۲۵ آذر ۱۳۸۹ - ۱۸:۴۸
کد خبر: ۹۳۲۴۹
مدیر حوزه علمیه آیت الله مجتهدی:

دغدغه آیت الله مجتهدی به کمال رسیدن انسان‌ها بود

خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه علمیه آیت الله مجتهدی گفت: آیت الله مجتهدی(ره) بیشتر به آموزش اخلاقی طلاب ابتدای راه می‌پرداختند تا پس از رشد اخلاقی و معرفتی، افتخار اسلام شوند.
آيت الله مجتهدي تهراني
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محسن حبیبی، مدیر حوزه علمیه آیت الله مجتهدی، در مراسم سالگرد آیت الله مجتهدی اظهار داشت: دغدغه و اشتیاق آیت الله مجتهدی این بود که مردم را در هر درجه ای به کمال انسانی برساند و ایشان به دنبال تحصیل عنوان و القاب نبود؛ از این رو هرگز به تدریس درس‌های با رتبه بالاتر با آن‌که توانایی آن را داشتند، نمی‌رفتند.

وی با بیان این‌که باید در مسائل مختلف باید پس از آگاهی به تفکر بنشینیم و ارزش‌ها را به کمک تفکر به دست آوریم، اظهار داشت: مکتب دین به ما ابلاغ کرده است که شخصیت ما در گرو اعمال خودمان است.

حجت الاسلام حبیبی با بیان این‌که اگر چه در اسلام شخصیت انتسابی احترام دارد؛ اما در کنار شخصیت اکتسابی ارزشی ندارد، افزود: امام صادق‌(ع) می فرمایند«‌من 2 ارتباط با مولایم علی بن ابی‌طالب(ع) دارم. اول این‌که فرزند اویم و دوم این‌که در ولایت اویم که اگر از من سؤال کنند کدام ارتباط مهم‌تر است خواهم گفت که ارتباطم با ایشان از نظر ولایت اولی بر ولادت است.»

مدیر حوزه علمیه آیت الله مجتهدی تصریح کرد: در سرزمین کربلا گروه های زیادی در خدمت آقا به شهادت رسیدند؛ اما مقام آنها با هم یکسان نیست که در این ارتیاط امام سجاد(ع) درباره شخصیت حضرت عبا‌س‌(ع) می‌فرمایند«عمویم عباس(ع) مقامی در بهشت دارند که همه شهدا از اول تا آخر به آن غبطه می‌خورند».

حجت الاسلام حبیبی ادامه داد: در دودمان پیامبر اکرم‌(ص) انسان‌هایی داریم که مانند حضرت عباس‌(ع) پسر، عمو و برادر امام بودند؛ اما این شخصیت انتسابی آنها ارزشی ندارد و شاهد آن عموی امام عصر(عج)، جعفر است؛ از این رو شخصیت اکتسابی حضرت عباس(ع) بود که ارزش داشت.

حجت الاسلام حبیبی یادآور شد: باید وجود خود را بسیج کنیم تا به ارزش‌های الهی برسد؛ اما باید سؤال کرد که راه کسب آنها چیست.

وی افزود: باید برای کسب ارزش‌های الهی تقوا داشت که تقوا در لغت به معنای خویشتنداری است و معصوم‌(ع) می‌فرماید«کمال تقوا در این است که به دنبال آنچه نمی دانی بروی و آنچه می دانی را عمل کنی.»

حجت الاسلام حبیبی گفت: برای رسیدن به ارزش‌های الهی ضرورت دارد بایدها و نبایدها را بشناسیم و اگر این مسأله را نشناسیم به تقوا هم نمی‌رسیم.

وی اضافه کرد: آیت الله مجتهدی(ره) بیشتر به آموزش اخلاقی طلاب ابتدای راه می‌پرداختند تا این طلاب به مسائل اخلاق آگاه شوند تا وقتی رشد می‌کنند، افتخار اسلام شوند.

حجت الاسلام حبیبی خاطرنشان کرد: انسان باید معلومات خود را به عمل تبدیل کند تا رشد حاصل شود و نباید آنها را انبار کرد.

وی یادآور شد: ایشان می فرمود«اگر درختی میوه اش شیرین نیست باید آن را به درخت دیگری پیوند زد و طلبه ها اگر می خواهند شیرین شوند باید با ولایت پیوند بخورند که هیچ پیوندی شیرین تر از پیوند با اهل بیت(ع) نیست.

حجت الاسلام حبیبی گفت: همه اهل بیت‌(ع) کشتی نجات‌اند؛ اما کشتی حسین(ع) وسیع‌تر و سریع‌تر است به گونه‌ای که «حر» را به سرعت از عدواللهی به عبداللهی رساند./956/پ202/س
ارسال نظرات