۲۸ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۴
کد خبر: ۸۰۶۸۹۱
نماینده ولی فقیه در فارس:

نهادینه سازی رویکرد تربیتی در مدارس، یک ضرورت انقلابی است

نهادینه سازی رویکرد تربیتی در مدارس، یک ضرورت انقلابی است
فارس- دکتر کاظمی وزیر آموزش و پرورش همراه با جمعی از معاونین در سفر به شیراز با حجت الاسلام والمسلمین دژکام دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش خبرگزاری رسا در فارس، حجت الاسلام والمسلمین دژکام در دیدار با وزیر آموزش و پرورش با تشکر از حضور وزیر در استان فارس، اقدام وی در تجلیل از شهید بابری، معلم شهید مرودشتی را اقدامی شایسته و الگوساز برای جامعه معلمان کشور دانست.

وی همچنین با تقدیر از زحمات مدیرکل آموزش‌وپرورش استان فارس، جدیت، نشاط و پیگیری ایشان در عرصه مدیریت را انصافاً قابل تقدیر خواند و از تمامی همکاران وی در مجموعه بزرگ آموزش‌وپرورش استان تشکر کرد.

امام جمعه شیراز که خود را معلمی با تجربه همزمان در حوزه و دانشگاه معرفی کرد، به مقایسه این دو فضای آموزشی پرداخت و گفت: پیش‌شرط ورود به حوزه، پذیرش حاکمیت فضای تربیتی و دینی بر محیط آموزشی است و ممکن است در هفته تنها یک ساعت درس اخلاق برای طلبه در نظر گرفته شود و سایر دروس به‌صورت عادی تدریس شوند، اما چون طلبه این پیش‌شرط را از ابتدا پذیرفته است، در خلال سایر درس‌ها نیز رشد اخلاقی، معنوی و اعتقادی را تجربه می‌کند.

نماینده ولی فقیه در استان فارس ادامه داد : اما پیش‌فرض غالب در آموزش‌وپرورش و دانشگاه که به نوعی الگوگیری از اروپا داشته‌اند، حتی پس از انقلاب، همچنان سکولار بودن فضا بوده است.

حجت الاسلام والمسلمین دژکام افزود: این ذهنیت که معلم تربیتی یا روحانی در مدرسه، عنصری الحاقی و “وصله‌ای ناچسب” است، نیازمند اصلاح اساسی است.

وی با اشاره به تجربه موفق مدارس امین در شیراز، گفت: در حال حاضر حدود ۳۵ مدرسه از این دست در شیراز فعال است و نزدیک به ۲۰ هزار دانش‌آموز در آن‌ها تحصیل می‌کنند.

امام جمعه شیراز خاطرنشان کرد: در این مدارس، والدین و کادر اجرایی، “تربیت‌محور بودن” را به عنوان یک پیش‌فرض پذیرفته‌اند و همین امر باعث شده است که محیطی علمی، بانشاط و توام با فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی در چارچوب ارزش‌های اخلاقی شکل بگیرد.

حجت الاسلام والمسلمین دژکام با تاکید بر اینکه این تجربه موفق می‌تواند به عنوان الگویی برای سراسر کشور توسعه یابد، اظهار کرد: اگر شهری مانند شیراز، بدون اجبار و صرفاً بر اساس علاقه مردم، توانسته است ۲۰ هزار دانش‌آموز را وارد محیط‌های تربیت‌محور کند، قاعدتاً می‌توان این طرح را به‌خوبی توسعه داد؛ مشروط بر آن‌که «تربیت‌محور بودن» به‌عنوان پیش‌شرط مدرسه تعریف شود، نه این‌که صرفاً با اعزام تعدادی طلبه به مدارس، انتظار تغییر داشته باشیم. در غیر این صورت، احساس می‌ شود طلبه‌ها «وصله ناچسب» هستند؛ چراکه پیش‌فرض مدیر مدرسه این نیست که آن فضا، محیطی تربیتی است. شاید این نگاه به‌صورت صریح بیان نشود، اما در ذهنیت‌ها وجود دارد. اگر بتوانیم پس از چند دهه، دست‌کم در مقطع دبستان این پیش‌فرض را تغییر دهیم، به نتایج مطلوبی خواهیم رسید.

این استاد دانشگاه افزود: در تاریخ اروپا و جهان، پیش از رنسانس، آموزش در اختیار دین بوده و نهاد دین متولی آموزش محسوب می‌شده است. طی حدود سیصد سال اخیر، این روند تغییر کرده و سکولاریسم بر آموزش حاکم شده است. اگر ما بتوانیم در این حوزه تلنگری ایجاد کنیم ــ حتی با الگوگیری از همین مدارسی که امروز در تهران نیز فعال‌اند و خانواده‌ها حاضرند برای تربیت‌محور بودن آن‌ها هزینه پرداخت کنند ــ قطعاً به نتایج مثبتی دست خواهیم یافت.

امام جمعه شیراز گفت: در این مسیر، لازم است به‌صورت ویژه کار شود، جلسات تخصصی برگزار گردد و این رویکرد توسعه یابد. به نظر بنده، تا زمانی که وارد این میدان نشویم، تغییر اساسی رخ نخواهد داد.

وی با اشاره به جنگ ترکیبی دشمن، تغییر در این رویکرد را یکی از اهداف اصلی انقلاب اسلامی برشمرد و خطاب به وزیر آموزش‌پرورش گفت: با توجه به تجارب ارزشمند جنابعالی، تقاضا دارم دستور فرمایید اقدامات عملیاتی برای نهادینه‌سازی نگاه تربیتی در نظام آموزشی کشور آغاز شود.

وی تصریح کرد: شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) در ایران اسلامی، با تمام ظرفیت‌های فرهنگی و آموزشی خود از جمله حرم مطهر، آماده همکاری و پیشگامی در این حرکت ارزشمند است و هدف ما تبدیل شدن مدرسه به حوزه نیست، بلکه هدف اصلاح رویکرد سکولار حاکم بر آن است و به نظر می‌رسد تجارب پس از انقلاب به درجه‌ای از بلوغ رسیده‌اند که بتوان این مسیر را به‌عنوان یک اقدام جدی آغاز کرد.

ارسال نظرات