۰۶ دی ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۴
کد خبر: ۸۰۱۷۴۶
به همت خبرگزاری رسا؛

نشست علمی «راهکارهای مقابله با آیین‌های فرهنگ وارداتی» برگزار می‌شود

نشست علمی «راهکارهای مقابله با آیین‌های فرهنگ وارداتی» برگزار می‌شود
نشست علمی «راهکارهای مقابله با آیین‌های فرهنگ وارداتی» برای بررسی و ارائه راهکارهای مقابله با این تهدید فرهنگی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، در سال‌های اخیر شاهد رواج یافتن برخی مناسبت‌ها و فرهنگ‌های غربی، از جمله کریسمس، ولنتاین، هالووین و کمپین‌های فروش جمعه سیاه، در ایران بوده‌ایم؛ پدیده‌ای که کارشناسان و مسئولان فرهنگی آن را هشداری جدی برای حفظ هویت ایرانی-اسلامی می‌دانند.

نمونه اخیر آن که با نزدیک شدن به پایان سال میلادی شاهد آن بودیم، بازارهای مجازی و فیزیکی وسائل مربوطه به این فرهنگ غربی بود؛ از تزئین درخت کاج به مناسبت کریسمس تا تبلیغات تجاری مرتبط با جمعه سیاه، این مناسبت‌ها نه به عنوان جشن‌های دینی، بلکه به عنوان ابزارهایی برای گسترش فرهنگ مصرف‌گرایی و سبک زندگی غربی عمل می‌کنند.

کارشناسان معتقدند این روند، که لایه‌های مختلف اجتماعی را در بر گرفته، چالشی جدی در مسیر حفظ هویت‌های اصیل ایرانی-اسلامی محسوب می‌شود. جشن‌های ایرانی-اسلامی مانند نوروز، یلدا، غدیر و نیمه شعبان ریشه در اعتقادات، تاریخ، اخلاق و جهان‌بینی مردم دارند، در حالی که مناسبت‌های وارداتی با محوریت کالاهای مصرفی و مادی‌گرایی، زمینه‌های تعلق جمعی و پیوستگی اجتماعی را هدف قرار داده‌اند.

به همین جهت، خبرگزاری رسا با برگزاری نشست علمی با موضوع «راهکارهای مقابله با آیین‌های فرهنگ وارداتی» به بررسی دقیق این پدیده و ارائه راهکارهای چندوجهی در سطوح رسانه‌ای، آموزشی و فرهنگی، برای تقویت بنیادهای هویت ملی و اسلامی مقابله با این نفوذ فرهنگی، می پردازد.

این نشست روز یکشنبه، ۷ دی ماه، از ساعت ۱۲:۳۰ تا ۱۵ در سالن شهید دهقانی خبرگزاری رسا واقع در قم، بلوار بهشت، پلاک 95 برگزار خواهد شد.

این نشست علمی با حضور اساتید حوزه و دانشگاه دکتر سیدمحمدعلی غمامی هیئت علمی داشگاه باقر العلوم(ع)، حجت‌الاسلام رضا رمضان نرگسی عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی(ره)، حجت‌الاسلام محمود مقدمی مدیرمسئول نشریات تخصصی تبلیغی حوزه، حجت‌الاسلام عبدالله رضایی مسئول مؤسسه رسانه ای سلمان، حجت الاسلام محمد سعیدی آریا کارشناس مذهبی و حجت‌الاسلام محمدحسین پیشاهنگ پژوهشگر حوزه رسانه و ارتباطات راهبردی برگزار خواهند داشت.

گفتنی است علاقه‌مندان می‌توانند این نشست را به صورت زنده از طریق پلتفرم اسکای‌روم https://skyroom.online/ch/rasanews1400/rasa دنبال کنند.

نشست راهکارهای مقابله با فرهنگ وارداتی برگزار می‌شود

ارسال نظرات