۲۰ بهمن ۱۳۸۹ - ۰۸:۵۴
کد خبر: ۹۷۷۰۸
مدیر کل کانون های تخصصی مساجد کشور خبر داد؛

راه اندازی 22هزار کانون فرهنگی هنری در کشور

خبرگزاری رسا ـ مدیر کل کانون های تخصصی ستاد عالی کانون های مساجد کشور، از راه اندازی 22 هزار کانون فرهنگی هنری مساجد تا پایان برنامه پنجم توسعه در سطح کشور خبر داد.
حجت الاسلام علي ملانوري، مديرکل کانون هاي تخصصي ستاد عالي کشور
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، حجت الاسلام علی ملا نوری، مدیر کل کانون های تخصصی ستاد عالی کانون های مساجد کشور، شب گذشته، در نشست مطبوعاتی با رسانه های خوزستان، اظهار داشت: از سال 71 تا کنون 9 هزار کانون فرهنگی هنری در 73 هزار مسجد کشور ایجاد شده، که بر اساس برنامه پنجم توسعه این تعداد به 22 هزار باب افزایش می یابد.

مدیر کل کانون های تخصصی ستاد عالی کانون های مساجد کشور، با بیان این که 70 درصد از این تعداد کانون های مساجد در دولت نهم و دهم ایجاد شدند، افزود: برای نخستین بار در متن برنامه پنجم توسعه ماده ای جهت تأسیس و توسعه کانون های مساجد تعیین شده که تا پایان این برنامه در 25 درصد مساجد کشور کانون فرهنگی هنری ایجاد شود.

وی با اشاره به وضعیت دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد خوزستان، اظهار داشت: تاکنون بیش از 500 کانون فرهنگی هنری مساجد در این استان ایجاد شده که در ادامه برنامه پنجم توسعه باید به سمت عدالت توزیعی پیش برویم و بر اساس این برنامه در 25 درصد از مساجد این استان نیز کانون فرهنگی هنری ایجاد شود.

مساجد میدان عملیاتی مقابله با جنگ نرم هستند

حجت الاسلام ملا نوری، با تبیین اهداف تشکیل کانون های فرهنگی هنری مساجد، تصریح کرد: کانون های فرهنگی و هنری مساجد اولین میدان عملیاتی هستند، که برای نیروهای متعهد نظام و نیروهای علاقه مند مسجدی در مقابله با تهاجم فرهنگی ایجاد شدند و رهبر معظم انقلاب نیز در سال 71 نسبت به شبیحون و تهاجم فرهنگی هشدار دادند.

مدیر کل کانون های تخصصی ستاد عالی کانون های مساجد کشور، مسجد را محور تمام برنامه‌های دینی مذهبی فرهنگی و هنری توصیف کرد و گفت: ما معتقدیم عالی‌ترین مرتبه تربیت در مساجد و با محوریت قرآن اتفاق می‌افتد.

این مقام مسؤول، مساجد را دارای ارج و قرب معنوی برشمرد و افزود: مردم ایران با محوریت مساجد توانستند، نظام طاغوت را سرنگون و شاه را از این کشور فراری دهند؛ همه بزرگان دین، در مساجد به پرورش نیروهای ولایی و اسلامی پرداختند.

وی در ادامه نقش کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را در مقابله با جبهه جنگ نرم با اهمیت دانست و  گفت: بدون شک کانون‌های فرهنگی هنری جزء نخستین حلقه‌‌های اطاعت از ولایت و اجرای منویات رهبر معظم انقلاب به شمار می‌روند و به عنوان نخستین عنصر و مردمی‌ترین جبهه در مقابله با جنگ نرم دشمن هستند.

این مقام مسؤول، با بیان این که در جنگ نرم باید روش‌ها و ابزارهای دشمن را شناخته شوند تا بتوان با آن مقابله کرد، ابراز داشت: باید افرادی زبده و مجری در کانو‌ن‌های فرهنگی و هنری مساجد فعالیت کنند؛ این کانون‌ها نقش تعیین‌کننده‌ای در ترویج دین و ارزش‌ها دارند.

مدیرکل کانون‌های تخصصی ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری کشور، گفت: اعضای کانون فرهنگی و هنری مساجد، در حقیقت سعی در اصلاح جامعه و سوق دادن جوانان و نوجوانان به سمت معنویات داشته و تاثیر بسزایی در توسعه فرهنگی و مذهبی جامعه دارند.

وی افزود: باید کانون‌های مساجد بر اساس مؤلفه های تربیتی اسلام، انسان‌هایی خلاق، معتقد و متعهد، به جامعه تحویل دهند و فرزندان و جوانان در این مکان ها باید الگو و نمونه برای دیگران باشند.

حجت الاسلام ملانوری، با بیان این که، وظیفه مسؤولان فرهنگی جامعه در شرایط امروز برای جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی و تقویت ارزش‌ها، توسعه و تقویت کانون‌های مساجد است، خاطر‌نشان کرد: فاصله گرفتن از مسجد خطرهای بسیاری را برای همگان به دنبال دارد و باید این امر مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل کانون‌های تخصصی ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری کشور،شاخص‌های لازم برای جامعه‌ای با فرهنگ اسلامی را صداقت، امانتداری، ولایتمداری و انجام آداب دینی توسط افراد حاضر در آن جامعه عنوان کرد و اظهار داشت: در مقوله‌های فرهنگی باید اصول کلی مدیریت فرهنگ را در نظر گرفت و روز به روز در جهت توسعه زیرساخت‌های فرهنگی کوشید.

