آیت الله کعبی:
سخن از محدود شدن جمهوریت با نظام پارلمانی، فاقد دقت علمی و حقوقی است
خبرگزاری رسا ـ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره به برخی موضع گیری ها درباره امکان تغییر ساختار سیاسی کشور، اظهار داشت: این سخن که نظام پارلمانی تهدید جمهوریت و بر خلاف قانون اساسی است، سخن دقیقی نیست و فاقد دقت علمی و حقوقی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله عباس کعبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم روز چهارشنبه در آغاز درس خارج فقه الحکومه خود که در مرکز مطالعات راهبردی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، در تحلیل مسائل روز کشور و جهان گفت: پیرو بیانات رهبر فرزانه انقلاب در کرمانشاه مبنی بر ثبات جمهوری اسلامی ایران در آرمان ها و تحول در ساختار ها و نظام پارلمانی و ریاستی، زمینه ای برای اظهار نظر نخبگان و شخصیت ها در خصوص نظام پارلمانی و بایسته های آن فراهم شد.
وی گفت: طبیعی است که فرهیختگان و اندیشمندان حوزه و دانشگاه با تأمل و دوراندیشی و به صورت مستدل پیشنهادهای خود را بدهند تا در فضایی مناسب نظام با استفاده از ظرفیت نخبگان کشور به تصمیمی برسد و این امر طبیعی است و هم موافقت و هم مخالفت در مسیر کارشناسی تلقی می شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهارنظر یکی از شخصیت های کشور مبنی بر اینکه نظام پارلمانی باعث محدود شدن جمهوریت می شود را غیر کارشناسی و غیر علمی توصیف کرد.
آیت الله کعبی اظهار داشت: اندیشمندان و صاحبنظران رشته حقوق اساسی این سخن را تایید نمی کنند، چراکه جمهوری چند شکل دارد یکی ریاستی است مثل آمریکا، یکی پارلمانی مثل انگلیس، یکی نیمه پارلمانی مثل فرانسه.
وی اضافه کرد: این مساله به معنای این نیست که به رای عمومی مراجعه نکنیم، زیر رای عمومی جزو اصول مشخص قانون اساسی است؛ در نظام اسلامی مبنای قدرت الهی و ساخت آن مردمی و متکی به رای آنان است، اما ساز و کارهای رای مردم در اشکال گوناگون ممکن است در قانون اساسی تبلور پیدا کند.
آیت الله کعبی گفت: البته ما در صدد بیان بهتر بودن هر یک از این شیوه ها نیستیم، چراکه یک بحث مفصل و کارشناسی می طلبد، اما این سخن که نظام پارلمانی تهدید جمهوریت و بر خلاف قانون اساسی است، سخن دقیقی نیست و فاقد دقت علمی و حقوقی است.
وی در ادامه با اشاره به اعلام اوباما مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از عراق تا پایان سال میلادی جاری، تاکید کرد: این مساله شکست سنگینی برای متجاوزان عراق و قابل مقایسه با خروج رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان است.
این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کرد: عواملی منجر به خروج نیروهای اشغالگر از عراق شد که از جمله می توان به یکپارچگی و اجماع مردم عراق به زعامت مرجعیت دینی اشاره کرد. با تدبیر مرجعیت و مراجعه به رای مردم دولتی سرکار آمد که سیاست شان خروج اشغالگران و به رسمیت نشناختن آنها بود.
آیت الله کعبی بیان داشت: عامل دیگری که باعث خروج نیروهای آمریکایی می شود، جهنمی است که مقاومت مشروع بر علیه اشغالگران به وجود آورده است. البته باید بین کارهای تکفیری ها که با عملیات انتحاری عراق را نا امن کرده و مردم را می کشند و کارهای گروه های جهادی و مقاومت مشروع بر علیه آمریکا تفکیک قائل شد چرا که اگر آمریکایی ها مقاومت را در مقابل خود مشاهده نمی کردند به طور یقین حاضر به ترک عراق نمی شدند.
وی یادآورشد: شکست آمریکا در عراق و افغانستان شکست طرح خاورمیانه جدید است، امروز با فراگیر شدن موج بیداری اسلامی، خاورمیانه بر علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی است و اینها بیش از هر زمانی نزد ملت ها منفور شده اند.
رییس مرکز مطالعات راهبردی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تاکید کرد: امروز تمام کشورهای اسلامی یکپارچه علیه استکبار، استبداد و آمریکا بپا خاسته اند و این نوید دهنده آینده ای درخشان است و پیروزی اسلامگرایان در تونس را باید در همین راستا ارزیابی کرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: فرآیند انتخابات در تونس به گونه ای طراحی شده بود که اسلامگرایان با شکست مواجه شوند، اما رشد اسلامگرایی به گونه ای شد که سایر احزاب نیز با حزب النهضه همراه شدند. /924/پ202/ج
ارسال نظرات