وبلاگ گروهی زرتشت، فرهنگ و تمدن اسلامی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، زرتشت، فرهنگ و تمدن اسلامی، وبلاگی گروهی است که از سوی تعدادی از طلاب حوزه علمیه قم در فضای مجازی به روز رسانی میشود؛ نمادها، روایت گذشتگان، باورها و جشنها آیینها از موضوعاتی است که نویسندگان این وبلاگ به آن میپردازند.
بر اساس این گزارش، «اعتقادات زرتشتیان از منظر عقل» یکی از پستهای این وبلاگ است، در بخشی از ان میخوانیم؛ « از دیر زمان تا کنون بین دین شناسان اختلاف وجود داشته که آیا دین زرتشت آیین توحیدی است، یا آیین مبتنی بر ثنویت و دوگانگی؟ اکنون هم نظریه مسلمی در این باره وجود ندارد؛ زیرا در «اوستا» شواهدی بر هر کدام یافت میشود.
زرتشتیان معتقد هستند که برای تدبیر عالم دو مبدأ است، یکی مبدأ خیر و دیگری مبدأ شر. اوَلی نامش یزدان و اهورامزدا و دیگری اهریمن است و یا اوَلی نور و دومی ظلمت است. کلمه «اهورا مزدا» در ابتدا مترادف کلمه «الله» بوده و لکن در اثر تحریفاتی که در دین زرتشت به وجود آمده است، معنای اصلی خود را از دست داده تا جایی که ایرانیان حاضر نشده اند که کلمه «الله» را «اهورامزدا» معنی نمایند. از آنچه گذشت بدست می آید که زرتشتیان در ابتدا خدا پرست بوده و «اهورا مزدا» را بدون این که برای او شریکی قائل باشند، می پرستیده اند».
در پست «چرا ایران وایرانیان» مقام و منزلت ایران و ایرانیان را در آیات قرآن مورد توجه قرار میدهد و به روابطه ناگسستنی اسلام وایران اشاره میکند، در بخشی از آن میخوانیم؛ « در شان نزول آیه 54 سوره مائده وقتی از رسول اکرم (صل الله علیه و آله)درباره این آیه سوال کردند, دست بر شانه سلمان فارسی گذاشتند (می زدند) فرمودند که این آیه اشاره به این مرد و هم وطن های او دارد و سپس در ادامه فرمودند:اگر دین به ثریا آویخته باشد, هر آیینه مردانی از فارس به آن دست می یابند».
در وجود ایرانی چیست که قرآن درباره او چنین می گوید!؟ این پیشگویی خداوند در قرآن از زبان پیامبر بزرگوارش ریشه در چه دارد؟ مگر در ایرانیان چه فضیلتی نهفته که موجب این لطف الهی شده اند؟ باید دلایل آن را فهمید. پاسخ آن را درجستجو گری و حق گرای ایرانی باید یافت.
همچنین در پست «جایگاه و محدوده وحی در خرد دینی» میخوانیم؛ « با توجه به این که عقل و تجربه بشری محدود است و قابلیت درک تمامی جوانب را ندارد، تنها راه، منبع، پشتوانۀ محکم و قابل اعتمادی که می تواند انسان برای نجات و سعادت خود به آن تمسّک کند، کلام وحی، سیره ائمه اطهار (ع) و ارزشهای والای الهی و انسانی است. عقل و تجربه اگر می توانست کمکی به رشد و تعالی انسان بکند، باید تا به حال نتیجه ای هر چند اندک مشاهده می شد».
ارکان تمدن از دیگر پستهای این وبلاگ است، در بخشی از ان آمده است؛ « هر تمدنی دارای شاخصه های عمومی و اختصاصی است. شاخصه های اختصاصی تنها مختص یک تمدن بوده و سبب جداسازی از سایر تمدن ها می شود.اما شاخصه های تمدن عمومی مشترک بوده و در سایر تمدن ها یافت می شود. گاهی همین شاخه های عمومی خود تبدیل به شاخصه ی تمدنی خاص می شود»؟
علاقهمندان به مشاهده و استفاده از این وبلاگ میتوانند به نشانی اینترنتی a-z-iran.mihanblog.com مراجعه کنند./927/ت302/ن