۰۵ دی ۱۳۸۹ - ۱۳:۱۳
کد خبر: ۹۳۹۸۰
آیت الله تسخیری:

علمای مسلمان در سخنان خود به مرجعیت دینی اهل بیت توجه کنند

خبرگزاری رسا ـ دبیرکل مجمع جهانی تقرب مذاهب اسلامی اظهار داشت: تمامی شواهد و آیات بر یک تفسیر دلالت می‌کند و آن اینکه اهل بیت(ع) مرجع علمی امت اسلامی هستند که امت می‌توانند در تمامی اختلافات خود به آنان مراجعه کنند.
2/ آيت الله تسخيري


به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب، آیت الله محمدعلی تسخیری، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در همایش اهل بیت در قرآن و سنت و میراث اسلامی که به مناسبت گرامیداشت هزار و چهارصدمین سال نزول قرآن، در روزهای 3 و 4 دی ماه در استانبول ترکیه برگزار شد به نقش اهل بیت(ع) در حفظ و صیانت دین پیامبر اسلام(ص) و حفظ اصول والای این دین مبین در مقابل تحریفاتی که در طول تاریخ اعمال می‌شده است، تأکید کرد.

‌وی ادامه داد: بسیاری از بزرگان صحابه و ائمه مذاهب اسلامی احترام ویژه‌ای برای اهل بیت(ع) قائل بوده‌ و محبت خاصی نسبت به آنان داشته‌اند و هرگز همچون پیروان امروزی‌شان بسیاری از بزرگان صحابه و ائمه مذاهب اسلامی احترام ویژه‌ای برای اهل بیت(ع) قائل بوده‌ و محبت خاصی نسبت به آنان داشته‌اند با اهل بیت و پیروان ایشان عمل نکرده و آنان را تکفیر نمی‌کرده‌اند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه تاریخ شاهد کرنش بسیاری از صحابه و تابعین نسبت به اهل بیت(ع) بوده است، خاطرنشان کرد: سخنانی از خلیفه‌ دوم مسلمانان، عمر بن خطاب در معرفت مقام والای حضرت علی(ع) ذکر شده است که می‌گوید: خداوند مرا با مشکلی که ابوالحسن حلال آن نباشد، تنها نگذارد و اگر علی نبود عمر حتما هلاک می‌شد. همچنین ام المؤمنین عایشه نیز در بسیاری از موارد، سخنانی در خصوص مراجعه به حضرت علی(ع) دارد و گفته است: به نزد ابا الحسن بروید که او داناتر از من است.

وی در مورد عشق ائمه مذاهب چهارگانه اسلامی نیز گفت: تمامی ائمه مذاهب اسلامی به اهل بیت(ع) عشق می‌ورزیده‌اند. سخن مشهوری از ابوحنیفه نعمان نیز وارد شده که گفته است: اگر نزد امام صادق(ع) علم آموزی نکرده بودم، هلاک می‌شدم. امام مالک نیز در مورد امام جعفر صادق(ع) گفته است: من فقیه‌تر از جعفر بن محمد ندیده‌ام.

آیت الله تسخیری در ادامه سخنان خود از علمای اسلامی خواست تا در سخنان و عقاید خود به جایگاه علمی و مرجعیت دینی اهل بیت(ع) توجه داشته باشند.

وی افزود: ‌اهل بیت(ع) این امت را از انحراف حفظ کرده‌اند و مرجعی برای رفع شبهات امت اسلامی محسوب می‌شوند. در قرآن کریم نیز آیات بسیاری وجود دارد که یا در آنها بر اهل بیت(ع) تصریح شده است و یا تفسیر آن، در خصوص ایشان است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در اثبات مرجعیت اهل بیت(ع) به چند نمونه از آیات قرآن کریم اشاره کرد و گفت:‌ در مورد آیه مبارکه "فاسألوا أهل الذکر إن کنتم لا تعلمون" بسیاری از مفسران اهل سنت در تفسیر خود آورده‌اند که امام علی(ع) زمانی که این آیه نازل شد، فرمود: ما اهل ذکر هستیم. همچنین در تفسیر آیه شریفه وما یعلم تأویله إلا الله و الراسخون فی العلم بسیاری از مفسران اهل سنت، فرموده حضرت علی(ع) را آورده‌اند که : "کسانی که گمان می‌کنند خودشان راسخون در علم هستند و ما نیستیم، کجایند؟

وی ادامه داد: اگر به دوران خلفای راشدین نظری بیفکنیم، این معنا روشن‌تر خواهد شد. زیرا خلیفه اول و خلیفه دوم در بسیاری از مسائل و احکام شرعی به امام علی(ع) مراجعه می‌کردند. حتی در کتاب المستدرک نقل شده است که خلیفه عمر دائماً به ایشان مراجعه می‌کرده و چنین می‌گفته است: پناه می‌برم به خدا از اینکه در قومی باشم که اباالحسن در آن نباشد. لذا در رفتار و گفتار آنان نوعی از عشق به شخصیت امام علی(ع) مشاهده می‌کنیم.

آیت الله تسخیری با اشاره به اشعاری که در فضیلت اهل بیت(ع) سروده شده‌ است، خاطرنشان کرد: اگر در تاریخ دقت کنیم، می‌بینیم که اهل بیت‌(ع) در قرآن، سنت، تاریخ و حتی ادبیات بسیار محترم بوده‌اند.

وی تأکید کرد: تمامی این شواهد و آیات و اشعار بر یک تفسیر دلالت می‌کند و آن اینکه: اهل بیت(ع) مرجع علمی امت اسلامی هستند که امت می‌توانند در تمامی اختلافات خود به آنان مراجعه کنند. لذا اگر مسلمانان این تفسیر را بپذیرند، می‌توانند تمامی مسائل و مشکلات خود را حل کنند؛ اما اگر مرجعیت اهل بیت(ع) را نپذیرند، به این معناست که با مشکلات بسیاری روبرو خواهند شد.

آیت الله تسخیری در ادامه سخنان خود به احادیثی که از طرق شیعه و سنی روایت شده است اشاره کرد و گفت: حدیث کساء و حدیث ثقلین از احادیثی است که در حد تواتر توسط محدثان شیعه و سنی نقل شده است. با این توضیح که حدیث ثقلین در میان اهل سنت به صورت کتاب الله و سنتی و در شیعه به صورت کتاب الله و عترتی روایت شده است که هیچ منافاتی بین عترت و سنت وجود ندارد، زیرا اهل بیت(ع) مبلغان سنت جدشان محمد مصطفی (ص) بوده‌اند.

وی در پایان از علمای امت اسلامی خواست تا به جای بحث و جدل در مورد امامت سیاسی اهل بیت(ع)، از فقه و علم ایشان استفاده نمایند و دنباله رو علمای گذشته که از علم و مرجعیت اهل بیت(ع) برای دوری از تمامی اختلافات بهره می‌بردند، باشند.

آیت الله تسخیری تأکید کرد: ما نیاز داریم که از علم و فقه یکدیگر استفاده کنیم؛ شیعیان از اهل سنت واهل سنت از شیعیان استفاده نمایند؛ در این صورت است که امت اسلامی به غنای لازم می‌رسد.

لازم به ذکر است در این همایش، فاروق چیلک وزیر امور دینی ترکیه و تعدادی از شخصیت‌های اسلامی و علمی و اساتید دانشگاه‌های کشورهای اسلامی و عربی حضور داشتند. /901/د102/ع

ارسال نظرات