۲۴ تير ۱۳۸۹ - ۱۳:۰۰
کد خبر: ۸۰۸۹۲
بخش نخست؛

گزارشی از فعالیت‌های فرهنگی مساجد اهواز

خبرگزاری رسا ـ امام جماعت مسجد چهارده معصوم(ع) اهواز تدوین برنامه ای جامع و بومی برای انسجام فعالیت های مساجد را ضروری دانست.
حجت الاسلام عليرضا پاکباز، استاد حوزه علميه اهواز
حجت الاسلام علیرضا پاکباز، امام جماعت مسجد چهارده معصوم(ع) در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با اشاره به فعالیت های فرهنگی این مسجد اظهار داشت: از حدود هفت سال پیش فعالیت های مسجد با اجرای شیوه های جدید برای جذب نوجوانان فعالیت های فرهنگی خود را آغاز کرد.

استاد حوزه علمیه اهواز افزود: قبل از آن، فعالیت های فرهنگی مسجد به صورت مقطعی انجام می شد امام پس از انجام مطالعات، بررسی شرایط منطقه و با استفاده از تجربیات دیگر مساجد توانستیم منشور آموزشی مقاطع راهنمایی و دبیرستان را تدوین و در سالهای آینده از آن استفاده کنیم.

حجت الاسلام پاکباز با اشاره به فعالیت های انجام شده در مقطع طلاب و دانشجویان ابراز داشت: برای این قشر، برنامه ریزی ها به صورت مقطعی و در قالب برگزاری دوره هایی از جمله سیر مطالعاتی کتب شهید مطهری می باشد.

امام جماعت مسجد چهارده معصوم(علیهم السلام) ادامه داد: برنامه ریزی کاملی برای انجام سیر مطالعاتی کتب شهید مطهری در مقاطع دبیرستان، طلاب و دانشجو انجام شده است که در حال حاضر این سیر در پنج کتب متمرکز شده و بنا داریم تا آخرین مراحل آن را برگزار نماییم.

وی فعالیت های گروههای مسجد را در دو بعد تربیتی و آموزشی عنوان و خاطر نشان کرد: کلاسهای قرآنی، احکام، عقاید، اخلاق و یره اهل بیت(علیهم السلام) از جمله کلاسهایی است که توسط این مسجد در کنار سیر مطالعاتی برای اعضا برگزار می شود.

حجت الاسلام پاکباز اجرای کلاسهای تربیتی را بسیار مؤثر خواند و اظهار داشت: جدای از مسائل آموزشی که می تواند در تربیت در تربیت افراد مؤثر باشد بحث تربیتی، جلسات خصوصی و مشاوره افراد با سرگروهها از جمله موارد تربیتی است که در این مسجد اجرا می شود.

وی اجرای برنامه های هنری، تفریحی، و ورزشی را چاشنی برنامه های آموزشی دانست و اظهار داشت: چنین برنامه هایی همیشه در دستور کار ما قرار داشته است که بیشترین برنامه های هنری و ورزشی در مقاطع راهنمایی انجام می شود و در مقاطع بالاتر برنامه های ورزشی سهم بیشتری نسبت به برنامه های هنری دارد.

حجت الاسلام پاکباز به تشریح گروههای سنی موجود در مسجد پرداخت و تصریح کرد: گروههای این مسجد از پنجم ابتدایی شروع و با مقطع راهنمایی شصت نفر را تشکیل می دهند و در مقطع دبیرستان چهل نفر، طلاب و دانشجویان نیز چهل نفر می باشند که در مجموع صد و چهل نفر با مجموعه فرهنگی مسجد دارای ارتباط دائمی و مستمر می باشند.

استاد حوزه علمیه اهواز با اشاره به برنامه های عمومی مسجد اظهار داشت: طبق سیاستگذاری تبلیغاتی مسجد، در سال حداقل دو برنامه به صورت مفصل برگزار می شود که در جهت اجرای آن برای هزار تا هزار و پانصد خانه در منطقه دعوت نامه فرستاده می شود.

حجت الاسلام پاکباز هدف از برگزاری این مراسمات را ترویج فرهنگ دینی در خانواده های منطقه برشمرد و اظهار داشت: برپایی دست های عزاداری در ایام محرم، برگزاری مراسم شب قدر و اجرای مراسم در سایر مناسبت های مذهبی از جمله فعالیت های مسجد در سطح منطقه می باشد.

وی با اشاره به رشد جمعیتی منطقه خاطر نشان کرد: آمار متوسط نمازگزاران مسجد حدود سیصد نفر است و که با برگزاری جلسات احکام و تفسیر به صورت ثابت و هفتگی سعی در تقویت اطلاعات دینی و مذهبی مردم منطقه داریم.

امام جماعت مسجد چهارده معصوم (ع) اهواز با اشاره به برگزاری برنامه هایی ویژه جوانان اظهار داشت: این برنامه ها در راستای تقویت بنیه اخلاقی و معرفتی جوانان برگزار می شود و در کنار آن با دادن مشاوره سعی در برطرف نمودن مشکلات موجود در خانواده های منطقه دارد.

حجت الاسلام پاکباز رابطه اعضا و مسؤولان مسجد را بسیار خوب دانست و اظهار داشت: عمده مشکلات ما در زمینه امکانات و پشتیبانی مالی است زیرا سطح مالی مردم منطقه متوسط می باشد و میزان کمک های مردمی به این مسجد کم می باشد اما به لطف خدا برنامه های مسجد به خوبی در حال اجراست.

