بار معنایی وسیع در منابع اسلامی نشان دهنده جایگاه رفیع خانواده است
مجتبی فرهنگیان، معاون پژوهشی دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز رسیدگی به امور مساجد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: اسلام برای خانواده یک الگو طرح کرده و آن را نهاد تعلیم و آموزش بیان کرده است.
نویسنده کتاب مسجد, نماز و خانواده بیان داشت: بار معنایی که در منابع اسلامی پیرامون خانواده، تربیت، احترام به والدین و حفظ و حمایت مادی و معنوی کودک است، اهمیت والای خانواده در نظام اسلام را نشان میدهد.
این محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: خانواده اولین هسته ارتباط فرد با جامعه است و در نگاه اسلام اگر خانواده بتواند کارکردهای خود اعم از عاطفی، تربیتی، اجتماعی، حمایتی و امنیتی را در درون خودش پرورش دهد، میتوان افراد متعادلی را در جامعه دید.
وی با اشاره به اینکه جامعه، درهم تنیده خانوادهها است، ادامه داد: در صورتی که خانواده سالم باشد، به صورت طبیعی جامعه به هنجار شکل میگیرد.
این محقق علوم اسلامی بیان داشت: نظام خانواده در اسلام با نوعی نگاه عقلانی و به عنوان یک سیستم و به طور کلی باید طرح و بررسی شود و روابط در ساحتهای گوناگون اجتماعی با عینک اسلامی دیده شود.
وی با اشاره به آموزه های والای اسلام در مورد خانواده بیان داشت: خصوصیات بومی در خانواده های ایرانی هم امری قابل توجه است و ایرانیان پیش از اسلام هم در مساله خانواده الگو بودند.
این پژوهشگر علوم دینی بیان داشت: باید به کالبد شکافی پرداخت و رابطه خانواده در دو بعد درون سیستمی و برون سیستمی را بررسی و از این منظر آفت ها را شناسایی کرد.
وی بیان داشت: در صورتی که هر یک از عناصر درون خانواده به ایفای درست نقش خود بپردازند، خانواده سالمی را شاهد خواهیم بود اما اگر هر کدام کارکردهای خود را به درستی انجام ندهد، خانواده با اختلال نقش مواجه خواهد شد.
این محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: نقش پدر و مادر در خانواده بروز عواطف و ایجاد محبت و همدلی است، اگر این نقش مخدوش شود، فرزندان در خیابان تکدی محبت میکنند.
وی بیان داشت: اگر پدر خانواده نتواند از عهده وظایف معیشتی خانواده به درستی برآید، خانواده دچار مشکلاتی به صورت علی و معلولی میشود.
این محقق علوم اسلامی بر ارتباط ارگانیک خانواده و جامعه تاکید کرد و گفت: اگر مناسبت های خانواده و جامعه تنظیم نشود، شاهد اختلال در درون جامعه خواهیم بود. /909/ت302/ع