خدایا؛ مرا به لغزشهایم مواخذه نکن!
حجت الاسلام حسین نودوست، محقق حوزه علمیه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به دعای روز چهاردهم ماه مبارک رمضان بیان داشت: در این روز از خداوند می خواهیم که ما را از لغزش ها دور نگاه دارد و به سبب لغزشهایمان سرزنش نکند.
وی اظهار داشت: در دعاها به ما آموزش داده شده که توفیق عبادت و دوری از معصیت به ما عنایت فرماید و ما را از افتادن در وادی گناه حفظ کند.
این محقق حوزه علمیه اظهار داشت: شاید برخی بخواهند گناهی را ترک کنند ولی نمیدانند چگونه این کار را انجام دهند یا با خود میگویند من نمیتوانم این کار را انجام دهم، غافل از اینکه ترک گناهان کبیره ابتدای راه خداشناسی است و اگر فردی بخواهد این مسیر را طی کند حتما باید از این سد عبور کند.
وی اظهار داشت: هرگاه فردی بتواند بر نفس خود پیروز شود آن وقت میتواند امیدوار باشد که توان طی کردن بقیه راه را هم دارد.
این محقق علوم اسلامی با تاکید بر اینکه، ترک گناه توفیقی میخواهد و تا آن توفیق را خداوند به انسان ندهد محال است که بتواند گناهانش را ترک کند، گفت: خداوند متعال بر اساس اعمال ما انسانها انتخاب میکند که چه کسی این لیاقت را دارد.
وی اظهار داشت: حضرت یوسف(س) با اینکه پیامبر خدا بود در لحظه ای که شیطان ایشان را وسوسه می کرد از خداوند کمک خواست و از خداوند با تمام وجود درخواست میکرد که راهی برای نجاتش پیدا کند و در آن لحظه بود که حضرت توانست از دام شیطان رها شود.
وی دیدن نشانههای الهی و عبرتگیری را از دیگر عوامل توفیق الهی بیان کرد و گفت: نقل شده است که یوسف دید زلیخا برای اینکه در محضر خدای خود شرمنده نباشد، پارچهای بر روی بت خویش کشید و یوسف، خدای عالم و ناظر را که هیچ امری بر او پوشیده نیست به خاطر آورد.
این محقق علوم اسلامی اذعان داشت: مطمئن باشیم اگر در آن لحظه ای که گرفتار نفس و شیطان شده ایم خداوند را صدا کنیم و به ذکر الهی مشغول شویم و از خداوند کمک بخواهیم خداوند ما را یاری خواهد کرد.
وی با اشاره به نقش خواست درونی و اراده باطنی در ترک گناه ادامه داد: اگر کسی زشتی گناه و حقیفت ناپسند او را درک کند دیگر دلش هم سمت گناه نمیرود.
این محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: در ادامه دعای روز چهاردهم از خداوند درخواست میکنیم که ما را هدف بلاها و آفات قرار ندهد.
وی با اشاره به این که همواره باید بهترین ها را برای دنیا و آخرت خود بخواهیم اظهار داشت: مومن باید در جهت تحقق دعای خویش کوشا باشد و برای برآورده شدن دعایش تلاش کند.
وی بیان داشت: مومن با دعا کردن و صدقه دادن باید شر بلاها و آفات را از خود دور کند. /909/ت302/ع