وی با اشاره به کمبود امکانات ورزشی در مساجد اظهار داشت: کمبود امکانات ورزشی از مشکلات تمام مساجد است و برای رفع این مشکل مسؤولان استان به خصوص شهرداری ها باید اقدامات لازم برای تأسیس مکان های ورزشی در مناطق مختلف شهر انجام دهند.

حجت الاسلام پاکباز با اشاره به مشکلات مساجد در راستای تأمین اوقات فراغت جوانان و نوجوانان اظهار داشت: متأسفانه پس از گذشت سی سال از انقلاب اسلامی برنامه ریزی مناسبی برای برطرف نمودن این مشکلات صورت نگرفته است با توجه به هجمه فرهنگی دشمن، اقدام مناسب در این زمینه ضروری به نظر می رسد.

وی افزود: مربیان مساجد همچون باغبان هستند گرچه نمی توانند محیط گل را تغییر دهند اما می توانند در مقابل آفات از آن محافظت کرده و علف های هرز را از کنار آن بردارند.

حجت الاسلام پاکباز برای حضور مستمر افراد در مسجد، وجود برانامه های آموزشی، تربیتی و ورزشی را به صورت مستمر و همیشگی، ضروری دانست و اظهار داشت: کادر مساجد در حد توان خود به اجرای این برنامه ها می پردازند اما برای برگزاری بهتر برنامه ها به یک برنامه ریزی دقیق و همچنین حمایت و پشتیبانی نهادهای مربوطه نیاز است.

امام جماعت مسجد چهارده معصوم(علیهم السلام) با اشاره به اجرای طرح صالحین در کشور اظهار داشت: هر برنامه ای که بخواهد در کشور اجرا شود خصوصاً برنامه ای که دارای یک طرح و تئوری قوی باشد به یک کادر مجرب و قوی برای رسیدن به اهداف آن نیاز دارد.

استاد حوزه علمیه اهواز افزود: یکی از مشکلاتی که در طرح صالحین احساس می شود کمبود نیروهای لازم برای اجرای این طرح می باشد البته برای ارزیابی بهتر باید کمی صبر کرد اما در حال حاضر نمی توان از طرح صالحین انتظار یک میوه خیلی خوب داشت.

وی ادامه داد: طرح صالحین با طرح هایی که در اهواز اجرا می شود دارای نقاط مشترک و اختلافاتی است، اگر بتوان به این طرح در اهواز انسجام داده و برنامه جامعی با امکان تغییر نسبت به شرایط خاص و بومی ارائه دهیم، نتایج خوبی به دست خواهد آمد.

حجت الاسلام پاکباز با اشاره به ضرورت گردآوری چشم اندازها و منشور مساجد اظهار داشت: طرح ها و برنامه های هر مسجد با سایر مساجد دارای نکات مشترک و متفاوتی است و برای تکمیل طرح و برنامه ها و همچنین همکاری بیشتر مساجد باید برنامه ریزی صحیحی صورت پذیرد.

وی ادامه داد: در موضوع سیر مطالعاتی کتب شهید مطهری برنامه هایی تدوین شده اما تکمیل سیر مطالعاتی و استفاده از سایر کتب در مساجد به نیاز سنجی، بررسی مفاهیم و موضوعات مختلف نیاز است و با اجرای این مطالعات می توان به نتایج آموزشی بهتری دست یافت.

امام جماعت مسجد چهارده معصوم(علیهم السلام) با اشاره به شرایط تحصیلی نیروهای مسجد اظهار داشت: فعالیت درسی در مساجد یک کار تخصصی، فشرده و سنگین است و نیاز به مجموعه ای دارد که علاوه بر کار فرهنگی این موضوع را نیز پیگیری کند و در حال حاضر از عهده مجموعه ما خارج است.

حجت الاسلام پاکباز تصریح کرد: در ایام امتحانات سعی ما بر این است که با دادن برنامه و مشاوره های تحصیلی و همچنین اجرای کلاسهایی برای مقاطع دبیرستان، طلاب و دانشجو نقطه ضعف های آنها را برطرف کرده و در زمینه درسی نیاز اعضا را برطرف کنیم.

وی ادامه داد: برای تشویق دانش آموزان سعی کردیم افراد ممتاز در مقاطع مختلف تحصیلی را معرفی کنیم و به کسانی که پیشرفت چشمگیری داشتند در حضور نمازگزاران جوایزی اهدا کردیم.

حجت الاسلام پاکباز به تشریح روش جذب نیرو پرداخت و بیان داشت: هشتاد الی نود درصد جذب نیرو از مدارس منطقه است که طی اجرای برنامه هایی در سطح مدارس شناسایی شده و پس از تشریح فعالیت های مسجد در صورتی که حضور فعالی داشته باشند جز نیروهای مسجد می شوند.

امام جماعت مسجد چهارده معصوم(علیهم السلام) با اشاره به ساماندهی کادری قوی در مسجد اظهار داشت: روش متعارف این است که با توجه به استعدادهای افراد کارهایی به آنها می سپاریم و در طول سال در جلسات متعددی که برگزار می شود تذکرات و نکاتی را برای اصلاح کار مطرح می کنیم.

استاد حوزه علمیه اهواز ادامه داد: روش دیگر برگزاری جلسات و بیان مفاهیم کادری و مباحث مطرح در مدیریت فرهنگی و همچنین مباحث تربیتی برای نیروهای پیشنهادی است که بعد از مباحثاتی پیرامون این مباحث انجام می شود، با فعالیت هایی که در طول سال انجام می شود به صورت عملی به پرورش کادر می پردازیم./945/ز502/س
ارسال نظرات