سلسله مباحث ولایت(19):
آیت الله موسوی جزایری: فرهنگ غرب در امتداد فرهنگ اموی است
خبرگزاری رسا ـ عضو خبرگان رهبری با بیان این که هدف امویان بی محتوا کردن فرهنگ حقیقی اسلام بود، گفت: فرهنگ غربی از مظاهر فرهنگ اموی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، آیت الله سید محمد علی موسوی جزایری، نماینده ولی فقیه در استان خوزستان، در نوزدهمین جلسه از سلسله مباحث ولایت در ادامه بحث گذشته پیرامون تفسیر سوره قدر، بیان داشت: برتری شب قدر از هزار ماه به نظر برخی مفسران، هزار ماه حکومت بنی امیه است و خداوند در سوره قدر عروه الوثقی و مستمسکی برای شیعیان حقیقی در دوران خفقان اموی، تحریف ها و بدعت ها قرار داده است.
آیت الله موسوی جزایری، ادامه داد: هدف فرهنگ اموی بی محتوا کردن فرهنگ حقیقی اسلام بود، مخالفتی با نام اسلام نمی کرد؛ اما به روح اسلام و مبانی اعتقادی اسلام بی اعتنا بود و این جریان فاجعه بزرگی برای مسلمانان بود.
نماینده ولی فقیه در استان خوزستان، خاطرنشان کرد: شب قدر، شب امام معصوم و حجت خدا بر زمین و تعیین مقدرات الهی است، دعا در این شب سبب می شود از مظاهر فرهنگ اموی که فرهنگ غربی نیز در دنباله آن است حفظ شویم.
استاد عالی حوزه علمیه خوزستان: به بیان شرایط و اوضاع مسلمانان در زمان حکومت بنی امیه پرداخت و ابراز داشت: از سعید بن سوید منقول است که روزی معاویه در نزدیکی کوفه اردو زد و در خطبه های نماز جمعه گفت ای اهل کوفه من به جهت اینکه نماز بخوانید، روزه بگیرید یا حج برپا دارید با شما نجنگیدم، بلکه جنگ با شما به جهت حکومت بر شما بود و خدا نیز آن ار به من داد در حالی که شما بدتان می آمد.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: این واقعه بیانگر وخامت اوضاع مسلمانان بود؛ چرا که معاویه به هر قیمتی می خواست حکومت خود را حفظ کند و از هیچ خیانتی ابایی نداشت و در مجلس به مغیره بن شعبه آن هنگام که از او خواسته بود بر بنی هاشم آسان گیرد، گفت: هرگز! هرگز! چرا که ابوبکر مدتی حکومت کرد و با مرگش نامش از میان رفت جز در مواردی و عمر و عثمان نیز به همین گونه؛ اما من چگونه تحمل کنم که فرزندی از هاشم حتی پس از مرگش روزی پنج بار بر مأذنه ها نام او را می برند، من کوتاه نمی آیم تا این نام به کلی محو شود.
رییس شورای عالی حوزه های علمیه خوزستان، اظهار داشت: دوران معاویه، دوران تیره و تاری برای مسلمانان بود و تمام مشکلاتی که اکنون در جهان اسلام وجود دارد به سبب انحرافات آن دوران و تبدیل تقوا و خدا خواهی به پیروی از شیطان است.
آیت الله موسوی جزایری با اشاره به نامه امام حسین(ع) به معاویه، خاطر نشان کرد: از دیگر اقدامات انحرافی معاویه که در نامه امام حسین(ع) نیز به آن اشاره شده است، امیر کردن بچه ای شراب خوار و سگ باز بر مردم است که هم حقوق مردم را ضایع کرد و هم کسی را به عنوان خلیفه مسلمانان بر مسند رسول خدا(ص) تکیه داد که نشانه های کفر از ظاهر او مشخص بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شهادت امام علی(ع) بیان داشت: امام علی(ع) در لحظات پایانی عمر شریفشان و در آخرین وصیت به فرزندانش فرمودند که مبادا پس از من در میان مردم شمشیر بکشید و به اتهام قتل من کسی را بکشید، قاتل من یک نفر است و فقط مجاز هستید به آن یک ضربه بزنید که اگر خود زنده ماندم عفو بهتر بود.
استاد عالی حوزه علمیه خوزستان، ادامه داد: امام علی(ع) توصیه هایی به امام حسن(ع) جهت مدارا با اسیر بیان کرد تا این که امام حسن(ع) فرمود ای پدر برای کسی توصیه می کنی که قاتل تو است و ایشان فرمودند«ما اهل بیتی هستیم که هر چه بیشتر بدی ببینیم بر روحیه عفو و کرم ما افزوده می شود»و این خود دلیلی بر حقانیت شیعه است./945 /پ201/س
ارسال نظرات