همایش اسلام و حکومت در قم برگزار میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، همایش اسلام و حکومت در دو محور اساسی ولایت فقیه و تعامل با حکومتهای غیراسلامی به همت معاونت پژوهش مجتمع آموزش عالی فقه قم، اسفندماه سالجاری برگزار میشود.
براساس این گزارش، وقوع انقلاب اسلامی در ایران تجدید حیاتی برای حاکمیت اسلامی و نظام ولایی بود و همواره سنگینی رسالت حوزههای علمیه را در تبیین و تثبیت مبانی حکومتی اسلام به همراه داشته است.
در فراخوان این همایش، رابطه دین و حکومت، اهداف و ضرورت حکومت اسلامی، حکومت از نگاه فریقین، مفهوم جمهوریت و اسلامیت در حاکمیت دینی، بررسی و نقد نظریه جدایی دین از سیاست، مردمسالاری دینی و مقایسه آن با دموکراسی غربی، نقش عالمان دین در حکومت اسلامی، معنویت، اخلاق و نسبت آن با سیاست، جمهوری اسلامی در آرمان و عمل، ماهیت انقلاب اسلامی، نسل آینده انقلاب اسلامی و مفهوم ولایت مطلقه در نظریه حکومت اسلامی از عناوین کلی آن عنوان شده است.
مبانی قرآنی و حدیثی حکومت ولایی، مبانی هستیشناختی، انسانشناختی، جامعهشناختی ولایت فقیه، بررسی ادله عقلی و نقلی ولایت فقیه، مبانی ولایت مطلقه فقیه، تبیین نظریه ولایت فقیه نزد فقهای امامیه، تبیین نظریه ولایت فقیه حضرت امام خمینی(ره)، قلمرو اختیارات ولی فقیه، شرایط و ویژگیهای ولی فقیه، ویژگیهای حاکم اسلامی از نگاه فریقین، وظایف ولی فقیه در حکومت اسلامی، امتیازات حکومت ولایی بر سایر حکومتها، مقایسه تصمیمگیری عالی در کشورهای نمونه با حکومت ولایی، ولایت فقیه و احکام ثابت و متغیر، قانون و ولایت فقیه، شیوههای نظارت حاکم اسلامی، بررسی و نقد شبهات پیرامون ولایت فقیه، سیر تاریخی اندیشه ولایت فقیه، نمونههای محقق ولایت فقیه در تاریخ تشیع، اقتصاد، توسعه، عدالت اجتماعی در حکومت ولایی، منابع مالی و مصارف آن در حکومت ولایی، ملاک و میزان دخالت حکومت اسلامی در تولید، توزیع و مصرف، جهانشمولی حاکمیت ولی فقیه، مناسبات ولی فقیه و جهانی شدن از محورهای اصلی همایش در بخش ولایت فقیه، مبانی، محدودیتها و چالشها است.
همچنین فواید حاکم در تعامل بین حکومتهای اسلامی و غیراسلامی، بررسی ابعاد تعامل حکومت اسلامی با حکومتهای غیر اسلامی، تعامل مسلمانان با حکومتهای غیر اسلامی، وظایف مسلمانان در برابر حکومتهای غیر اسلامی، حقوق مسلمانان در حکومتهای غیر اسلامی، عمل به وظایف شرعی در حکومتهای غیر اسلامی، سیاست خارجی در حکومت نبوی و علوی، دولت نبوی و علوی و حقوق بینالملل، تعامل با حکومتها در سیره معصومین و عالمان دینی، حکومت اسلامی و برخورد با مخالفان محورهای اصلی بخش تعامل با حکومتهای غیر اسلامی را به خود اختصاص داده است.
این فراخوان میافزاید: انتخاب موضوع غیر از عناوین مذکور با مجوز معاونت پژوهش مجتمع بلامانع است و مقالات به صورت تایپ شده حداکثر در 30 صفحه با فرمت word به دبیرخانه همایش به نشانی قم ـ خیابان حجتیه ـ مجتمع آموزش عالی فقه ـ معاونت پژوهش ـ واحد همایشهای علمی ارسال شود.
گفتنی است، علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از استاد مشاور میتوانند به واحد همایشهای معاونت پژوهش مجتمع آموزش عالی فقه ـ اتاق 206 مراجعه و یا با شماره 02517742086 تماس بگیرند. /920/پ202/ص