۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۶
کد خبر: ۷۸۷۴۶۶
بزرگترین موکب مشایه کشور از رامشیر به سمت کربلا حرکت کرد؛

روایت 28 روز عاشقی

روایت 28 روز عاشقی
بزرگ‌ترین موکب مشایه کشور با بیش از ۵ هزار عزادار حسینی از رامشیر خوزستان، همزمان با بیستمین سالگرد تأسیس خود راهی کربلا شد.

به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، بزرگترین موکب مشایه کشور که در شهرستان رامشیر استان خوزستان فعالیت دارد، تیرماه امسال همزمان با بیستمین سالگرد تاسیس آن، به همراه بیش از 5 هزار عزادار حسینی، از رامشیر به سمت کربلا حرکت کرد. طبق برنامه‌ریزی انجام شده، این موکب بعد از 28 روز پیاده‌روی، در شب اربعین حسینی وارد کربلا خواهد شد. اما این موکب چطور به‌وجود آمد و طی 28 روز پیاده‌روی، چه برنامه‌هایی خواهد داشت؟

20 سال پیش بود که جواد غبیشاوی، مسئول هیأت عشاق الحسین، و یدالله البوغبیش، معاون هیأت، تصمیم گرفتند در حرکتی نمادین، به همراه بیرق حسینی از رامشیر تا کربلا را پیاده‌روی کنند. البته برنامه پیاد‌ه‌روی آن‌ها از همان ابتدا با بقیه فرق داشت. آن‌ها قصد داشتند به جای شب‌ها، روزها پیاده‌روی و شب‌ها را استراحت کنند.

حجت الاسلام منصوری، رئیس اداره تبلیغات شهر رامشیر می گوید: «حاج جواد غبیشاوی و حاج یدالله البوغبیش از این کار یک هدف داشتند. این دو میخواستند وقتی در روشنایی روز از شهرهای مختلف عبور می‌کنند، مردم آن‌ها را ببیند و این کارشان باعث تبلیغ پیاده‌روی اربعین و نهضت حسینی شود.»

سال 84، نخستین پیاده‌روی موکب عشاق الحسین شهرستان رامشیر با حضور دو نفر برگزار شد اما از سال‌های بعد، رفته رفته به تعداد افراد حاضر در این موکب مشایه افزوده شد، تا جایی که حالا موکب عشاق الحسین، لقب بزرگترین موکب مشایه کشور را یدک می‌کشد و اواخر تیرماه امسال، این موکب به همراه بیش از 5 هزار عضو، شهرستان رامشیر را به مقصد کربلا ترک کرد.

بدرقه ویژه

منصوری ادامه می‌دهد: «هیأت عشاق الحسین نه در رامشیر، که در همه خوزستان یک هیأت شناخته شده است. در 20 سال گذشته که برنامه پیاده‌روی اربعین این هیأت ادامه داشته، خیلی از جوان‌ها و نوجوان‌های شهر جذب آن شده‌اند. به طوری‌ که حالا هنگام حرکت موکب مشایه عشاق الحسین به سمت کربلا، مراسم بزرگی در رامشیر برگزار می‌شود.»

این مراسم، نوعی مراسم بدرقه است که در آن مردم شهر، هیأت‌ها و دسته جات سینه‌زنی هم حضور دارند. امسال این مراسم ساعت 7صبح شنبه 28 تیرماه برگزار شد و علاوه بر هیأت عشاق الحسین، 5 هیأت دیگر هم در آن حضور داشتند.

حجت الاسلام منصوری می‌گوید: «هیأت عشاق الحسین با 154 بیرق و پرچم و بقیه هیأت‌ها هم با 56 بیرق و پرچم در این مراسم حضور داشتند. با اجرای مداحی و سینه‌زنی، حرکت هیأت‌های به سمت کربلا آغاز شد و مردم، هیأت‌ها را تا خروجی شهر بدرقه کردند و پس از آن یکی از هیأت‌‌ها برای برگزاری سایر مراسم به شهر برگشت. از میان 5 هیأت دیگر نیز، مسیر هیأت عشاق الحسین از 4 هیأت دیگر پس از خروج از شهر جدا میشود و هر کدام از مسیری جداگانه به سمت کربلا می‌روند.

شهر موکب‌ها و علم‌دارها

شاید به دلیل حضور همین هیأت‌ها و عاشقان حسینی است که شهر رامشیر به شهر موکب‌ها و علم‌دارها معروف شده است. به گفته منصوری، هر کدام از هیأت‌های این شهر چندین موکب، علم و بیرق دارند که در جریان پیاده‌روی اربعین، یکی از سخت‌ترین کارها، حرکت دادن همین علم‌ها و بیرق‌هاست. چرا که علم‌ها و بیرق‌ها وزن زیادی دارند و حرکت دادن آن‌ها در صورت وزش باد، سخت‌تر می‌شود.

برنامه‌ریزی دقیق

بزرگترین موکب مشایه کشور در جریان 28 روز پیاده روی تا کربلا برنامه ویژه‌ای دارد. حرکت آن‌ها در روز انجام می‌شود و شب‌ها در شهرها یا روستاهای از پیش تعیین‌شده‌ای که مورد استقبال مردم هم قرار می‌گیرد، استراحت می‌کنند. مسیر حرکت آن‌ها از شهرهای ماهشهر، سربندر، آبادان و خرمشهر عبور کرده و وارد عراق می‌شوند و در این میان، محل‌های پذیرایی از اعضای موکب در وعده‌های صبحانه، ناهار و شام نیز مشخص شده و حتی در عراق نیز این مکان‌ها از پیش تعیین شده‌اند. به گفته رئیس اداره تبلیغات شهرستان رامشیر، این موکب در نهایت در شب اربعین وارد بین الحرمین می‌شود و بیرق‌ها در حرم‌های حرم حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و مرقد قمر بنی هاشم (ع) گردانده می‌شود و این حرکت، یکی از بزرگترین حرکات تبلیغی نهضت حسینی است که هر ساله با شور بیشتری انجام می‌شود.

ارسال نظرات