ‌شده‌ای برای آنها وجود ندارد.

همزمان با ادامه و تشدید عملیات‌های یمن ضد اشغالگران در حمایت از غزه و پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی، محافل منطقه‌ای و بین المللی سوالاتی را در مورد تاثیر این عملیات‌های یمن به ویژه با سردرگمی رژیم اشغالگر در جنگ فرسایشی غزه مطرح می‌کنند.

تعمیق بحران بی‌اعتمادی به ارتش و کابینه در جامعه صهیونیستی

در این زمینه ایهاب جبارین، کارشناس امور نظامی و متخصص در امور رژیم صهیونیستی معتقد است، هرچند که موشک‌های یمنی‌ها خسارات قابل توجهی به رژیم اشغالگر وارد نمی‌سازند، اما تاثیر روانی عمیقی بر این رژیم دارند و ارتش و کابینه صهیونیستی را مجبور می‌کنند در زمانی بسیار حساس مجبور به مقابله با تهدیدات جدید شوند.

وی در گفتگو با الجزیره اظهار داشت: اسرائیل که سال‌ها پیش متعهد شده بود کنترل هوایی و الکترونیکی خود را در منطقه تشدید کند، اکنون خودش را در مواجهه با پهپادها و موشک‌هایی می‌بیند که از مسافتی بسیار طولانی به حریم هوایی فلسطین اشغالی نفوذ می‌کنند و به مناطق حساس می‌رسند.

این کارشناس امور رژیم صهیونیستی تصریح کرد: حملات یمنی‌ها احساس ضعف را در جامعه اسرائیلی تقویت می‌کند و این رویکرد را در میان صهیونیست‌ها به وجود می‌آورد که کابینه و ارتش قادر به مهار تهدیدات نیستند. بنابراین بحران اعتماد به کابینه و ارتش در جامعه صهیونیستی، بیش از پیش تعمیق می‌شود و این احساس بر آنها غالب می‌گردد که کابینه و ارتش اسرائیل قدرت محافظت از جبهه داخلی را ندارند.

این تحلیلگر عرب زبان با اشاره به اینکه یمنی‌ها در تصمیم گیری‌های خود مستقل عمل می‌کنند و برخلاف ادعای آمریکا و اسرائیل، عملیات‌های یمن به دستور ایران نیست، اظهار داشت: یمنی‌ها با این عملیات‌ها علاوه بر حمایت از غزه، مجموعه‌ای از اهداف ایدئولوژیک و دستاوردهای سیاسی را هم محقق می‌سازند. حضور یمن در جبهه حمایت از غزه همچنین مشروعیت بیشتری به جنبش انصارالله می‌دهد و موجب گسترش نفوذ منطقه‌ای آن می‌گردد.

بن‌بست اسرائیل در برابر معادله یمن؛ هیچ امنیتی برای صهیونیست‌ها نیست

ایهاب جبارین گفت: آمریکا در چند دوره تلاش کرد تا از طریق حملات شدید به یمن، یمنی‌ها را از نظر نظامی ضعیف و آنها را وادار به عقب نشینی از موضع خود در حمایت از غزه کند، اما دیدیم که حملات آمریکا هیچ تاثیری بر شتاب عملیات‌های یمن نداشت و برعکس، منجر به تشدید مجدد و گسترش دامنه عملیات‌های یمن شد و چالش‌های بیشتری را برای استراتژی آمریکا در دریای سرخ ایجاد کرد.

وی تصریح کرد: تشکیلات امنیتی رژیم صهیونیستی کاملاً می‌داند که گرفتار شدن این رژیم در جبهه‌های متعدد درگیری، از یمن گرفته تا لبنان و سوریه، توانمندی‌های ارتش اسرائیل را تضعیف می‌کند و مانع از تمرکز آن بر روی جنگ در غزه می‌شود. همین مسئله بحث‌های داخلی در مورد اثربخشی مدیریت جنگ و گزینه‌های خروج از آن را، در محافل صهیونیستی تشدید کرده است.

جبارین خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی در پاسخ به عملیات‌های یمن به آمریکا تکیه کرده بود که این بیانگر شکنندگی توانایی اسرائیل برای مقابله با تهدید یمن به تنهایی است و بعد از آتش بس آمریکا با یمن، شرایط اسرائیل پیچیده‌تر شد.