حجت الاسلام ملا نوری، با اشاره به تشکیل کانون های تخصصی، خاطر نشان کرد: کانون های تخصصی از نظر امکانات، شرایط و نیروی انسانی این توانمندی را دارند که علاوه بر انجام فعالیت های فرهنگی هنری مساجد محلات خود، فعالیت های تخصصی در یک رشته خاص فرهنگی هنری را به کل شهرستان و استان ارائه دهند.

مدیر کل کانون های تخصصی ستاد عالی کانون های مساجد کشور، با بیان این که دو سال از آغاز فعالیت کانون های تخصصی می گذرد، خاطر نشان کرد: در طی این مدت 400 کانون تخصصی در سطح کشور ایجاد شده، که این تعداد تا پایان سال جاری به 450 باب و تا پایان برنامه پنجم توسعه به دو هزار باب افزایش می یابند.

برگزاری طرح تلاوت نور در مساجد کشور

حجت الاسلام ملانوری، با اشاره به طرح تلاوت نور در کانون های مساجد، اذعان داشت: این طرح به منظور ساماندهی جشنواره های تولیدات قرآنی، مسابقات و دیگر فعایت ها ایجاد شده که در این طرح، هر شب پس از نماز جماعت مغرب و عشاء، یک صفحه قرآن در مساجد تلاوت می شود.

این مقام مسؤول یادآور شد: خوشبختانه در سال های گذشته در ستاد عالی و سایر دستگاه های فرهنگی اقداماتی در خصوص آموزش قرآن انجام شده، اما در حوزه تفسیر هنوز به نقطه مطلوبی نرسیده ایم؛ از این رو اولویت ستاد عالی کانون های مساجد کشور در سال آینده در حوزه قرآنی، پرداختن به تفسیر قرآن در جهات مختلف از جمله نشر کتاب های تفسیری قابل فهم و متناسب با جوانان و نوجوانان است.

وی ایجاد حلقه های تفسیری، توجه به معارف قرآنی در کنار قرائت و آموزش عمومی، ایجاد آموزش های پیش جشنواره ای و بعد از جشنواره ای، برگزاری کارگاه های آموزشی زوج های جوان در جهت تحکیم بنیان خانواده و هوشمندی برای ازدواج، توسعه کتابخانه های مساجد، برگزاری دوره فرقه های انحرافی را از جمله فعالیت های ستاد عالی و دبیرخانه های کانون های مساجد استان ها عنوان کرد.

توسعه و تجهیز کانون های فرهنگی و هنری در مساجد کشور

حجت الاسلام ملانوری، تکمیل و تجهیز کانون های فرهنگی و هنری مساجد، ایجاد فضای فرهنگی در روستاها در کنار مساجد، ایجاد امکانات و تجهیز مراکز فرهنگی کتابخانه ها، سمعی، بصری و آموزش را از اولویت های سال آینده در طول برنامه پنجم توسعه اعلام کرد.

وی هدف از سفر به خوزستان را بازدید و دیدار با کانون های مساجد، کانون های تخصصی و ارزیابی فعالیت های دبیرخانه مساجد استان ذکر کرد و بیان داشت: در طی این سفر، از کانون های تخصصی مجری طرح های مهدویت، آموزش و پژوهش، ورزش، خوزستان و مسجد اشرفی اصفهانی بازدید و با معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان دیدار داشته و همچنین عملکرد دبیرخانه استانی در راستای ایجاد راه های توسعه کانون های مساجد در استان بررسی شده است.

افزایش سه برابری کانون های فرهنگی مساجد کشور

وی با بیان این که در برنامه پنجم توسعه تعداد کانون های مساجد خوزستان باید به یک هزار و 500 باب برسند، یاد آور شد: بر اساس آمار خوزستان، بیش از 500 کانون فرهنگی هنری مساجد در این استان فعالیت می کنند، که در پایان برنامه پنج ساله این تعداد باید به سه برابر و کانون های تخصصی نیز به 150 باب افزایش یابد.

مدیر کل کانون های تخصصی ستاد عالی کانون های مساجد کشور، با بیان این که دبیرخانه کانون های مساجد خوزستان در پایان سفر استانی، مورد ارزیابی قرار می گیرد، افزود: خوزستان نگین درخشان و سربلند در جنگ هشت ساله است، که در مساجد این استان می توان نشانه هایی از آن را پیدا کرد .

وی با بیان این که آبادان به عنوان منطقه ویژه انتخاب شده است، تصریح کرد: در برخی از استان ها که دارای شرایط، ویژگی و قابلیت های به خصوصی هستند یک شهرستان به عنوان منطقه ویژه انتخاب می شود که در خوزستان، آبادان به خاطر حضور راهیان نور مورد توجه قرار گرفته است.

برگزاری دوره آموزشی شیوه های نوین در معارف دینی در اهواز

حسین براتی، مسؤول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خوزستان، نیز در این ادامه این نشست، خاطر نشان کرد: بر اساس تفاهم نامه میان دبیرخانه کانون های مساجد استان و ستاد عالی به منظور بومی سازی، برنامه های مصوب در طی یک سال در حوزه مسجد و کانون تعریف و تصویب می شود، که خوشبختانه در افزایش کمی کانون های فرهنگی هنری در حوزه استانی رشد قابل توجهی داشته است.

مسؤول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خوزستان، با بیان اینکه 16 کانون تخصصی در خوزستان فعالیت می کنند، به جشنواره هفت گانه جوانان مساجد، اشاره کرد و اظهار داشت: استان خوزستان نیز مرحله استانی این جشنواره ها را برگزار کرده و در ماه های بهمن و اسفند جشنواره هنرهای تجسمی(ترنج) در دزفول، نشریات تجربی در امیدیه و شیوه های نوین آموزشی در معارف دینی در اهواز را خواهیم داشت./945/پ201/ص

ارسال نظرات