۱۱ آذر ۱۳۹۰ - ۱۷:۱۸
کد خبر: ۱۱۸۱۰۲
مدیر حوزه علمیه تبریز:

مرمت مساجد تاریخی منطقه آذربایجان هویت شیعی‌ را نمایان ‌می‌کند

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام سیدی ثانی گفت: با مرمت تمامی مساجد تاریخی استان، روند معرفی و شناساندن تاریخ تشیع در آذربایجان بیش از گذشته نمایان خواهد شد.
حجت الاسلام سيدي ثاني
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، حجت الاسلام سیدحسین سیدی ثانی، مدیر حوزه علمیه تبریز، روز گذشته در مراسم بهره‌برداری از مسجد تاریخی میدان مقصودیه تبریز اظهار داشت: عظمت و شکوه مسجد مقصودیه نشان دهنده علاقه شدید مردم متدین این منطقه به اسلام است.

وی با اشاره به جایگاه این مسجد تاریخی در تبریز اظهار داشت: علمای بزرگی همچون آیات شهید قاضی طباطبایی، شکوری، توتونچی و بسیاری دیگر از علمای تبریز از این منطقه و مسجد به جهان تشیع معرفی شده اند.

امام جماعت مسجد مقصودیه خاطر نشان کرد: در این مسجد از دیرباز علاوه بر اقامه نماز، جلسات تفسیرقرآن و آموزش فرایض دینی دایر بوده و همزمان با ایام سوگواری، هیئت های مذهبی و حسینی برنامه های مختلفی را اجرا می کنند.

وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی از دیرباز مهد مساجد بوده است، اظهار امیدواری کرد: با بازسازی و مرمت تمامی مساجد تاریخی استان، روند معرفی و شناساندن آنها به سایر هموطنان کشورمان نیز بهبود بخشیده می شود.

حجت الاسلام سیدی ثانی با تقدیر از فعالیت سازمان میراث فرهنگی در مرمت مساجد اظهار داشت: خوشبختانه با مشاهده تلاش سازمان میراث فرهنگی، هیئت امنا و اهالی مؤمن و خیر در یاری رساندن به مرمت مساجد تاریخی همت ویژه ای داشتند.

همچنین تراب محمدی، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی اظهار داشت: دقت و سرعت ‌در مرمت مساجد تاریخی از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا تمام تلاش سازمان میراث فرهنگی بر آن است تا اقامه نماز و دیگر فرایض دینی و امور مربوط به مسجد در هنگام مرمت دایر باشد و مشکلی برای نمازگزاران پیش نیاید.

وی هزینه مرمت مسجد میدان مقصودیه که بخشی از آن با مشارکت اهالی و هیئت امنا تامین شده است، را 2 میلیارد و 400 میلیون ریال عنوان کرد و گفت: بدیهی است که هزینه تمام شده مرمت مساجد تاریخی بیش از هزینه مورد نیاز برای ساخت یک مسجد جدید است.

محمدی با بیان اینکه دولت‌های نهم و دهم تعهد و توجه ویژه‌ای در مرمت و بازسازی مساجد تاریخی، امامزاده‌های قدیمی و بقاع متبرکه داشته است، گفت: مساجد سیدعلی آقا در محله شتربان تبریز، مسجد حضرت فاطمه زهرا (س)در خیابان تربیت تبریز، مسجد جامع مهرآباد بناب و تعدادی دیگر از مساجد قدیمی استان در دهه مبارک فجر به بهره‌برداری می‌رسند.

وی با بیان اینکه مرمت مساجد معمولا به صورت فاز به فاز انجام می‌گیرد، اظهار داشت: با اتمام مرمت بخش اصلی مسجد میدان مقصودیه، طرح‌های بزرگ‌تری مانند رواق سازی حیاط مسجد برای مجموعه تعریف شده است، قدمت این مسجد مربوط به دوره صفویه و یکی از قدیمی‌ترین مسجدهای شبستانی تبریز به شمار می‌رود.

محمدی ادامه داد: این مسجد از دو شبستان شرقی و شمالی تشکیل شده که شبستان شمالی کوچکتر بوده و در آن مراسمی مانند نماز ظهر برپا می‌شود و شبستان شرقی به مراسمی با جمعیت‌های بیشتر اختصاص دارد.

وی با بیان اینکه بیش از 50 درصد ‌اعتبارات مرمت سازمان برای مرمت مساجد تاریخی هزینه می‌شود.، خاطرنشان کرد: تا کنون بخش عمده ‌مساجد آذربایجان شرقی متعلق به دوره‌های مختلف تاریخی ثبت ملی شده و مرمت و بهسازی اکثر آنها آغاز شده است./935/پ202/س
ارسال نظرات