این تحلیلگر امور رژیم صهیونیستی اینگونه نتیجه‌گیری کرد که حملات یمنی‌ها، حتی اگر تاثیر آنها روی زمین محدود باشد، معادله بازدارندگی جدیدی را به رژیم صهیونیستی تحمیل می‌کند؛ به این معنا که اسرائیل برخلاف ادعای خود سیطره‌ای بر منطقه ندارد و دشمنان آن قادر به تهدید جبهه داخلی این رژیم از مسافت‌های طولانی هستند.

جبارین تصریح کرد: عملیات‌های یمن این پیام را به اسرائیلی‌ها می‌فرستد که امنیت آنها دیگر تضمین شده نیست و سیاست‌های کابینه اسرائیل هزینه‌های سنگینی را به زندگی صهیونیست‌ها وارد می‌سازد.

شکست محاسبات آمریکا و اسرائیل در دریای سرخ

اسامه الروحانی، مدیر اجرایی مرکز مطالعات راهبردی صنعا هم به نوبه خود در این راستا اظهار داشت: ادامه عملیات‌های یمن می‌تواند منجر به تغییر کارت بازی میان بازیگران بین‌المللی در دریای سرخ شود و ائتلاف آمریکا را به چالش بکشد.

وی افزود: آمریکا در حال حاضر به دنبال ایجاد اتحادهای دریایی جدید برای تامین امنیت مسیرهای تجارت جهانی است، اما یمنی‌ها توانایی خود را برای به چالش کشیدن تلاش‌های آمریکا در دریای سرخ و حمله به اهداف این کشور بدون متحمل شدن خسارات قابل توجه نشان داده‌اند و این امر، ملاحظات امنیت دریایی بین‌المللی را پیچیده می‌کند.

این کارشناس عرب زبان تاکید کرد: اصرار یمنی‌ها بر ادامه عملیات‌های خود، ائتلاف آمریکا را بیشتر تضعیف می‌کند و شرکت‌های کشتیرانی جهانی را به کاهش فعالیت خود در دریای سرخ سوق می‌دهد که این از نظر اقتصادی و امنیتی، آسیب زیادی به اسرائیل وارد می‌سازد.

از طرف دیگر، فائز الدویری، کارشناس اردنی در امور نظامی و راهبردی هم گفت که اگر تجاوزات و محاصره ظالمانه رژیم اشغالگر علیه نوار غزه ادامه یابد، عملیات‌های یمنی‌ها در عمق فلسطین اشغالی هم ادامه خواهد داشت.

بن‌بستی که موشک‌های یمن برای اسرائیل در جنگ غزه ایجاد کرد

الدویری تاکید کرد: هدف قرار دادن فرودگاه بن گوریون به شکل ویژه منجر به توقف ترافیک هوایی و تعلیق پروازهای برخی از خطوط هوایی بین‌المللی در فلسطین اشغالی می‌شود و علاوه بر آن، میلیون‌ها صهیونیست هر روز مجبورند به پناهگاه فرار کنند.

وی ادامه داد: یمنی‌ها تهدید کردند که به دلیل تشدید جنایات رژیم اشغالگر علیه نوار غزه، منطقه پرواز ممنوع را بر فرودگاه‌های فلسطین اشغالی اعمال خواهند کرد. یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن تاکید کرد که آنها اخیراً با دو موشک بالستیک در حمایت از غزه، فرودگاه بن گوریون را هدف قرار داده‌اند. یمنی‌ها محاصره دریایی و هوایی علیه رژیم صهیونیستی را مرتبط به جنگ این رژیم علیه غزه می‌دانند و تا زمانی که این جنگ متوقف نشود، عملیات‌های یمن هم ادامه خواهد داشت.

این تحلیلگر اردنی خاطرنشان کرد: عملیات‌های متوالی یمنی‌ها رژیم اشغالگر صهیونیستی را بر آن داشته که استراتژی دفاعی خود را تغییر دهد. از هفته گذشته تمرکز ارتش رژیم صهیونیستی در سطح تشکیلات پدافندی، از سامانه تاد آمریکایی به سامانه حیتس اسرائیل تغییر یافته است؛ زیرا تاد پیش از این شکست خود را در مقابله با موشک‌های یمنی ثابت کرد.

به طور کلی، همه این کارشناسان اتفاق نظر داشتند که عملیات‌های یمن معادله جدیدی را ایجاد کرده و اسرائیل را در میان یک واقعیت جدید منطقه‌ای قرار داده است؛ واقعیتی که در آن هژمونی اسرائیل رو به زوال بوده و مجبور است خودش را در میان خطر بزرگ دشمنانی ببیند که شاید پیش از این آنها را خیلی بزرگ نمی‌دانست.

منبع: تسنیم
ارسال نظرات