فرانسه روی مدار تاریخی نسلکشی؛ پاریس زرادخانه قتلعام در غزه را تامین میکند

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، فرانسه بهعنوان کشوری با کارنامه تاریخی نسلکشی، از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) با اتخاذ مواضعی همدلانه با این رژیم نهتنها تلاش کرد از فشار انتقادها و اعتراضها درباره همدستی پاریس در این نسلکشی آشکار بکاهد، بلکه مسیر تداوم جنایت غیرقابل کتمان در غزه را هموار و تسهیل کرد.
مقامهای فرانسوی بارها ادعا کردند که این کشور هیچگونه تسلیحات نظامی را برای استفاده در جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در اختیار این رژیم قرار نداده است؛ یکی از جدیدترین موضعگیریها در این رابطه، ادعاهای سفیر فرانسه در تونس بود.
ادعاهای این مقام فرانسوی بخشی از مجموعه انکارهایی است که مقامهای این کشور در مواجهه با فشارهای فزاینده در موضوع صادرات اسلحه و همکاری نظامی با رژیم صهیونیستی مطرح میکنند؛ فرانسه از مدتها پیش به دلیل بیتوجهی به نقض حقوق بشر در غزه تحت فشار هستند.
مقامهای فرانسه مصرانه مدعی هستند که روابط نظامی این کشور با رژیم صهیونیستی ازجمله ضعیفترین روابط در سطح جهان است؛ آنها بدون ارائه هیچ داده و سندی ادعا میکنند که به نادرستی به همدستی با رژیم صهیونیستی در نسلکشی در غزه و سرزمینهای اشغالی متهم شدهاند.
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه در اکتبر ۲۰۲۴ (مهر ۱۴۰۳) ادعا کرد: فرانسه هیچ سلاحی به اسرائیل تحویل نمیدهد.
وبسایت misbar در گزارشی، ضمن پرده برداشتن از کریدورهای (راهروهای) مبهم زنجیره تامین تسلیحات جهانی، شبکههایی که عمدتا توسط تولیدکنندگان بزرگ سلاح کنترل میشوند و دولت فرانسه مالکیت قابل توجهی در آنها دارد، روابط نظامی میان فرانسه و رژیم صهیونیستی را بررسی کرد.
گروه تالس Thales، شرکت صنایع جنگافزاری و هوافضای فرانسوی از مهمترین حلقههای مقوم پیوندهای نظامی فرانسه با رژیم صهیونیستی است.
دولت فرانسه مستقیما ۲۶.۶ درصد از تالس را در اختیار دارد و ۳۶.۳۷ درصد حق رای آن را کنترل میکند؛ این یعنی دولت فرانسه بزرگترین سهامدار و تاثیرگذارترین صدا در هیئت مدیره شرکت تالس است.
یکی از مهمترین خریدهای تالس، شرکت سایبری صهیونیستی Imperva است در جولای ۲۰۲۳ (مرداد ۱۴۰۲) خریداری شد.
ایمپروا از سال ۲۰۱۲ از آمریکا فعالیت داشته و دفتر مرکزی خود را به ایالت کالیفرنیا منتقل کرده است، اما تیمهای اصلی طراحی و توسعه محصول آن همچنان در تلآویو مستقر هستند.
مانند بسیاری از شرکتهای فناوری صهیونیستی، تعداد زیادی از مهندسان ایمپروا فارغالتحصیل تیپهای نظامی نخبه و واحدهای اطلاعاتی در ارتش رژیم صهیونیستی هستند؛ بسیاری از آنها همچنان پیوندهای محکمی با نهاد نظامی دارند.
مدیر مهندسی و امنیت شبکه ایمپروا در سال ۲۰۲۱ پس از کار در سایبرآرک، یکی دیگر از شرکتهای صهیونیستی که به دلیل همکاری نزدیک با رژیم صهیونیستی، بهویژه در توسعه نرمافزار و سیستمهای مدیریت هویت برای بخشهای امنیتی و دفاعی شناخته شده است، به این شرکت پیوست.
