۲۱ تير ۱۳۸۹ - ۱۷:۰۵
کد خبر: ۸۰۶۶۳
آیت الله شفیعی:

انقلاب اسلامی زمینه‌‌ساز حکومت امام زمان ‌است

خبرگزاری رسا ـ نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری و استاد عالی حوزه علمیه اهواز در گفت‌وگوی اختصاصی با رسا به تشریح ابعاد مختلف مهدویت پرداخت.
انقلاب اسلامی زمینه‌‌ساز حکومت امام زمان ‌است
آیت الله سید علی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری و استاد عالی حوزه علمیه اهواز، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز به تشریح ابعاد مختلف مهدویت پرداخته است که مشروح این مصاحبه تقدیم می شود:

رسا ـ اعتقاد به وجود یک منجی چه تاثیری در زندگی انسان ایجاد می کند؟

اعتقاد به وجود یک منجی از نظر روحی و روانی در انسان بسیار مؤثر است، شما ملاحظه بفرمائید بین دو بیمار که یکی امیدوار به رسیدن پزشک و خوب شدن است و یکی مایوس. این دومی خیلی سریع به طرف مرگ می رود، شخص اول که آمادگی دارد و منتظر آمدن پزشک است به امید آن آمدن خیلی خودش را می گیرد و در این راستا تجربه های عینی فراوانی هم هست در مساله مهدویت نیز چنین است که انسان وقتی که امیدوار به مصلح جهانی باشد، امیدوار به آمدن امام زمان باشد، خیلی برایش آسان خواهد بود، تا وقتی که هیچ امیدی نداشته باشد، می بیند گرچه دنیا پر از ظلم و جور است ولی بالاخره یک شخصی خواهد آمد این ظلم و ستم ها را جارو کند و از بین ببرد این در روحیه انسان معتقد به مهدویت بسیار موثر است.

پروفسور هانری کربن اسلام شناس فرانسوی سالیانه می آمد ایران و سوالات علمی خود را خدمت علامه طباطبایی مطرح می کرد و مذهب شیعه ثبات و پایدار است و علت آن اعتقاد به مهدویت است. اعتقاد به وجود مصلح آخر الزمان است، این انتظار امیدی می کارد در دل شیعه ، ما مسیحیان اصلاً پایمان روی آب است، هیچی نداریم، هرچه هست در مذهب تشیع است که به انتظار آمدن امام زمان(عج) همه سختی ها را تحمل می کنید، ملتی هستید مقاوم، صبور، پایدار و بردبار و این رمز انتظار است. برخلاف انسانی که مایوس است و امیدی به جایی ندارد این امید بسیار بسیار مفید است.

دانشمندان فرانسوی هم در کتاب هایشان نوشتند که در بعضی از بیمارستان های پاریس که ویژه اطفال بود، می دیدیم که یک سری اطفال که یک بیماری دارند، بعضی ها خیلی خوب دارند خوب می شوند، بعضی ها خیلی دیر. رفتیم تو فکر این مساله و تحلیل کردیم دیدیم اینهایی که رو به خوبی می روند بچه هایی هستند که از ملل و ادیان عالم هستند، ملت خدا پرست، امید دارند، امید آنها را نگه داشته و بچه های دیگر بچه های مارکسیستی هستند که امیدی به خدا و مبدأ ندارند، چون پایه امیدشان قطع است زود به طرف فنا می روند. این مساله امید، بسیار مهم است. در کلمات پیغمبر‌(ص) هم آمده که فرمودند: امید به آینده رحمتی است از طرف خداوند اگر این امید نباشد نه مادری بچه‌اش را شیر می دهد و نه کشاورزی درخت می کارد. اینها با امید به آینده می توانند کاری بکنند. این است که امید به آینده جهان و اصلاح جهان بوسیله امام زمان امری بسیار قوی و ارزشمند برای حفظ و ثبات ملت است.

رسا ـ چگونه می توان بر اعتقاد هرچه بیشتر خود به امام عصر(عج) افزود؟

اولاً از نظر کلی انسان باید اصل اعتقاد را به امام زمان داشته باشد بعد از اعتقاد به اصل وجود امام زمان مطالعه روایاتی که درباره امام زمان هست مطالعه آینده امام زمان و برنامه هایی که در آینده ایجاد می شود، تطبیق دادن احادیث و روایات بر وضع فعلی عالم و دنیا. مطالعه احوال کسانی که همیشه در تاریخ خدمت امام زمان (عج) می رسیدند و استفاده هایی می کردند و رهنمود هایی می گرفتند، مطالعه در کل ابعاد زندگی امام زمان، چه زندگی فعلی و چه زندگی در آینده و زمان حکومتش، اعتقاد را به صورت جدی بالا می برد و افزایش می دهد.

