امام جمعه موقت اهواز:
ماهیت انقلاب اسلامی از دیدگاه امام راحل، ماهیت فرهنگی است
خبرگزاری رسا ـ امام جمعه موقت اهواز، اظهار داشت: جدایی فرهنگ از مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به نفع جامعه نبوده و نباید در سیاستگذاریها مقوله فرهنگ را از این مسائل جدا کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن حسن زاده، امام جمعه موقت اهواز، پیش از ظهر امروز در دوره آموزشی«تبیین مصوبات فرهنگی نظام با تأکید بر مهندسی فرهنگی» اظهار داشت: با نگاه به تاریخ انقلاب و بررسی زمان آغاز آن در سال 41 با اعتراض امام خمینی(ره) نسبت به لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی، خواهیم دید که ماهیت انقلاب ما بر خلاف ماهیت انقلاب دیگر کشورها است.
استاد حوزه علمیه و دانشگاه با بیان این که هدف برخی از گروه های مارکسیسم و کمونسیم در ابتدای انقلاب، اقتصادی جلوه دادن ماهیت آن بود، افزود: اما در عمل مشخص شد که ماهیت مورد توجه امام(ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ماهیت فرهنگی است که در همین راستا پس از پیروزی انقلاب برخی از بینشها از جمله حضور بانوان در جامعه و دیدگاه جامعه نسبت به حقوق زنان تغییر یافت.
وی با اشاره به صدور فرمان تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی امام خمینی(ره) ادامه داد: در سال 81 مسئله مهندسی فرهنگی از سوی مقام معظم رهبری به این شورا که به عنوان بالاترین نهاد در تصمیمگیری فرهنگی بود ابلاغ شد و در سال 87 نیز ایشان در ابلاغ سیاستهای کلی برنامه توسعه به رئیس جمهور، تأکید ویژه ای بر مسائل فرهنگی داشتند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: آنچه در بحث مهندسی فرهنگی تعریف می شود این است که چگونه می توان فرهنگ های مختلف موجود در جامعه از جمله فرهنگ علمی، سازمانی، اقتصادی، اجتماعی و ... را تنظیم و اجرا کرد.
حجت الاسلام حسن زاده، تأکید کرد: اگر مسائل اقتصادی یک جامعه با فرهنگ همراه نباشد آن جامعه موفق نخواهد شد و یک جامعه ایده آل نیست؛ مسأله اقتصاد و حاکمیت فرهنگ در آن موضوعی است که باید همواره مورد توجه قرار گیرد؛ بحث سیاست و ارتباط آن با دین و فرهنگ نیز از جمله موضوعاتی است که از گذشته مورد توجه قرار گرفته و همواره در آن انحرافاتی ایجاد شده است.
این استاد حوزه علمیه ادامه داد: بحث فرهنگ در سیاست مقولهای گسترده است و پیروز آن کسی است که همواره این مقوله را مد نظر قرار دهد؛ تجربه نشان داده کسانی که دل به سیاست بسته باشند راه به جایی نمی برند.
وی همچنین با اشاره به مقوله مهم حجاب و عفاف در جامعه افزود: دین نباید از مظاهر اجتماعی و سیاست جدا بماند، طرح حجاب و عفاف طرحی است که مطابق دین اسلام و نماد کشور است؛ برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب تنها کار فرهنگی و یا تنها برخورد فیزیکی کافی نیست بلکه باید تمامی بخش های مربوطه با همکاری هم در ترویج این فرهنگ تلاش کنند.
گفتنی است، این نشست امروز در سالن اجتماعات شهید علی هاشمی استانداری خوزستان برگزار شد./9455/پ202/س
ارسال نظرات