۱۶ فروردين ۱۳۸۹ - ۱۲:۳۸
کد خبر: ۷۸۵۷۳
تولیت مدرسه علمیه احمدیه تهران:

تجدید نظر در متون آموزشی حوزه ضروری است

خبرگزاری رسا ـ تولیت مدرسه علمیه احمدیه تهران، تجدید نظر در متون، شیوه و روش آموزش در حوزه‌ها را ضروری دانست و افزود: نظر امام‌(ره)‌ فقه جواهری برای حوزه بود، لذا می توان با احیا مجدد کتب علمای سلف و حال شیوه ای جدید در معدل آموزشی حوزه ایجاد کرد.
 آيت‌الله جلالي خميني، توليت مدرسه عميه احمديه تهران
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا،  آیت‌الله جلالی خمینی، تولیت مدرسه علمیه احمدیه تهران، ورود طلاب به عرصه سیاست را جهت افزایش بصیرت سیاسی لازم دانست و یادآور شد: با رعایت نکاتی که حضرت امام(ره) نسبت به چگونگی رفتار روحانیت در مسایل سیاسی داشته‌اند و با تبعیت از ولایت فقیه که برای آن مبنای فقهی مستدل وجود دارد، همواره سعی کرده‌ایم در این مدرسه استقلال حوزه و جانبداری از حق را رعایت نموده و گرفتار مسائل جناحی نشویم.

آیت‌الله جلالی خمینی گفت: روحانیون و طلاب مواظب باشند وارد گروه‌بندی‌ها و جناح‌های سیاسی نشوند. اساسی ترین مسئله‌ای که در نظام ما وجود دارد ولایت فقیه است که روحانیت باید مدافع آن باشد.

وی گفت: انقلابی که حضرت امام خمینی (ره) پایه ریزی کرده بر دو رکن اسلامیت و جمهوریت بنا نهاده شد و با تقویت این دو رکن است که انقلاب تداوم می یابد.

این استاد حوزه افزود: معتقدم علی رغم بعضی از مطالبی که این روزها در خصوص جمهوریت نظام مطرح می شود، رکن جمهوریت در انقلاب تقویت شده است، اما اسلامیت آن، آنگونه که انتظار می رفت رشد متعالی نداشته است.

وی ادامه داد: هنوز در ایران فرهنگ اسلامی حاکم نشده و مراکز دینی و مذهبی رشد آنچنانی نداشته‌اند و آنگونه که انتظار می رود به مساجد و حوزه‌ها توجه نشده است.

موسس مدرسه علمیه آیت الله جلالی گفت: امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری و بسیاری از مراجع معظم تقلید با دولتی شدن حوزه و امور دینی موافق نبوده و نیستند لکن ایجاد بسترهای مناسب وظیفه دولت اسلامی است.

تولیت این مدرسه با اشاره به مشکلات تامین استاد حوزه های علمیه شهرستان ها گفت: مشکل اصلی مدارس علمیه تامین استاد است، زیرا آنچه مرکز مدیریت برای اعزام استاد اعلام داشته، برای بسیاری از مدارس امکان پذیر نیست.

وی یادآور شد: بسیاری از مسائل و مشکلات را به مرکز مدیریت ابلاغ کرده ایم و آنها نیز قول مساعد داده‌اند.

آیت‌الله جلالی خمینی گفت: استکبار با تمام توان و تکنولوژی‌ به جنگ علیه اسلام آمده است و باید در این راستا دست در دست هم داده و برای مقابله با این هجمه عظیم تلاش کنیم.

آیت‌الله جلالی خمینی ایجاد دفتر نمایندگی حوزه در استانها را اقدامی مناسب دانست و اظهار داشت: البته مرکز مدیریت باید اختیارات بیشتری به شهرستانها بدهد و بودجه و امکانات کافی را در اختیار آنان قرار دهد.

این استاد حوزه تجدید نظر در متون، شیوه و روش آموزش در حوزه‌ها را ضروری دانست و افزود: نظر امام‌(ره)‌ فقه جواهری برای حوزه بود، لذا می توان با احیا مجدد کتب علمای سلف و حال شیوه ای جدید در معدل آموزشی حوزه ایجاد کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود آموزش زبان خارجی را برای طلاب ضروری دانست و گفت: مرکز مدیریت حوزه های علمیه باید آموزش زبان و رایانه را برای طلاب الزامی کند.

آیت‌الله جلالی‌ خمینی با بیان اینکه، نباید تحصیل در حوزه همانند تحصیل در آموزش و پرورش باشد، اظهار داشت: ارائه مطالب عمیق علمی به طلاب با استفاده از کتب ارزشمندی همچون معالم، هدایه و جامع المقدمات و ... تحقق می یابد، آموزش در حوزه نباید به گونه ای باشد که طلبه تنها به حفظ مطالب و اخذ نمره روی آورد، بلکه باید هدف او یادگیری و کسب علم باشد.

تولیت مدرسه علمیه جلالیه تهران با بیان اینکه رسالت حوزه های علمیه تربیت طلاب و مبلغان آگاه به زمان است، اظهار داشت: سطح تحصیلات مردم نسبت به گذشته ارتقا یافته و همین امر موجب ایجاد سئوالات و شبهات جدید است، لذا حوزه باید با تربیت نیروهای مستعد و با استعداد پاسخگوی نیاز روز جامعه باشد.

آیت‌الله جلالی خمینی در بخش دیگری از سخنان خود به پیشینه مدرسه ای که خود آن را تاسیس کرده بود، اشاره کرد و گفت: در سال 1342 با دستور حضرت امام خمینی (ره) برای اقامه نماز در مسجد احمدیه نارمک، مستقر شدم و در همان زمان اقدام به تاسیس حوزه علمیه ای به منظور تربیت طلاب و مبلغین نمودم.

وی افزود: در سال‌های اخیر، این مدرسه با هزینه ای بالغ بر یک میلیارد تومان در شش طبقه با بنای هر طبقه هفتصد متر و امکاناتی از قبیل دو کتابخانه مخصوص برادران و خواهران، هشت سالن مباحثه، سالن اجتماعات و ... بازسازی شد.

آیت‌الله جلالی خمینی به تاسیس موسسه پاسخ به سئوالات دینی اشاره کرد و گفت: این موسسه علاوه بر فعالیت‌های فرهنگی، از طریق ایجاد پایگاه اینترنتی نیز به سئوالات دینی بسیاری از مسلمانان جهان پاسخ می دهد.

وی به مرکز خبر حوزه گفت: بیان ویژگی‌های اخلاقی حضرت امام، موضوع درس اخلاق اینجانب است و در همین راستا کتاب گنجینه اخلاق نیز در دو جلد تالیف شده که جلد اول آن منتشر و جلد دوم آن در دست چاپ است.

گفتنی است مدرسه علمیه احمدیه تهران تحت اشراف آیت‌الله جلالی خمینی اداره می‌شود که اخیرا از مدرسه احمدیه به آیت الله جلالی خمینی تغییر نام داده است.



ارسال نظرات