او در رسانههای اجتماعی به شکل گسترده از جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه حمایت کرد و در ادامه به مدت ۱۵۰ روز در ارتش رژیم صهیونیستی بهصورت داوطلبانه در تیپ ۶۴۶ خدمت کرد.
بررسیها نشان میدهند که تیپ ۶۴۶ ارتش رژیم صهیونیستی تخلفهای جدی را در غزه انجام داده است؛ تیراندازیهای این تیپ به مدرسهها، پناهگاهها و دیگر تاسیسات غیرنظامی غزه مستند شده است.
رسانههای صهیونیستی ازجمله یدیعوت آحرونوت گزارشهای متعددی درباره حملههای متعدد تیپ ۶۴۶ به اردوگاههای آوارگان فلسطینی در غزه با ادعای استفاده نظامی آنها منتشر کردهاند؛ ادعاهایی که هرگز سندی برای آنها ارائه نشد.
موضوع فراتر از دخالت یکی از مدیران ایمپروا متعلق به تالس در عملیات نظامی علیه غیرنظامیان و زیرساختها در غزه است؛ تجزیهوتحلیل فنی وبسایت رسمی ارتش رژیم صهیونیستی که با استفاده از ابزارهایی مانند Wappalyzer و BuiltWith انجام شده است، نشان میدهد که این سایت به چندین فناوری ایمپروا، ازجمله سیستمهای فایروال برنامه وب (WAF) که در برابر حملههای سایبری محافظت میکنند، متکی است.
پشتیبانی غیرمستقیم نظامی تالس از طریق زنجیرههای تامین، زرادخانه رژیم صهیونیستی را تغذیه میکند؛ پلتفرم تحقیقاتی فرانسوی Disclose در تابستان گذشته فاش کرد که تالس تجهیزات مورد استفاده در پهپادهای جنگی مرتبط با مرگ غیرنظامیان در طول جنگ غزه را به رژیم صهیونیستی عرضه کرده است.
براساس گزارش Disclose، اسناد تجاری و فاکتورهای فاششده تایید کردند که رژیم صهیونیستی سیستمهای پشتیبانی عملیاتی را از تالس در اوایل سال ۲۰۲۴، ماهها پس از شروع جنگ و پس از قتلعام هزاران غیرنظامی، دریافت کرده است.
طبق گزارشها، این تجهیزات در پهپادهای تهاجمی هرمس ۹۰۰ ادغام شده بودند که ارتش رژیم صهیونیستی آنها را علیه اهداف غیرنظامی در غزه به کار گرفت.
بررسیها نشان میدهند که تالس نقش کلیدی در تامین غیرمستقیم رژیم صهیونیستی از طریق زنجیرههای تامین نظامی جهانی ایفا میکند.
در عین حال، فناوری تالس حملههای F-۳۵ به غیرنظامیان در غزه را تقویت میکند؛ از زمان آغاز جنگ علیه غزه، رژیم صهیونیستی بهشدت به جتهای جنگنده F-۳۵ متکی بوده است.
یک مقام وزارت دفاع آمریکا تایید کرد که ۳۵ فروند از ۳۹ فروند F-۳۵ رژیم صهیونیستی در ۲ ماه اول حمله در حملههای هوایی شرکت داشتهاند.
شرکت تالس نقش مهمی در امکانپذیر کردن این حملهها ایفا کرد؛ این شرکت از طریق شرکت تابعه خود مستقر در آمریکا یعنی Thales Visionix، به توسعه اجزای کلیدی F-۳۵، ازجمله سیستم نمایش نصبشده روی کلاه ایمنی (HMDS) کمک کرد.
این سیستم پیشرفته که توسط Thales Visionix ثبت اختراع شده است، تمام هواپیماهای F-۳۵، ازجمله هواپیماهای تحت کنترل رژیم صهیونیستی را مجهز میکند.