رسا ـ وظیفه همگانی و به ویژه نخبگان، حوزه علمیه و روحانیت در دوران پیش از ظهور آن حضرت چگونه است؟

وظیفه همگان و به خصوص روحانیت تبلیغ برای امام زمان است شرح آینده حکومت امام زمان امیدوار کردن مردم مقاوم کردن مردم در مقابل فساد و مظاهر فساد ، این امید را در دل آنها زنده کردن وظیفه روحانیت است، مخصوصا که روحانیت از پول امام زمان (سهم امام) ارتزاق می کنند لذا باید بیش از هر کس و هر چیز، امام خود را به مردم بشناسانند و آنها را امیدوار کنند که مردم سست نشوند و شبهه های ملحدین مردم را متزلزل نکند ثابت قدم بمانند تا انشاالله خود امام ظهور کنند.

رسا ـ ویژگی دولت صالحه امام زمان را بازگو بفرمایید.

دولت صالحه را بایستی در خلال آیات قرآن و احادیث اهل بیت پیدا کنیم مخصوصا در خطبه های نهج البلاغه علی (ع) که سرشار از اصول حکومت است پایه های یک حکومت صالحه اقامه عدل، مساوات و بالابردن روح معنوی و روحانی مردم و فاصله دادن آنان از آلودگی های مادی، برپایی نماز و انفاقات اسلامی .عدالت گستری، اقتصاد سالم وکمک به همنوعان است وقتی این معیارها را شناختیم بدانیم که این معیارها به نحو اتم و اکمل آن در حکومت امام زمان خواهد بود .

برنامه های حکومتی امام زمان در سایه آیات قرآن و در سایه روایات و خطبه های نهج البلاغه این است که عدل را گسترش می دهد سلامت اقتصاد را حاکم می کند فقر و نداری را از بین می برد، جهل و نادانی را از بین می برد حتی مسائل زنده دنیا، مانند ترافیک را حل می‌کند.

در روایات آمده که امام زمان که می آید جاده های اصلی را توسعه می دهد و هر بالکن مزاحمی را که مزاحم عابرین باشد از بین می برد و آب رود ها و کانال‌هایی که آلودگی ها را از خانه ها بیرون می آورند، همه را از بین می برد.

حکومت عادله این است که هر کسی باید به حق خودش راضی باشد از طرفی دیگر امام به اقتصاد اهمیت می دهد احادیث متعددی داریم که در زمان امام حقوق شرعی که مردم خدمت امام زمان می آورند و ایشان بین فقرا تقسیم می کند کسی نیست بیاید ببرد، همه می‌گویند ما احتیاجی نداریم ، وضعمان سالم است. این است که باید در زوایای حکومت امام زمان رفت و مشخص کرد که برنامه های حکیمانه و همه جانبه امام زمان چیست.

یکی از مهم ترین جهات غیبت امام زمان(عج) در عصر حاضر این است که می فرمایند تمام حکومت ها باید بیایند و بروند که وقتی امام زمان آمد و برنامه های حکومتیش را حاکم کرد، هیچ کس نگوید اگر من بودم این کار را انجام می دادم ،لذا باید بیایند هر چه دارند بریزند بیرون و پاسخ ندهد و وقتی امام زمان آمد، دیگر مردم او را می پذیرند چون دیگران هر چه در توان داشتند ریختند و نگرفت، خود این بهترین زمینه برای پذیرش حکومت صالحه امام زمان است

رسا ـ نقش انقلاب اسلامی در احیای فرهنگی مهدویت در جهان چگونه بوده است؟

انقلاب اسلامی همه زمینه ها را برای ظهور امام زمان فراهم کرده است، اولا ما عقیده مان این است که فقیه جامع الشرایط مجتهد مسلمی که دست باز در اجرای احکام دارد، نائب بالفعل امام زمان است. بنابراین وقتی فقیه جامع الشرایط حکومت کند، فی الواقع مثل این است که امام زمان حکومت می کند، همه باید تبعیت کنند، اسمش ولایت فقیه است ولی فی الواقع ولایت امام است. همه باید تبعیت کنند و اجرا کنند و امروز ما می‌بینیم که بخشی از آن چه از اختیارات امام زمان است دارد در جامعه اجرا می شود مثلا اقامه حدود از ویژگی‌های حکومت اسلامی است حد سرقت، حد زنا و حدودهای دیگر، توزیع ثروت و گسترش عدالت اقامه نماز جمعه ها تقسیم زمین بین کشاورزان جهت احیا و آبادی این ها همه کارهایی است که اصلش از حکومت صالحه امام زمان است و ما می بینیم که به وسیله فقیه جامع الشرایط که دیروز حضرت امام بودند و امروز مقام معظم رهبری است این احکام اجرا می شوند.

