۲۸ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۸:۱۵
کد خبر: ۱۳۱۰۲۹
به مناسبت بعثت رسول اکرم؛

ویژه‌نامه اینترنتی بخوان به نام خوبی‌ها منتشر شد

خبرگزاری رسا ـ ویژه نامه اینترنتی بخوان به نام خوبی‌ها در سالروز مبعث پیامبر اکرم(ص) در پایگاه اطلاع رسانی تبیان منتشر شد.
بعثت پيامبر اكرم


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ویژه نامه اینترنتی «بخوان به نام خوبی‌ها» در سالروز مبعث پیامبر اکرم(ص) در پایگاه مؤسسه فرهنگی واطلاع رسانی تبیان منتشر شد.

بر اساس این گزارش، کلیپ‌ها، نواهنگ ها، گالری تصاویر، تصاویر ویژه و موبایل اسلامی، پنجره ملکوت، قفسه کتاب، مقالات، ترنم قلم و ویژه‌نامه‌های پیشین از موضوعات این ویژه‌نامه مناسبتی است.

در بخش مقالات این ویژه‌نامه و در مقاله‌ای با عنوان بخوان به نام پروردگارت، می‌خوانیم؛ «وقتی خداوند پیامبرش را امر به خواندن به «اسم الرّبّ» می نماید، منظور این نیست که «اسم الرّبّ» را تلفظ نماید بلکه منظور این است که: بخوان و آیات الهی را قرائت کن و در این کار از «اسم الله» استعانت بجوی که بمقتضی باء استعانت آنچه که می توان از آن استعانت جست، هیچگاه لفظ و مفهوم نیست بلکه حقیقتی وراء این دو می باشد که دست ما از آن کوتاه است و فقط در دسترس اولیای خدا است».

همچنین در مقاله‌ای با عنوان خاتمیت و بهائیت آمده است؛ « عقل آدمی به اذعان خود عقل جز در موارد بسیار محدود راهی به کشف این اراده یعنی مفاد آن به صورت جزیی ندارد. پس برای دریافت این جزئیات، باید به خود دین یا به عبارت دقیقتر به بیان پروردگار عالم و فرستادگان او و خلفای ایشان که حقانیت آنها را پذیرفته ایم، مراجعه کرد».

آدمی بوسیله عقل خود و با مدد الهی، اصل وجود پروردگار متعال و نیز بعضی صفات او را به صورت برهانی و متقن، اثبات می نماید. آنگاه با بررسی و دقت در معجزه ی ارائه شده توسط فرستاده ی الهی یعنی پیامبر، صدق او را درمی یابد. همچنین در تفسیر و پیام فرستاده ی پروردگار یا خلفای آن فرستاده، از عقل برهانی استمداد می جوید ولی همین عقل در خیلی از موارد سکوت می کند.

اگر بعثتی نبود از دیگر مقالات این ویژه نامه است در بخشی از آن می‌خوانیم؛ « اگر ملاک دسترسی مستقیم به پیامبر و یا امام باشد که جز عده ای مابقی معذور شده و راه اعتراضشان به خدا باز می شود. آنچه به آنها (مردمی که به پیامبر دسترسی نداشتند) می‌رسید و با آنها اتمام حجت می‌شد، پیام و معارف دین بود نه شخص پیامبر یا امام».

در عصر حاضر که انواع و اقسام رسانه‌ها بشر را در خود غرق کرده است به شکلی که در محرومترین مناطق دیش‌های ماهواره ای بر روی کلبه خرابه‌ها و یا در کنار چادرهای بیابانی خودنمایی می کند، دیگر چه جای عذر و بهانه ای که شخص بگوید پیام دین به من نرسید و هدایتگری نبود تا من را هدایت کند.

همچنین درمقاله چرا همه به پیامبر اکرم(ص) ایمان نیاوردند، آمده است: «پیامبر آمده که انسان ها را هم در زمینه علم و دانش و هم اخلاق و علم پرورش دهد تا به وسیله این دو بال به اوج آسمان سعادت پرواز کنند و مسیر الی الله را پیش گیرند و به مقام قرب الهی او نایل شوند».

