نایب رییس مجلس:
تولید دانش، خط قرمز مکتب اسلام است
خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام ابوترابی در مراسم بزرگداشت شهید شهریاری گفت: اگر عدالت که ثمره حیات و جهاد علمی است در جان انسان و در متن جامعه استقرار بیابد، انسانها امکان دستیابی به بالاترین مدارج علم را به دست میآورند.


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، بزرگداشت شهید شهریاری با حضور حجت الاسلام ابوترابی، نایب رییس مجلس شواری اسلامی، روز دوشنبه 15 آذر در دانشگاه تهران برگزار شد.
در این نشست حجت الاسلام ابوترابی ضمن گرامیداشت جایگاه شهید شهریاری گفت: شهریاری انسان وارسته ای بود که در پرتوی سلوک علمی، اعتقادی و اخلاقی مدارج عالی کمال را طی نمود و در پرتوی عنایات ذات اقدس احدیت به لقاء خدا و مقام شهادت دست یافت.
وی ادامه داد: واژه مقدس علم از واژههای بلند و گران سنگی است که بشر برای دست یابی به قله های بلند آن آفریده شده است؛ که اگر بگوییم فلسفه خلقت و آفرینش انسان از نگاه قرآن و آموزههای پیامبر فتح قله های رفیع علم و معرفت است سخن حقی است.
وی خاطر نشان کرد: در قرآن هدف از بعثت انبیاء و فرستادن کتب آسمانی را تربیت انسان برای اقامه عدل و تشکیل یک جامعه مبتنی بر عدالت یاد می کند و اگر عدالت که ثمره حیات و جهاد علمی است در جان انسان و در متن جامعه استقرار یافت در سایه برکات این حقیقت گران سنگ است که انسانها امکان دست یابی به بالاترین مدارج علم را به دست می آورند.
حجت الاسلام ابوترابی ادامه داد: هدف از آفرینش معرفت الله ورسیدن به این علم است یعنی گام را از علم حصولی فراتر بردن وبه حقایق علوم راه یافتن است که البته حیات جامعه و مسیر حیات بخش جامعه در واژه علم و حرکت در این راه نهفته است که مسیر حرکت تکاملی انسان و آحاد بشر را تبیین می نماید.
نایب رییس مجلس گفت: باید گوهر علم را شناخت و مسیر حرکت خود را بر ارکان و اصول آن مستحکم کرد؛ از این رو ثمره بازگشت به آموزه های دین، رشد علم و شکوفایی اندیشه و تعقل و رسیدن به مدارج بلند معرفت است؛ زیرا اولیای دین در سایه این مقام بلند در جایگاه رسالت قرار گرفتند و در این مسیر راه را برای بشر هموار کردند.
وی خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی مفتخر است که بر این اصل پای فشرده است و به حضور در مجامع علمی اصرار دارد و یکی از کلیدی ترین واژه هایی که رهبر انقلاب بر آن تاکید دارد تولید علم است یعنی یک حرکت قدرتمند در راستای انفجار علمی کشور در دنیای علمی امروز است و با همین اصرار شاهد حرکت افتخار آمیز دانشگاهیان و حوزویان کشور هستیم.
وی ادامه داد: شاهد هستیم که دشمنی که دیروز جغرافیای ما را هدف قرار داده بود امروز مغزهای علمی ما را هدف قرار داده است که بیانگر امنیت و اقتدار ایران است زیرا مغزهای اندیشمند ومتفکر و نیز استادان با عظمت خلق کرده است؛ نقش دکتر علی محمدی در حرکت علوم پایه و یا نقش شهید شهریاری در رشد مهندسی هسته ای را بزرگان تشخیص می دهند.
حجت الاسلام ابوترابی گفت: رهبر انقلاب بر توسعه علمی کشور تاکید می کند نظام، دولت، مجلس بر فراهم آوردن این تلاش خویشتن را مسؤول می دانند و دشمن این را نقطه اوج نظام می داند در این راستا تولید علم یعنی طی مسیری که دیگران آن را نشناخته اند و در آن گام بر نداشته اند و نقش ایران در تولید علم بی نظیر است که نشان دهنده ظرفیت علمی ما است.
وی به بیان جایگاه ایران در گذشته پرداخت و افزود: در پیش از انقلاب مقالات علمی ایران جمعا 2665 مقاله چاپ شده بوده است که در طول 32 سال گذشته مقالات علمی ما 44 برابر شده است و امروزه شاهد انتشار119 هزار مقاله علمی در مجلات معتبر بین المللی هستیم.
وی ادامه داد: در طول پنجاه روز اول سال 1389 مجموعه مقالات چاپ شده در مجلات جهان معادل کل مقالاتی است که در سی سال قبل از انقلاب چاپ شده است و این راه با شتاب آغاز شده است پس جامعه ای که آراسته به نور علم و معرفت باشد در دنیای امروز جایگاه ویژه خواهد داشت و اگر امروز حرفی در عرصه های مختلف داریم در سایه این حرکت قدرتمند علمی در عرصه های مختلف است.
وی ابراز داشت: خدا اراده کرده است که دین خود را بر همه مکاتب غالب و پیروز نماید و در سایه حقانیت این دین، خدا حقانیت را در لابهلای آموزهها و حقایق دینی قرار داده است.
نایب رییس مجلس گفت: اسلام مکتب و عقیده ای است که تار و پود آن علم است؛ مکتبی که پیشوای آن علی(ع) است و خطاب به کمیل می گوید« هیچ حرکتی نیست، قیامی نیست، عقودی نیست، سکونی نیست مگر آن که آن حرکت نیازمند معرفت و درک درست از هستی باشد.»
وی افزود: پس دانشمندان ما باید حرکت خود را در جهتی انطباق دهند که با علم همراه باشد زیرا علم خط قرمز اسلام است و این دین قابلیت غلبه بر همه ادیان و مکاتیب را دارد البته باگام نهادن در حوزه علوم کلاسیک و حوزه علوم شهودی و نیز آراسته شدن به معارف الهی و همراه شدن با علومی که علوم الهی را هموار می کنند.
وی ادامه داد: در پرتوی علم حرکت کنیم؛ اگر علم به عنوان بال قدرتمند نقش ایفا کرد علمی است که خدا و اولیا، ما را به سوی آن فراخوانده اند؛ اما اگر انسان در اسارت تن و هوای نفس بود و علم را برای رسیدن به دنیای ناپایدار قرار داد؛ اولا از حقایق علم محروم مانده و به حقیقت آن راه نیافته است، ثانیا به معرفت و باطن آن دست نمی یابد.
حجت الاسلام ابوترابی در پایان بیان کرد: سخن آیت الله بهجت(ره) این بود که راه تربیت انسان از مسیر علم می گذرد پس به آنچه می دانید عمل کنید و آنچه را که نمی دانید درنگ کنید اگر با علم حرکت کردید اگر علم را مشعل پر نور قرار دادید خدا راه را برای مجهولات به علم می گشاید؛ زیرا راه رسیدن به معرفت حرکت در مسیر علم و دانش است./956/پ201/س
ارسال نظرات