فکر نکنیم که امام زمان در جامعه ای می آید که یک جامعه بسته و منجمد باشد این امکان و آمادگی به تدریج باید ایجاد شود و زمینه برای آمدن امام زمان فراهم شود یک حالت دفعی نیست که عقل های مردم تکامل یافته شود و در روایت داریم که امام زمان در شرایطی می آید که وقتی دستش را روی سر بندگان خدا می کشد عقل ها کامل می شود و افکار تمام و اندیشه ها مترقی می شود این نقشی است که انقلاب اسلامی الان دارد به تدریج پیش می برد و ایفا می کند و ما به صدور انقلاب از آن یاد می کنیم.

رسا ـ چه شبهاتی امروز در رابطه با مهدویت مطرح است؟

به یک معنا باید بگویم هیچ شبهه ای مطرح نیست و به عبارت دیگر شبهاتی که مطرح است شبهه هایی هستند که از دیر زمان درکتاب ها و دست و زبان منکرین بوده که امروز علمای ما با محققان ما بهترین نحو پاسخ دادن، چه کسی امام زمان را دیده است؟، چطور می شود یک کسی این قدر عمر کند‌؟چطور می‌شود یک تنه حکومت جهانی ایجاد کند؟ چطور می‌شود یک نفر قیام کند به چیزی که مردم نشناسند و ندانسته باشند؟ همین سؤالاتی که از قدیم بوده و علمای بزرگ ما و به عنوان مثال شیخ مفید، طوسی و بزرگان دیگر تا عصر حاضر جواب دادند.

رسا ـ وظیفه مبلغان درباره پاسخگویی به این شبهات چیست؟

وظیفه مبلغان اول خودشان مطالعه کنند شبهات را بخوانند جواب شبهات را هم مطالعه کنند به تعبیر دیگر خودشان مسائل را هضم کرده و بعد همان شکل برای مردم بازگو کنند به گونه‌ای که برای همگان قابل فهم باشد با زبان ساده و سلیس یک طوری شود که شبهه‌ها واقعا از دل‌ها کنده شود. و کار مشکلی هم نیست عرض کردم جواب‌ها حاضر و آماده است فقط مبلغ بتواند با زبان مردم صحبت کند و مردم را آگاه کند.

رسا ـ مبلغان مهدوی باید چه ویژگی‌های داشته باشند؟

مبلغان مهدوی وقتی برای امام زمان(عج) تبلیغ می کنند طبعا آن عدالت و ساده زیستی آن تقوا اعتقادات محکم خودشان را باید داشته باشند آن وقت است که اگر برای مردم صحبت کنند حرفهایشان در مردم اثر می کند و گیرا می شود .

رسا ـ برای مقابله با‌ مدعیان مهدوی یا مهدی‌های دروغین چه راهکارهایی به نظرتان می رسد؟

مردم را روشن باید کرد مطابق اخبار دقیق و مستندات اسلامی واقعیت ها را برای مردم گفت تا کسانی که به دورغ خودشان را وابسته می کنند به امام زمان و به دورغ خودشان را نماینده امام و مرتبط با امام بدانند خود به خود شناخته شوند که دروغ می گویند ما در اثر فقر علمی و اعتقادی زود فریب می خوریم در صورتی که اسلام و مذهب از نظر علمی بسیار غنی و پربار است اگر حقایق مذهبی را بدانیم و برای مردم هم خوب تشریح کنیم خود به خود اینها از بین می روند. ولی وقتی ببینند که آدمهای ساده، جاهل نادان و زود باور زیاد هست خوب آنها می آیند این ادعاها را می کنند. ما باید مردم را آگاه کنیم و روشن کنیم .

رسا ـ فرهنگ انتظار را چگونه می توان ترویج کرد؟

بوسیله سخنرانی، کتاب و مقاله نوشتن، به وسیله تحقیق و پژوهش و همه وسایل ارتباطی و تبلیغی روز دنیا که در اختیار ما است از طریق اینترنت و سایت های خبری کما این که در بعضی از جاها الان معمول شده است بایستی حقایق را مطابق حقیقتشان به مردم فهماند.

رسا ـ شاخصه‌های یک فرد منتظر در جهان امروز چیست؟

مهم‌ترین شاخص، به یادداشتن خدا، تقوا و خویشتن‌داری داشتن است‌.

رسا ـ آسیب های پیش روی تبلیغ مهدویت چیست؟

امروز می دانید مطابق آخرین متدهای تبلیغی دشمنان در حال تبلیغ هستند. در فرانسه یک کتابخانه مهم هست که مطالعه کنندگانش وظیفه دارند بنشینند کار کنند علیه امام زمان مسلمین، اشکال تراشی کنند شبهه افکنی کنند انسان باید این ها را مطالعه کند کتاب های صحیح در مورد امام زمان را مرور کند تا بداند آنها چه می خواهند و چه می کنند خود به خود معلوم می شود ما باید چه کار کنیم.چیزی که از قدیم گفتند اگر درد معلوم شود درمان هم معلوم می شود.

رسا ـ از این وقت گران‌قدرتان را در اختیار خبرگزاری رسا گذاشته اید سپاسگزارم./945/گ 402/س

ارسال نظرات