چالشهای فکری جهان معاصر با عقلانیت، منطق و معارف الهی پاسخ داده میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی، رییس جامعةالمصطفی العالمیه، پیش از ظهر امروز در چهارمین گردهمایی دانشآموختگان المصطفی با اشاره به آشنایی درصد کمی از بشریت کنونی با معارف بلند اسلام و حقایق بزرگ دین، گفت: اصلیترین هدف جامعةالمصطفی نشر اندیشههای بزرگ اسلامی است.
وی با بیان اینکه هنوز تعداد زیادی از جمعیت یک و نیم میلیاردی مسلمان با معارف بلند و مکتب رفیع اهل بیت(ع) آشنا نیستند، ابراز داشت: اگر نگاه خود را وسعت دهیم، خواهیم دید که چهار میلیارد نفر بیرون از این دایره، نیازمند شنیدن معارف الاهی و آشنا شدن با معارف اسلام و اهل بیت(ع) هستند.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی در ادامه بر پاسخگویی به نیازهای بزرگ فکری، معرفتی، علمی و فرهنگی دنیای امروز تأکید کرد و افزود: مهمترین وظیفهای که به عهده داریم، عرضه اسلام و اندیشه نجاتبخش آن به بشریت است، و دنبال هیچ هدف خاص سیاسی نیستیم.
وی با بیان اینکه در دنیای امروز با چالشهای بزرگی مواجهیم که با دین، عقلانیت، فکر، منطق و معارف الهی قابل پاسخ است، گفت: حوزههای علمیه، جامعةالمصطفی العالمیه و تمام طلاب و دانشآموختگان این مراکز در تولید اندیشه دینی و نشر معارف الهی مسؤولند.
رییس جامعةالمصطفی العالمیه خاطرنشان کرد: به برکت انقلاب اسلامی و بیداری امت اسلام، زمینههای جدیدی فراهم شده است؛ از اینرو وظیفه داریم معارف الهی را به نحو درست و شکل صحیح به دنیای امروز منتقل کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به توطئههای مختلف دشمنان اسلام اشاره کرد و با بیان اینکه جامعه دیندار باید مانند یک کالبد و سیستم در برابر این توطئههای توفنده مقاومت کند، مقاومت اجتماعی، بردباری اجتماعی و پایداری جمعی مسلمانان در برابر امواج خطرزا را ضروری دانست.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی با بیان اینکه حرکت سیل بنیانبرانداز هجوم اخلاقی و ضد ارزشی به سمت بشریت، وظیفه حوزههای علمیه را سنگین کرده است، تصریح کرد: مهمترین مجاهدت حوزههای علمیه تولید علم و دانش و نگهداری از اخلاق و معنویت امت اسلامی است.
وی مواجهه علمی با هجوم افکار انحرافی که امروز جهان اسلام را تهدید میکند را ضروری دانست و با بیان اینکه حوزههای علمیه و جامعةالمصطفی العالمیه جز تولید اندیشه و فکری که برای بشریت مفید است، موضعی ندارند، گفت: قرآن، نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه، روایات اهل بیت(ع) و علوم عمیق حوزههای علمیه میراثی برای همه بشریت است.
رییس جامعةالمصطفی العالمیه در ادامه ناتوانی علمی در دنیای امروز، اختلافات شیعه و سنی، اختلافات درون مذهبی، میل به خرافه و روشهای نادرست در اسلام، روشنفکریهای التقاطی، عدم مهارتهای لازم و زمینههای لازم برای ارتباط با مراکز علمی را از چالشهای پیشروی علما و حوزههای علمیه برشمرد.
وی با اشاره به فتوای رهبر معظم انقلاب درباره اختلاف شیعه و سنی، ابراز داشت: جامعةالمصطفی به صراحت اعلام میکند که به وحدت و تعامل بسیار خوب با اهل سنت معتقد است و هر حرکت افراطی را که به وحدت جهان اسلام و کیان امت اسلام خدشهای وارد کند از قم، تشیع و انقلاب اسلامی ایران نمیداند. /920/پ201/ع