۱۶ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۰۶
کد خبر: ۱۳۰۱۵۶
رییس حوزه علمیه خوی:

تبیین نقش تأثیرگذار ولی فقیه در جامعه ضروری است

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه خوی گفت: امروز پس از گذشت 33 سال از پیروزی انقلاب اسلامی، ضرورت دارد نقش مدیریت ولی فقیه بر جامعه به صورت گسترده مورد بررسی قرار بگیرد و به عنوان یک مدل جدید و موفق حکومتی به جهانیان ارائه شود.
امام جمعه شهرستان خوي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خوی، حجت الاسلام سید رضی موسوی شکوری، امام جمعه خوی، روز گذشته در اجتماع مردم خوی که به مناسبت گرامیداشت سالگرد شهدای 15 خرداد سال 42 و چهلم دو شهید گمنام خوی برگزار شد به تبیین نقش ولایت فقیه در جامعه اسلامی پرداخت.

حجت الاسلام موسوی‎شکوری اظهار داشت: موضوع ولایت فقیه از مسلمات فقه شیعه است و در اصل آن تردیدی وجود ندارد.

وی ادامه داد: موضوع ولایت فقیه مسأله ای بدیهی و آشکار است و نیازی به استدلال و اقامه برهان ندارد در عین حال امام خمینی(ره) به روایاتی برای اثبات ولایت فقیه استدلال کرده اند همچون روایت علی بن حمزه، موثقه سکونی و توقیع امام عصر(عج).

امام جمعه خوی تصریح کرد: از دیدگاه امام راحل ولایت فقیه مطلقه است یعنی تمامی وظایف و مسؤولیت هایی که در زعامت و مدیریت جامعه اسلامی لازم است تمامی آنها در عصر غیبت به فقیه جامع الشرایط منتقل می شود.

حجت الاسلام موسوی‎شکوری در بخش دیگری ازسخنان خود به پاسخگویی به برخی ازشبهات در زمینه ولایت فقیه پرداخت و گفت: از بعضی از افراد غیر متخصص در احکام دینی شنیده می شود که می گویند فلان فقیه یا مرجع تقلید ولایت فقیه را قبول ندارد یا این که می گویند در کتب فقه های گذشته موضوع ولایت فقیه مطرح نشده است.

وی ادامه داد: در ادوار گذشته تاریخ به دلیل حاکمیت حکام جور، شرایط برای مطرح ساختن احکامی همانند ولایت فقیه که یک موضوع سیاسی و در تضاد با مطامع دنیوی پادشاهان بوده فراهم نبود، کسانی که در بغداد خانه و کتابخانه شیخ طوسی را به آتش کشیدند مگر اجازه می‌دادند او موضوعی بنام ولایت فقیه را مطرح سازد.

وی با اشاره به مناصب فقیه جامع الشرایط در عصرغیبت خاطرنشان کرد: فقهای شیعه برای فقیه مناصب متعددی را مطرح کرده اند همچون صدور فتوا، قضاوت و حل و فصل دعاوی مردم، ولایت بر اموال غائبین، صغار و مجانین، ولایت بر اجرای حدود شرعی، ولایت بر امر به معروف و نهی از منکر، ولایت بر حکومت و سیاست، ولایت بر اموال و نفوس، ولایت به اخذ خمس، زکات و نظارت بر موقوفات.

امام جمعه خوی در پایان سخنان خود گفت: امروز پس از گذشت 33 سال از پیروزی انقلاب اسلامی، ضرورت دارد نقش مدیریت ولی فقیه بر جامعه بصورت گسترده مورد بررسی قرار بگیرد و به عنوان یک مدل جدید و موفق حکومتی به جهانیان ارائه گردد./901/پ202/س
برچسب ها: . . .
ارسال نظرات