مدیر کل مرکز تولید و فنی سازمان صدا و سیما:
دشمنان تضعیف جایگاه نظام فقاهتی در کشور را نشانه گرفته اند
خبرگزاری رسا ـ مدیر کل مرکز تولید و فنی سازمان صدا و سیما گفت: دشمنان با جنگ نرم می خواهند جایگاه نظام فقاهتی را در کشور تضعیف کرده و نظام اسلامی را ناکارآمد نشان دهند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حسن نجفی سولاری، مشاور عالی معاونت رسانه های مجازی صدا و سیما و مدیر کل مرکز تولید و فنی سازمان صدا و سیما، روز گذشته در همایش علمی کاربردی طلایه داران هدایت که در اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد، پیرامون راهبردهای مؤثر در مقابله با جنگ نرم به ایراد سخن پرداخت
وی با بیان اینکه روحانی با لباس خود یک رسانه است، افزود: عصر حاضر عصر بصیرت، خرد و فرزانگی است و روحانیان در افزایش این بصیرت و خرد نقش عمده ای را ایفا می کنند.
جنگ نرم و ارایه الگوی فرهنگ غرب در ایران
نجفی سولاری، هدف از جنگ نرم را ارایه الگوی فرهنگ غرب و هجمه فرهنگی سایر ملت ها عنوان کرد و ادامه داد: انقلاب اسلامی تنها مانع برای رسیدن به اهداف دشمنان است از این رو آن ها از طریق ابزارهای مختلف به مقابله با این انقلاب می پردازند.
وی با تأکید بر اینکه در جنگ نرم باید به مواضع رهبر معظم انقلاب توجه کنیم، ابراز داشت: چیزی که تهاجم فرهنگی، نانوی فرهنگی و جنگ نرم را پوشش می دهد تغییر سبک زندگی است و اگر در جاهایی شاهد هستیم که سبک ازدواج، نوع غذا خوردن، گفت وگو و... تغییر کرده باید گفت جنگ نرم در آن منطقه موفق بوده است.
تضعیف جایگاه نظام فقاهتی؛ هدف جنگ نرم دشمن
وی با بیان اینکه دشمنان با جنگ نرم می خواهند جایگاه نظام فقاهتی را در کشور تضعیف کنند، ادامه داد تلاش در ناکارآمد نشان دادن نظام اسلامی، رواج سبک زندگی سکولار در بین جوانان و ترویج فرهنگ غرب از موضوعاتی است که در جنگ نرم بیش از مسائل دیگر مورد توجه دشمنان قرار می گیرد.
وی اذعان داشت: مبلغان وظیفه دارند با درک مخاطب جوان، افزایش بصیرت و خرد در بین مردم، امید به کارایی نظام اسلامی، تقویت سبک زندگی بر اساس آموزه های اسلامی، تقویت جایگاه فقاهت را در صدر برنامه های خود قرار داده تا بتوانند با دشمنان مبارزه کنند.
ضرورت آشنایی مبلغان با فناوری های نوین
وی با اظهار تأسف از اینکه مبلغان کشورمان اطلاعی از فناوری های نوین ندارند، تصریح کرد: این عدم آشنایی باعث ایجاد شکاف و فاصله بین نسل گذشته و امروز می شود و موفقیت دشمن را تشدید می کند.
وی با تأکید بر اینکه مبلغان باید میدان رزم را حتی در روستاها تحلیل کنند، خاطر نشان کرد: به این معنا که نقاط قوت و ضعف منطقه را شناسایی کرده، ببینند آن منطقه با چه تهدیدهایی روبروست و بعد مطالب خود را بر اساس این شناخت به مردم ارائه کنند.
مبلغان باید بر مواضع رهبری در جنگ نرم تمرکز داشته باشند
وی تأکید کرد: مبلغان باید بر مواضع رهبری در جنگ نرم تمرکز داشته، روش های دشمنان را شناسایی کنند، به مخاطب سنجی بپردازند و بر اساس آن در بین مردم به ایراد سخن بپردازند، از فناوری های نوین استفاده کنند و در بخش تبلیغی ساختار درختی ایجاد کنند یعنی از همان روشی که گلدکوییست استفاده می کند برای جذب مردم به سمت مساجد استفاده کنند تا بعد از خروج روحانی از منطقه تبلیغ در آن نقطه تعطیل نشود.
مدیر کل مرکز تولید و فنی سازمان صدا و سیما با بیان اینکه دشمنان راه های مختلفی را برای ضربه زدن به انقلاب امتحان کردند اما وقتی از آن ها نتیجه ای نگرفتند به جنگ نرم روی آوردند، تصریح کرد: جنبش های اجتماعی، کودتا، شورش، انقلاب رنگی، جنگ و تهاجم نظامی، جنگ های داخلی و فرایند اصلاحات از ابزارهایی هستند که دشمنان در ایران امتحان کردند اما از طریق این ها به اهداف خود در کشور دست نیافتند لذا به جنگ نرم روی آورند.
دلایل استفاده از جنگ نرم
وی به دلایل استفاده از جنگ نرم از سوی دشمنان اشاره کرد و افزود: از آنجا که جنگ نرم کم هزینه، وسیع و گسترده بوده و در یک حرکت پنهانی و تدریجی محقق می شود، دشمنان در آن با اقناع، فریب، اختلال و جذابیت وارد شده، از ظرفیت های حقوقی و قانونی استفاده کرده و حوزه عمل فرهنگی و فکری جامعه را نشانه می گیرد موجب شد دشمنان از جنگ نرم استفاده کنند.
