حضور عالمان دینی در مراسم عزاداری سبب جلوگیری از بدعت و انحراف میشود
محمد الله اکبری، مسؤول انجمن تاریخپژوهان حوزه علمیه قم، با تسلیت به مناسبت فرا رسیدن ایام سوگواری سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع) به خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: در ایام محرم که مراسم عزاداری پرشور و بانشاط برگزار میشود و مردم با خلوص نیت و همت تمام در این مراسم حضور پیدا میکنند، برای بهرهبرداری هرچه بهتر از آن، چند نکته حائز اهمیت است.
وی با طرح این سؤال که هدفمان از عزاداری برای امام حسین(ع) چیست، افزود: ابتدا باید بررسی شود که برای کسب ثواب به عزاداری میپردازیم یا اینکه هدف ما زنده نگهداشتن یاد امام حسین(ع) و جریان عاشورا است.
مسؤول انجمن تاریخپژوهان حوزه در ادامه ابراز داشت: کسب ثواب مشروط به آن است که در عزاداریها عملی خلاف شریعت مقدس انجام ندهیم و این عزاداری را به گناهانی که نه مطلوب شرع و نه مورد پذیرش خداوند، پیامبر اکرم(ص) و امام حسین(ع) است، آلوده نکنیم.
وی با بیان اینکه اگر فردی پولی را بدزدد و به امید ثواب در راه خدا انفاق کند نه تنها ثواب نبرده، بلکه به جرم دزدی و به دلیل حیف و میل مال مردم، دو بار مجازات میشود، گفت: اگر گناهی در عزاداریهای امام حسین(ع) اتفاق بیفتد نه تنها ثوابی برای عزادار مترتب نیست، بلکه همه عذاب و عقاب است.
اللهاکبری خاطرنشان کرد: باید برای امام حسین(ع) به گونهای عزاداری کنیم که آن حضرت در پیشگاه خداوند، جدّش و پدر بزگوارش از داشتن چنین پیروان و شیعیانی شرمنده نشود؛ از اینرو نباید کاری از ما سر زند که سبب وهن امام حسین(ع) شود و به مقام و جایگاه عالی ایشان آسیب برساند.
وی با بیان اینکه همواره امام حسین(ع) را در مراسم عزاداری حاضر دانسته و خود را در محضر ایشان احساس کنیم، گفت: هرگز مطلوب امام حسین(ع) نیست که به ایشان دروغ ببندیم یا کار حرامی در عزاداری اتفاق افتد که خلاف شریعت مقدس اسلام است؛ بنابراین به گونهای عزاداری کنیم که هم به ثواب آن برسیم و هم جایگاه امام حسین(ع) را حفظ کرده و یاد آن حضرت و واقعه عظیم عاشورا را زنده نگه داریم.
عضو هیأت علمی مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) از عزاداران و مداحان خواست در مراسم عزاداری از محرمات و مکروهات پرهیز کنند، واجبات را زمین نگذارند، احکام شرعی را رعایت کرده و از کارهایی که وهن امام حسین(ع) و خانواده ایشان هست، بپرهیزند و ادامه داد: باید بدانیم که اگر نیت ما در عزاداریهای امام حسین(ع) خالص نباشد، هرگز ثوابی نخواهیم برد.
وی در ادامه با بیان اینکه اگر بخواهیم در مراسم عزاداری امام حسین(ع) به قصد شهرت شرکت کنیم، نیت ما خراب میشود و پاداشی نخواهد داشت، حضور مستمر عالمان دین در مساجد و تکایا برای جلوگیری از هرگونه انحراف در عزاداریها را ضروری دانست.
اللهاکبری خواستار جلوگیری از مدیحهسراییها و مداحیهای بیمحتوا، سبک و دروغ در مراسم عزاداری امام حسین(ع) شد و بر مراجعه مداحان و سخنرانان به کتابها و منابع موثق درباره حوادث عاشورا که از سوی عالمان بزرگ شیعه نگاشته شده است، تأکید کرد.
وی با بیان اینکه مداحان هرگز نباید سبب وهن مذهب شیعه شوند و از عزای امام حسین(ع) برای خود دکانی باز کنند، گفت: جمع قلیلی در بین روضهخوانها و مداحان هستند که کاری به ثواب و عقاب ندارند و تنها دنبال کسب و منفعت هستند که امام باقر(ع) درباره این قشر میفرمایند «گروهی از شیعیان به نام ما نان میخورند و از محبوبیت ما برای خود سرمایهای اندوختند که اینها همواره فقیر بوده و از نداشتن، سخن گفته و رنج میبرند».
مسؤول انجمن تاریخپژوهان حوزه علمیه قم تصریح کرد: عده کمی هستند که در محافل و مجالس به فکر آبروی امام حسین(ع) و پایبند به شریعت نیستند، هرچیزی را به زبان میآورند و هر آهنگی را برای نوحهخوانی به کار میبرند که باید مراقب این افراد بود./920/ت302/س