اصل مهم تربیت این است که پیامبر فقط وسیله رسالت و ابلاغ وحی داشتند و این وظیفه را در نهایت کمال انجام دادند اما برای رشد مناسب تنها کمال مربی و مبلّغ کافی نیست بلکه باید زمینه پذیرش نیز فراهم باشد.

گام اول تبلیغ، دین شناسی

چهار گام مؤثر در تبلیغ دین خدا از دیگر عناوین این مقاله است که در بخشی از گام اول آن می‌خوانیم؛ «مهمترین خصوصیت مبلغ، نرمی و خلق خوش اوست. علاوه بر دین شناسی و عمل به دین او باید اهل مدارا باشد زیرا عطوفت باعث جذب دیگران می شود و برعکس خلق بد و خشونت باعث دفع دیگران است».

گام دوم، عمل به دین

علم و آگاهی به دین باعث عمل به فرامین الهی می شود و اگر یک مبلغ عامل نباشد به این معناست که علمش سودی برای او ندارد و به بیان قرآن وقتی علم بدون عمل باشد مصداق این آیه است: مَثَلُ الَّذِینَ حُمِّلُوا التَّوْرَاةَ ثُمَّ لَمْ یَحْمِلُوهَا کَمَثَلِ الْحِمَارِ یَحْمِلُ أَسْفَارا ؛مثل کسانى که [عمل به] تورات بر آنان بار شد [و بدان مکلف گردیدند] آنگاه آن را به کار نبستند همچون مثل خرى است که کتابهایى را برپشت مى‏کشد.

گام سوم نرمی و مدارا با مردم

مهمترین خصوصیت مبلغ، نرمی و خلق خوش اوست. علاوه بر دین شناسی و عمل به دین او باید اهل مدارا باشد زیرا عطوفت باعث جذب دیگران می شود و برعکس خلق بد و خشونت باعث دفع دیگران است . نظام حکومتی اسلام بر مبنای محبت و اتصال به مردم است و زیبا ترین خصوصیت بزرگترین مبلغ عالم، پیامبر گرامی ، عطوفت و مهربانی اوست. فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ اللّهِ لِنتَ لَهُمْ وَلَوْ کُنتَ فَظًّا غَلِیظَ الْقَلْبِ لاَنفَضُّواْ مِنْ حَوْلِکَ فَاعْفُ عَنْهُمْ؛ پس به [برکت] رحمت الهى با آنان نرمخو [و پرمهر] شدى و اگر تندخو و سختدل بودى قطعا از پیرامون تو پراکنده مى‏شدند.

گام چهارم عشق و دلسوزی

تبلیغ بدون عشق مانند یک وظیفه اداری است، هرکس وارد این وادی می شود اگر عاشق نباشد نمی تواند موفق باشد . پیامبر نسبت به امت خویش بسیار دلسوز بود و عشق می ورزید و در انجام رسالت خویش اصرار و پافشاری داشت و از اینکه می دید تشنه کامانی در کنار چشمه آب زلال قرآن و اسلام نشسته اند و باز از تشنگی فریاد می کشند نارا حت بود . تلاش بی نظیر ، دلسوزی و عطوفت بی نهایت او آنچنان وصف نا شدنی است که خداوند به او می فرماید: لَعَلَّکَ بَاخِعٌ نَّفْسَکَ أَلَّا یَکُونُوا مُۆْمِنِینَ؛ شاید تو از اینکه [مشرکان] ایمان نمى‏آورند جان خود را تباه سازى.

علاقه‌مندان به استفاده از این ویژه‌نامه مناسبتی می‌توانند به پایگاه مؤسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان به نشانی اینترنتی
http://www.tebyan.net مراجعه کنند./927/ت302/ی

ارسال نظرات