مشاور عالی معاونت رسانه های مجازی صدا و سیما با اشاره به تأثیراتی که جنگ نرم در گروه مقابل دارد، اذعان داشت: نفوذ جنگ نرم در اذهان و افکار بیشتر است، تبعات روانی کمتری برای مهاجم دارد، امکان مقابله با آن ضعیف تر است و ماهیتی تفرقه انگیز دارد موجب می شود که دشمنان در این جنگ به موفقیت های بیشتری نسبت به جنگ نظامی برسند.
وی با بیان اینکه دشمنان در جنگ نرم از روش های گفتاری، رفتاری و شبکه ای بهره می برد، ابراز داشت: مبلغان در عرصه جنگ نرم ابتدا باید مخاطب را جذب و شناسایی کرده و بعد عملیات روانی را بر روی او آغاز کنند همان کاری که دشمنان انجام می دهند که این بخش در حوزه روش های گفتاری جای می گیرد.
نجفی سولاری ادامه داد: نوع گفتمان در این حوزه با مردم متفاوت است و با هرکسی بر اساس سواد و آگاهی اش ارتباط برقرار می شود، همچنین در حوزه روش های گفتاری دشمن از دیپلماسی عمومی استفاده کرده و به جای ارتباط با دولت با مردم ارتباط برقرار می کند روحانیان و مبلغان نیز باید همین گونه رفتار کرده تا بتوانند اثرات جنگ نرم را در این حوزه حذف کنند.
وی حرکت در فضای سایبر، استفاده از تلویزیون، رادیو، ماهواره و ...را از روش های شبکه ای عنوان کرد و بیان داشت: در حوزه روش های رفتاری نیز دشمن از راه هایی همچون اعتراض، عدم همکاری با دولت، مداخله خشونت آمیز، جذب مخالفان حکومت و .. استفاده می کند.
مدیر کل مرکز تولید و فنی سازمان صدا و سیما تصریح کرد: دشمنان در پیاده کردن جنگ نرم در کشور از همه ابزارهای استفاده می کنند که صنایع فرهنگی، رسانه، فناوری نوین و تبلیغات از این ابزارها هستند و به همین ترتیب که ذکر شد بهره می برند یعنی از صنایع فرهنگی بیش از تبلیغات استفاده می کنند اما این اقدام به این معنا نیست که آن ها اهمیت تبلیغات را نادیده گرفته اند بلکه باید گفت آن ها دریافته اند در عصر حاضر اثرگذاری صنایع فرهنگی، رسانه و فناوری نوین بیش از تبلیغات است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 100 فیلم سینمایی در سال در کشور تولید می شود که این رقم در مقایسه با تولید 3500 فیلم به صورت سالانه در هالیوود اصلا قابل مقایسه نیست، افزود: این در حالی است که از 100 نیروی اثر گذار در هالیوود 60 نفر گرایش به یهودیت دارند و مشخص است که اقدامات آن ها در چه حوزه ای بوده وچقدر اثر گذار خواهد بود.
مشاور عالی معاونت رسانه های مجازی صدا و سیما، صنعت سینما را صنعتی عنوان کرد که از ابتدای کودکی افراد را تحت تأثیر دارد که در حال حاضر غوغایی را در جهان به پا کرده است.
مقتضیات جهانی شیعه بیش از آن است که ما می دانیم
وی با بیان اینکه در حال حاضر مقتضیات جهانی شیعه بیش از آن است که ما می دانیم، بیان داشت: وقتی 250 سایت شیعه به صورت همزمان مورد حمله هکرها قرار می گیرد نشان دهنده ترس از دشمنان از گسترش تشیع در بین مردم جهان است.
نجفی سولاری بر لزوم فعالیت شیعه در حوزه ماهواره تأکید کرد و افزود: در حال حاضر 300 ماهواره فعال در منطقه ما فعال است که حدود پنج هزار کانال تلویزیونی از طریق آن فعال است و به راحتی می توانند در افکار مردم اثرگذار باشند.
وی با باین اینکه از 297 شبکه تبلیغ دین تنها پنج شبکه به تشیع اختصاص دارد، خاطر نشان کرد: شاهد هستیم که شبکه های وهابیت با چه سرعتی رو به افزایش هستند که از آن جمله می توان به شبکه نور اشاره کرد، این شبکه هدفی جز زیر سؤال بردن ائمه و به تمسخر گرفته اعتقادات شیعیان را ندارد.
مشاور عالی معاونت رسانه های مجازی صدا و سیما با بیان اینکه اینترنت در حال حاضر با رشدی که در طول 20 سال داشته است جای امکانات تبلیغی ما را می گیرد، اظهار داشت: از این رو مبلغان باید به مطالب خود تنوع و کیفیت داده، قلمرو فعالیت خود را مشخص کند و با در نظر گرفتن سلایق مفاهیم دین را برای مخاطبان بیان کند تا بتوانند در برابر انواع ابزارهایی که دشمنان از آن ها استفاده می کنند مقاومت کرده و جوانان را جذب دین و آموزه های دینی کند.
وی گوگل، یاهو، بلاگفا، میهن بلاگ و . را از شبکه های اینترنتی محبوب ایرانیان عنوان کرد و گفت: این شبکه ها در حالی مورد استفاده اکثر مردم کشور مان قرار می گیرد که هیچ کدام مفاهیم ارزشی را به مخاطب منتقل نمی کنند./934/پ202/ص
ارسال نظرات