۲۱ فروردين ۱۳۹۱ - ۱۷:۳۱
کد خبر: ۱۲۶۲۰۸
امروز در مشهد؛

نشست خبری همایش ملی جایگاه عناصر دینی در توسعه شهری برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ نماینده آیت‌الله زنجانی در نشست خبری همایش ملی جایگاه عناصر دینی در توسعه شهری گفت: در خصوص شهرسازی اسلامی و در راستای برگزاری این همایش استفتائاتی از مراجع تقلید شده است و آیت‌الله زنجانی از برگزاری چنین همایشی استقبال کرده‌اند.
ساخت و ساز
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، نشست خبری همایش ملی جایگاه عناصر دینی در توسعه شهری، ظهر امروز دوشنبه 21 فروردین در محل دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با حضور حجت‌الاسلام موسوی نماینده آیت‌الله زنجانی، و نماینده دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی، مدیرگروه‌های معماری دانشگاه‌های استان خراسان و جمعی از اصحاب رسانه، برگزار شد.

حجت‌الاسلام موسوی نماینده آیت‌الله زنجانی در این جلسه به استفتائات انجام شده از مراجع تقلید اشاره کرد و گفت: طی استفتائی که از آیت‌الله سیدصادق شیرازی شده است ایشان در پاسخ به این سؤال که ساختن خانه‌های بلند که ضرر به همسایه‌ها می‌زند چگونه است فرموده‌اند: «حق صاحب زمین استفاده نمودن از زمین خود است مگر در صورت ضرر رساندن به دیگران». آیت‌الله زنجانی نیز از برگزاری چنین همایشی استقبال کرده‌اند و پاسخ مراجع عظام دیگر را هم به زودی دریافت خواهیم کرد.

وی افزود: بعضی می‌گویند تأکید اسلام بر روی اخلاق بوده است و زیاد به بحث‌هایی مثل شهرسازی نپرداخته است؛ اما ما نمونه‌هایی داریم که نشان می‌دهد این بحث هم در اسلام مطرح شده است. امام سجاد(ع) در روایتی که در رساله‌الحقوق صفحه 271 آمده است به زیبایی توضیح داده‌اند که حتی اگر میخی بر روی دیوار همسایه کوبیده شود، چگونه خواهد بود.

حجت‌الاسلام موسوی تصریح کرد: متأسفانه ما بر روی مجسمه‌سازی تأکید کرده‌ایم که زیاد کاربردی نداشته و با آرمان‌های اسلامی مطابقت ندارد. من و جمعی از روحانیون سال‌ها پیش در این زمینه کار کرده بودیم ولی باید کار جدی‌تری صورت گیرد.

در ابتدای این نشست مهندس عرفان گفت: از زمان آغاز فعالیت دبیرخانه همایش و شروع کارهای پیرامون برگزاری این همایش ملی، حدود 9 ماه می‌گذرد. هیئت داوران این همایش ملی دکتر نقی‌زاده، دکتر ندیمی، دکتر اولیاء و دکتر حبیبی می‌باشند. داوری چکیده مقالات انجام شده است و طی جلسه گذشته مقرر شد تاریخ برگزاری همایش 27 و 28 اردیبهشت ماه 1391 باشد.

در ادامه مهندس فکور دبیر کمیته آموزش استانداری خراسان رضوی نیز در خصوص کمیته علمی این همایش گفت: می‌توانیم کمیته‌ای متشکل از شهرسازان و بخش آماری علوم اسلامی داشته باشیم. مبحثی که این همایش به آن پرداخته ایده‌ای نو و جدید است. این کار بسیار علمی و دقیق خواهد بود.

برای شهرسازی اسلامی از مسکن مهر شروع کنیم

در ادامه دکتر گل‌محمدی نیز گفت: دانشگاه امام رضا(ع) هماهنگی با آقای حمزه‌نژاد به عنوان مدرس کارگاه «طراحی خلاق در ابنیه اسلامی» انجام شده و کارگاه از طرف این دانشگاه برگزار خواهد شد.

همچنین مهندس دیمه‌کار در این نشست، گفت: سیمای شهر امام رضا را نباید در این فرآیند فراموش کنیم و سیره امام رضا علیه‌السلام باید الگوی این کار باشد. با توجه به اینکه مشهد مقدس پایتخت معنوی جهان اسلام در سال‌های 2015 و 2017 خواهد بود باید این شهر را طوری بسازیم که مناسب با پایتختی اسلامی باشد. مثلا از امروز اگر بخواهیم این کار را شروع کنیم باید به سراغ مسکن مهر برویم چون کاری است که دولت انجام می‌دهد و باید با توجه به دولت اسلامی و شهر مقدس مشهد، به صورت اسلامی انجام پذیرد.

وی افزود: ما در جامعه افرادی داریم که عوارض خود را به زحمت و با مشکل پرداخت می‌کنند و اگر این پول را صرف تعریف و تمجیدهای مرسوم در بازه زمانی خاص به وسیله برگزاری همایش کنیم با آرمان‌های ما مطابقت ندارد. اگر این همایش نتایج خود را در شهر مشهد که الگوی شهرهای اسلامی کشور است نگذارد و ما در سیمای شهر تحولی نبینیم نباید از نقاط دیگر کشور توقعی داشته باشیم.

وی در پایان گفت: باید از نقد فضاهایی شروع کنیم که همه ما در آن تحصیل کرده‌ایم و فرزندان ما در این مراکز مشغول به تحصیل هستند.

گفتنی است، در پایان این نشست انتقاداتی از جمله این که در شهرسازی اسلامی تداوم و استمرار نداریم، تکنولوژی بیگانه ساخت مساجد ما را احاطه کرده است، در نقاط کلیدی شهر مشهد مساجدی ساخته شده و در حال ساخت است که هنوز از آلومینیوم برای ساخت گنبد استفاده می‌کنند و ... مطرح شد./931
ارسال نظرات