۲۵ تير ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۳
کد خبر: ۱۰۸۹۱۱
استاد حوزه و دانشگاه:

عرفان بدون‌ قرآن، حدیث و ادعیه، عرفان سکولار است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به جریان‌های معنوی موجود در کشور گفت: عرفان ناب دینی با سه منبع قرآن، احادیث معتبر اهل بیت‌(ع) و ادعیه تغذیه می‌شود و خدامحوری، مبتنی بر باور وجود قیامت و مبتنی بر شریعت وحیانی از ویژگی‌های ‌بارز آن است.
حجت الاسلام محمد تقي فعالي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در غرب مازندران، حجت‌الاسلام محمدعلی فعالی، استاد حوزه و دانشگاه امروز در دومین همایش مهدویت که با عنوان ظهور آفتاب و جنگ‌ نرم در چالوس برگزار شد، با اشاره به این که جریان‌های معنوی موجود در کشور به چهار دسته عرفان ناب دینی، مدعیان دروغین و پوشالی، سلسله‌های دراویش و معنویت‌های نوظهور تقسیم می شوند، گفت: عرفان ناب دینی با سه منبع قرآن، احادیث معتبر اهل بیت‌(ع) و ادعیه تغذیه می‌شود و خدامحوری، مبتنی بر باور وجود قیامت و مبتنی بر شریعت وحیانی از ویژگی‌‌های بارز آن است.

وی با بیان این که هر مکتب عرفانی و معنوی که فاقد این خصوصیات باشد عرفان سکولار است، ادامه داد: عرفان‌های سکولار معتقد هستند که همه چیز برای انسان در همین دنیا وجود دارد.

استاد حوزه و دانشگاه به مدعیان دروغین اشاره کرد و با بیان این که این عرفان های دروغین در طی چند سال اخیر همانند موریانه حتی به روستاها و مناطق دور دست نیز رسوخ کرده اند، گفت: متأسفانه این عرفان دروغین با برخی ادعاهای بی‌پایه و اساس سبب فریب برخی انسان‌های ناآگاه می‌شوند.

حجت الاسلام فعالی، سلسله های درا‌ویش را سومین گروه حاضر در سطح کشور معرفی کرد و با بیان این که ذهبیه، نعمت اللهی، اهل حق، گنابادیه، خاکساریه، اویسیه، کمیلیه، الهیه، جیشتیه، کبرویه، نقشبندیه، قادریه از جمله این سلسه‌ها هستند.
 
وی با بیان این که سلسله دراویش، مرید‌بازی، قطب‌گرایی، شرعیت‌گریزی، اذکار نامعتبر و جایگزینی خانقاه به جای مساجد را ترویج می‌کنند، گفت: این جریان فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی بسیاری نیز علیه نظام انجام می‌دهند.

استاد حوزه و دانشگاه، معنویت‌های نوظهور را چهارمین دسته از جریان‌های فعال در کشور معرفی کرد و با بیان این که خواستگاه معنویت‌های نوظهور غرب و به ویژه آمریکا است، ادامه داد:  در آمریکا و کل غرب در دهه 80 میلادی حدود 87 فرقه وجود داشت و این رقم بعد از دو دهه به 350 فرقه رسید.

حجت الاسلام فعالی با بیان این که در سال‌های 2010 و 2011 میلادی تعداد فرقه‌های نوظهور در دنیای غرب به هفت‌هزار فرقه رسیده است، گفت: از این تعداد فرقه‌های نوظهور فعال در دنیا چهار‌هزار فرقه در آمریکا و بقیه در اروپا هستند.

وی در ادامه سخنان خود با بیان این که بر اساس رصد دقیق و علمی در کشور ما نیز حدود هزار نحله معنوی فعالیت دارند، افزود: حدود 50 مورد از این فرقه ها نیز به صورت یک جریان درآمده‌اند و دارای تشکیلات نیز هستند.

استاد حوزه و دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این کع همه فرقه های نوظهور در جهان به هفت بخش کیش‌های معنوی هندی، آیین معنوی آمریکایی، عرفان مسیحیت، عرفان یهود، معنویت چینی و سینمای ماورا خلاصه می‌شوند، ادامه داد: قدرت و کرامت نشانه حقانیت نیست و عرفان یعنی معنویت به خدا و نه چیز دیگر، دعوت به خدا نیاز به قدرت‌نمایی ندارد.
 
حجت الاسلام فعالی در ادامه به فرقه ضاله شیطان پرستی اشاره کرد و با اشاره به این که این فرقه به دو شکل شیطان پرستی دینی و شیطان پرستی گوتیک وجود دارد، گفت: مهم‌ترین عامل ترویج دهنده شیطان‌پرستی موسیقی و هنجارشکنی در پوشش و آرایش با کمک عمل جراحی است./950/پ202/س
ارسال نظرات