تالس در حالی به این روند ادامه میدهد که سیاست ۲۰۰۸/۹۴۴/CFSP اروپا اعلام کرده است: کشورهای عضو مصمم هستند از صادرات فناوری و تجهیزات نظامی که ممکن است برای سرکوب داخلی یا تجاوز بینالمللی استفاده شود یا به بیثباتی منطقهای کمک کند، جلوگیری کنند.
در عین حال، شرکت تالس هلند، بازوی هلندی غول دفاعی فرانسه، نقش محوری در برنامه F-۳۵ Lightning II، یک شبکه بینالمللی که از زنجیره تامین جهانی این جت پشتیبانی میکند، ایفا میکند.
هلند پس از انگلیس، دومین شریک بزرگ اروپایی این برنامه است و از طریق دهها شرکت که قطعات و فناوریهای کلیدی این هواپیما را تامین میکنند، در این امر مشارکت دارد.
در میان این شرکتها، شرکت تالس هلند بهعنوان پیمانکار اصلی در اوایل ظهور کرد؛ هر فناوری که تالس هلند به برنامه F-۳۵ Lightning II ارائه میدهد، ازجمله سیستمهای آزمایش آنتن، واحدهای خنککننده و اجزای رادار APG-۸۱ AESA، در جتهای جنگنده F-۳۵، از جمله جتهای عملیاتی رژیم صهیونیستی، ادغام شده است.
تخمین زده میشود که تالس هلند تا سال ۲۰۲۶ حدود ۷۰۰ میلیون دلار از نقش خود در برنامه F-۳۵ درآمد کسب خواهد کرد؛ براساس دادههای مالی سال مالی ۲۰۲۳/۲۰۲۴ این شرکت، مشارکت آن در برنامه F-۳۵ حدود ۵.۶ درصد از درآمد کلی آن را تشکیل میدهد.
دادگاه تجدیدنظر هلند در فوریه ۲۰۲۴ (بهمن ۱۴۰۲) با استناد به نقض قوانین بینالمللی و موضع مشترک اتحادیه اروپا (۲۰۰۸/۹۴۴/CFSP) دستور توقف فوری صادرات قطعات اف-۳۵ به اراضی اشغالی را صادر کرد.
این حکم پس از انتشار گسترده اسناد مربوط به استفاده رژیم صهیونیستی از جتهای اف-۳۵ برای کشتن غیرنظامیان و تخریب زیرساختهای غیرنظامی در غزه صادر شد.
با وجود تصمیم دادگاه، وزیر دفاع هلند، در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۲) بار دیگر بر تعهد هلند به برنامه تولید اف-۳۵ تاکید و اظهار کرد که این کشور قطعات حیاتی هواپیما را که ضروری هستند، تولید میکند.
در حالی که وزارت خارجه هلند متعهد به رعایت حکم شده است، ابهام همچنان پابرجاست.
آمریکا تدارکات و توزیع این برنامه را کنترل میکند؛ از آنجایی که شرکتهای هلندی، ازجمله تالس هلند، همچنان در این برنامه مشارکت دارند، ممکن است قطعات آنها با وجود ممنوعیت صادرات، همچنان به جتهای اف-۳۵ مورد استفاده رژیم صهیونیستی راه پیدا کنند.
قرارداد رژیم صهیونیستی برای خرید جتهای جنگنده اف-۳۵ بیشتر شامل قطعاتی خواهد بود که توسط شرکتهای هلندی، ازجمله تالس هلند، زیرمجموعه گروه تالس، تولیدکننده تسلیحات دولتی فرانسه، ساخته میشوند.
موضوعهای گفته و بررسیشده، میزان پیوستگی نظامی فرانسه با رژیم صهیونیستی را برجسته میکند؛ با وجود انکارهای رسمی مقامهای فرانسوی، شواهد فزایندهای نشان میدهد که یکی از بزرگترین پیمانکاران دفاعی فرانسه همچنان از عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در غزه حمایت میکند.
ساختار پیچیده و مبهم زنجیرههای تامین سلاح جهانی، دولتها و شرکتها را قادر میسازد تا از مسئولیت شانه خالی کنند و در مواجهه با نقض فزاینده حقوق بشر، انکار موجهی را حفظ کنند.