دخالت نظامی عربستان در بحرین برخلاف معاهده سپر جزیره است
حجت الاسلام محمدمهدی کریمینیا، معاون پژوهش مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی حوزه علمیه قم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به حوادث کشور بحرین گفت: متاسفانه آنچه امروز در صحنه بینالمللی دیده می شود آمیخته شدن بیش از حد مسائل کشورهای اسلامی با سیاست است که جای ورود بحث های حقوقی را تنگ کرده است.
وی بیان داشت: امروز آمریکا در برابر فجایع صورت گرفته در بحرین سکوت کرده چرا که منافع اقتصادی و سیاسیاش در گرو وجود حکومت دیکتاتوری در این کشور است.
پژوهشگر حقوق اسلامی گفت: مسائل نظامی و بهره های اقتصادی موجب شده است تا آمریکا با همکاری آل سعود و امارات نیروهای پیاده نظام خود را به بحرین بفرستند تا آنچه در صحنه سیاسی عراق اتفاق افتاد در بحرین روی ندهد.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: امروز حکومت عراق رسما توسط شیعیان اداره میشود و این تجربهای تلخ برای عربستان است از این رو وهابیت در صدد است تا این اتفاق در بحرین و یمن تکرار نشود.
حجت الاسلام کریمی نیا گفت: امروز افکار وهابیت در کشور بحرین در حال جریان است و همان گونه که حسینیه و مسجد رسمی شیعه در عربستان نداریم، مکانهای مذهبی شیعیان در بحرین در حال تخریب است.
وی با اشاره به اینکه وضعیت برخورد با مقدسات در بحرین در حال کپی برداری از عربستان است، گفت: تخریب حسینیه ها و مساجد برجسته شیعیان و نمادهای شیعی نشان از عمق ددمنشی دشمنان دارد.
وی با اشاره به توجیه کشور عربستان در ورود نظامی به بحرین بر طبق معاهده سپر خلیج اظهار داشت: این معاهده و توافق کشورهای عربی در مقابل ورود یک کشور خارجی است و محدود به زمان جنگ است.
این محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: چگونه از این معاهده برداشت می شود که در یک قیام و اعتراض مردمی که در داخل یک کشور اتفاق می افتد، کشور دیگری حق دخالت داشته باشد.
وی گفت: این توافق در زمان جنگ بین ایران و عراق بین کشورهای عربی امضا شد تا در مقابل دخالت نظامی کشور دیگر متحد شوند، بر طبق همین معاهده در جریان اشغال کویت توسط عراق، کشورهای عربی با همکاری آمریکا، کویت را آزاد کردند.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: دخالت نظامی کشور عربستان در بحرین برخلاف اساسنامه معاهده سپر جزیره و یک عمل غیر قانونی است. /909/ت302/ع