۲۲ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۸:۰۴
کد خبر: ۱۱۲۶۳۷

معاون تبلیغ حوزه‌های علمیه خواستار توجه بیشتر مسؤولان به تخصیص بودجه‌های تبلیغ دینی شد

خبرگزاری رسا ـ معاون تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه های علمیه گفت: دولت نسبت به گذشته بودجه بیشتری در اختیار بخش فرهنگی قرار داده است، اما بخش عمده این بودجه ها عمرانی است و نمی‌توان آن را در بخش های دیگر همچون تبلیغ هزینه کرد.
حجت الاسلام محمد حسن نبوي


حجت الاسلام محمد حسن نبوی، معاون تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه های علمیه در نشست خبری با حضور خبرنگاران گفت: در تابستان 2000 مبلغ و در ماه مبارک رمضان 6000 مبلغ به سراسر کشور اعزام کرده ایم، از این تعداد حق التبلیغ 3000 مبلغ پرداخت شده است و برای تأمین حق التبلیغ 5000 مبلغ دچار کمبود و مشکل بودجه هستیم.

وی در ادامه افزود: من مخالف ورزش نیستم و خودم هر روز یک ساعت ورزش می کنم، اگر هزینه یک تیم از میان این همه تیم ورزشی را به من بدهند، پنج هزار مبلغ را به سراسر کشور اعزام می کنم.

حجت الاسلام نبوی اظهار داشت: به دلیل کمبود بودجه ناچار شده ایم به مبلغان اعلام کنیم که آنان را بدون حق التبلیغ اعزام می کنیم، البته دنبال کرده ایم و به سختی بخشی از حق التبلیغ ها را پرداخت کرده ایم، و در صورت دریافت 30 میلیارد ریال بودجه، مابقی حق التبلیغ مبلغان را پرداخت می کنیم.

معاون تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه های علمیه تأکید کرد:  5/99 درصد بودجه های اعزام مبلغ در اختیار مبلغان قرار می گیرد و نیم درصد بودجه صرف ستاد می شود.

وی با بیان این که کمترین هزینه ستادی را داریم تصریح کرد: با 20 نیروی ستادی سه هزار مبلغ را ساماندهی می کنیم و در طول تابستان و ماه مبارک رمضان 8000 مبلغ اعزام کرده ایم، این در حالی است که در برخی از نهادها 40 درصد بودجه را خرج ستاد می‌کنند.

حجت الاسلام نبوی با انتقاد از تلقی افراد از زندگی طلبگی و تبلیغ دینی تصریح کرد: همه این ها در حالی است که وقتی بحث تبلیغ یا طلاب مطرح می شود، همه صرفه جو می شوند و تلقی آنان این است که روحانی آدمی استخوانی و در حال موت است که نان و آب برای خوردن و لباس برای پوشیدن ندارند و این تلقی در هنگام تصویب بودجه اثر خود را می گذارد و می گویند طلاب باید به تبلیغ بروند و هزینه ای هم دریافت نکنند.

وی ادامه داد: در زمان حضرت امام صادق(ع) از ایشان پرسیدند شما لباس خوب می پوشید و غذای خوب می خورید، حضرت علی(ع) نان خشک می خورد، حضرت فرمودند «در زمان حضرت علی(ع) مردم به سختی نان خشک برای خوردن پیدا می کردند و زمان کنونی با آن زمان متفاوت است».

معاون تبلیغ و آموزش‌های کاربردی حوزه های علمیه بیان داشت: دولت نسبت به گذشته بودجه بیشتری در اختیار بخش فرهنگی قرار داده است، اما بخش عمده این بودجه ها عمرانی است و نمی توان آن را در بخش های دیگر همچون تبلیغ هزینه کرد.

وی با اشاره به مشکلات درون حوزوی ابراز داشت: بخشی دیگری از مشکلات مربوط به داخل حوزه است و باید این مشکلات را حل کنیم در این رابطه از بعضی از آقایان گلایه مند هستیم، بخشی دیگر اختصاص ندادن بودجه از سوی دولت است، در سال گذشته بودجه ای به استان ها اعلام شد، اما یک پنجم آن هم اختصاص داده نشد.

حجت الاسلام نبوی تأکید کرد: یک مبلغ، به مدت یک ماه همسر و فرزندان خود را در قم رها می کند و برای تبلیغ و ارشاد مردم به مناطق محروم کشور می رود و ما حتی برای تأمین هزینه و کرایه او دچار مشکل می شویم، این در حالی است که بسیاری از کارمندان در شهرها و درکنار همسر و فرزندان خود به راحتی زندگی می کنند و از حقوق خود ناراضی هستند./919/پ202/ع

ارسال نظرات