۰۶ شهريور ۱۳۸۹ - ۱۹:۲۷
کد خبر: ۸۵۰۳۶
استاد حوزه علمیه قم:

هدف از معراج آموزش ملکوتی پیامبر اکرم بود

خبرگزاری رسا ـ استاد سطح عالی حوزه علمیه قم گفت: معراج مختص پیامبر آخرالزمان است و آن حضرت در شب معراج علمیت مطلق نسبی به ذات اقدس احدیت را به دست آورد.
حجت الاسلام والمسلمين بطحايي استاد حوزه و دانشگاه


حجت‌الاسلام والمسلمین سیدهاشم بطحایی، استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار رسا با اشاره به هفدهم ماه رمضان سالروز معراج نبی مکرم اسلام‌‌(ص) گفت: جریان معراج یکی از حوادث مهم تاریخ اسلام است.

وی افزود: خدای متعال پیامبر اکرم(ص) را به عنوان آخرین رسول و آخرین فرستاده، سه سال قبل از هجرت از مکه به مسجد الاقصی و از مسجدالاقصی به ملکوت اعلی برد که در سوره بنی‌اسرائیل یا اسرا به آن اشاره شده است.

استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم با بیان این‌که «اسرا» باب افعال به معنای کوچ در شب است و حرکت در شب را سرا می‌گویند، اظهار داشت: خدای متعال پیامبر اسلام‌‌(ص) را پس از نماز مغرب از مسجدالحرام به وسیله براق به مسجدالاقصی حرکت داد و از مسجدالاقصی به عالم بالا برد و پیش از نماز صبح از عالم ملکوت و عروج آسمانی به زمین بازگرداند.

وی، هدف از معراج را آموزش ملکوتی رسول اکرم‌‌(ص) عنوان کرد و گفت: مسأله معراج یکی از عقاید مسلم و ضروری عموم مسلمانان، نص صریح قرآن و احادیث بسیار و متواتری درباره اصل و جزئیات آن وارد شده که طی این عروج، پیامبر اکرم‌‌(ص) تحت تعلیمات حضرت احدیت قرار گرفت.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین بطحایی یادآور شد: به دلالت آیات مبارکه اسرا و سوره مبارکه نجم، معراج پیامبر اکرم‌‌(ص) یکی از اعجاز نبوت آن حضرت است که مکرر برای ایشان واقع شد، اما نخستین معراج آن حضرت چند سال پس از بعثت و پیش از هجرت در شهر مکه و از مسجدالحرام بوده است.

وی با اشاره به این‌که در دعای ندبه به معراج روحانی پیامبر اکرم‌‌(ص) اشاره شده، اما به اتفاق مفسرین و روایت متواتر، معراج جسمانی بوده است، خاطرنشان کرد: خداوند متعال اندام مقدس و پیکر پاک پیامبر را به معراج برد، تا علم گذشته و آنچه در آینده تا انتهای عالم است، به ایشان بیاموزد و حجاب‌ها را از پیش چشمان ایشان کنار برد.
 
استاد سطح عالی حوزه علمیه قم با بیان این‌که علم غیب پیامبر اکرم‌‌(ص) از معراج ایشان نشأت گرفته است، ابراز داشت: خدای متعال، آخرین پیامبر خود را بر کره هستی مشرف گردانید، فرشتگان را در اختیار و خادم ایشان و دین اسلام را دین برگزیده برای آن حضرت قرار داد، که دشمنان هرگز نخواهند توانست، مانع پیشرفت و جهانی شدن آن شوند.

وی اظهار داشت: معراج مختص پیامبر آخرالزمان است و آن حضرت در شب معراج علمیت مطلق نسبی به ذات اقدس احدیت را به دست آورد، امتیازی که هیچ یک از پیامبران به چنین مقامی دست نیافتند. /920/ت302/ع

ارسال نظرات