در آبادان برگزار شد؛
نخستین نشست هماهنگی بزرگداشت مرحوم آیت الله جمی
خبرگزاری رسا ـ نخستین نشست بزرگداشت دومین سالگرد ارتحال آیت الله غلامحسین جمی، اسوه ایثار و مقاومت آبادان در هشت سال دوران دفاع مقدس، برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، نخستین نشست بزرگداشت دومین سالگرد ارتحال آیت الله غلامحسین جمی، اسوه ایثار و مقاومت آبادان در هشت سال دوران دفاع مقدس، روز گذشته در دفتر امام جمعه این شهرستان برگزار شد.
در این نشست که با حضور حجت الاسلام عبدالله محمدی اصفهانی، امام جمعه، سیدخلف موسوی، فرماندار و دیگر مسؤولان محلی آبادان همراه بود، به چگونگی برگزاری دومین سالگرد ارتحال آیت الله جمی پرداختند.
حجت الاسلام محمدی اصفهانی، امام جمعه آبادان، در این نشست، اظهار داشت: مرحوم آیتالله جمی یکی از معدود شخصیتهای در طول تاریخ بوده که تحت هیچ شرایطی به حکومت مستبد شاه گرایش پیدا نکرد؛ سوابق بینظیر مبارزی وی در طول تاریخ چه قبل و چه بعد از انقلاب به ویژه در طول دوران دفاع مقدس قابل تأمل و درایت است.
امام جمعه آبادان در ادامه سخنان خود، تصریح کرد: به منظور تجلیل از مقام شامخ آن بزرگوار و شناساندن هر چه بیشتر ابعاد شخصیتی مرحوم آیتالله جمی و ادای دین به وی، باید تلاش شود مراسم دومین سالگرد ارتحال آن مرحوم هر چه باشکوهتر برگزار شود.
همچنین سید خلف موسوی، فرماندار آبادان در ادامه این نشست با استفاده از ظرفیتهای موجود در شهرستان باید تمامی توان و قوای خود را به کار گرفته تا مراسمی در شأن و منزلت این شخصیت بزرگوار برگزار کنیم؛ زندگی بسیار ساده، پاک و عاری از تعلقات دنیوی آیتالله جمی نشانگر تعهد و ایمان وی بوده و ما باید این امور را سرلوحه زندگیمان قرار دهیم.
گفتنی است، آیت الله غلامحسین جمی، نماینده امام خمینی(ره) در شهر آبادان و نخستین امام جمعه این شهر بوده که در روز هفتم دی ماه 1387، به علت عارضه مغزی دارفانی را وداع گفت.
آیت الله جمی در سال 1304 هجری شمسی در قریه اهرم از توابع بوشهر در خانواده ای مذهبی دیده به جهان گشود، پس از تحصیل دروس حوزوی در نجف اشرف و کسب فیض از محضر علما و روحانیان صاحب نام راهی آبادان شد و در این شهر اقامت گزید.
او تا پایان جنگ تحمیلی نیز این شهر را ترک نکرد و تکیه گاه همیشگی رزمندگان در طول جنگ بود؛ دیدار از مجروحان، سرکشی به خانواده شهدا و پاسخ دادن به مسائل شرعی رزمندگان از دیگر اقدامات آیت الله جمی بود او با لحن شیرین و امیدوار کننده اش در سال های جنگ تحمیلی، قوت قلب رزمندگان اسلام به شمار می رفت.
مرحوم آیت الله جمی از روحانیان مبارز دوران انقلاب اسلامی در آبادان بود و هدایت مردم آبادان را در مبارزه با رژیم ستمشاهی به عهده داشت؛ در انتقال پیام ها و اعلامیه های حضرت امام از نجف اشرف به آبادان و سپس ارسال آنها به قم، تهران و سایر شهرستان ها بسیار تلاش کرد و بارها به دست ساواک دستگیر، شکنجه و زندانی شد.
مرحوم آیت الله جمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی با حکم حضرت امام (ره) به عنوان نخستین امام جمعه آبادان معرفی شد و تا سال 1383 که به علت بیماری دربیمارستان بستری شد، نماینده رهبرمعظم انقلاب اسلامی در آبادان بود او در هشت سال دفاع مقدس، حاضر به ترک آبادان نشد و در کنار رزمندگان اسلام سنگر نماز جمعه این شهر را حفظ کرد./945/پ202/ص
ارسال نظرات