۱۳ تير ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۳
کد خبر: ۱۳۲۰۱۴
استاد سطح عالی حوزه علمیه:

حضور روحانیان در میان مردم سبب گسترش امر به معروف و نهی از منکر می‌شود

خبر گزاری رسا- استاد سطح عالی حوزه علمیه گفت: اگر روحانیان در بین جوانان حاضر شوند و آیات شریفه قران را برای آن‌ها تبیین و تشریح و امر به معروف و نهی از منکر را زنده کنند، ارزش آن از زنده کردن همه مردم روی زمین بیشتر است.
امر به معروف و نهي از منکر
 
حجت السلام سید فرج‌الله طباطبایی، استاد سطح عالی حوزه علمیه قم، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: نقش روحانیت در احیای امر به معروف و نهی از منکر بسیار اساسی است و امر به معروف و نهی از منکر یکی از وظایف مهم روحانیان است.
وی در ادامه افزود: خداوند  متعال در قرآن کریم می فرماید«پس چرا از هر فرقه ای، دسته ای کوچ نمی کنند تا در دین آگاهی پیدا کنند و قوم خود را وقتی به سوی آنان بازگشتند بیم دهند، باشد که آنان از کیفر الهی بترسند»
حجت‌الاسلام طباطبایی اظهار داشت: اگر روحانیان در بین جوانان حاضر شوند و آیات شریفه قران را برای آن‌ها تبیین و تشریح و امر به معروف و نهی از منکر را زنده کنند، ارزش آن از زنده کردن همه مردم روی زمین بیشتر است.
وی با اشاره به آثار و برکات بسیار امر به معروف و نهی از منکر خاطر نشان کرد: «امر به معروف و نهی از منکر مسؤولیت بزرگی است که به سبب آن همه فرائض و واجبات برپا می‏شود، راه‏ها با آن امن، کسب و کار مردم حلال، حقوق افراد تأمین و در پرتو آن زمین آباد می‏شود، از دشمن انتقام گرفته شده و همه کارها رو‌به‌راه می‌شود.»
این استاد سطح عالی حوزه علمیه قم یادآور شد: از امام علی علیه‌السلام حدیثی نقل شده است که «همه‌ی کارهای نیک نسبت به جهاد در راه خدا مانند قطره نسبت به دریا است و همه‌ی کارهای نیک به ضمیمه‌ جهاد در راه خدا، در برابر امر به معروف و نهی از منکر چون قطره نسبت به دریا است».
وی با بیان این روایت از امیرمؤمنان علیه‌السلام که«کسى که منکَر را با قلب و دست و زبانش انکار نکند، مرده‏اى است میان زندگان» ابراز داشت: بهترین راه‌کار برای اجرای امر به معروف استغفار و توبه است، وقتی شخص استغفار می‌کند در وی انقلاب درونی به وجود می‌آید و این سبب می‌شود که مردم را به خوبی‌ها دعوت کند و از بدی ها باز دارد.
حجت‌الاسلام طباطبایی تأکید کرد: یکی دیگر از راه‌کارهای احیای امر به معروف و نهی از منکر استفاده از زبان خوش و روی گشاده است.
وی با اشاره به سخنی از شهید مطهری که ایشان در قبل از انقلاب آن را اصل فراموش شده می خواندند بیان داشت: یکی از عواملی که سبب فراموشی این واجب اساسی شده، فقر فرهنگی مشکلات اقتصادی، بیکاری و رانی است.
وی با بیان این روایت از امیرالمومین علیه‌السلام که «اگر فقر از یک در وارد شود دین از در دیگر خارج خواهد شد» خاطر نشان کرد: فقر اقتصادی سبب می شود که حضور مردم در مساجد که پایگاه‌های اساسی امر به معروف و نهی از منکر است، کم‌رنگ شود.
این استاد سطح عالی حضوره علمیه قم تصریح کرد: یکی دیگر از عوامل ترک این فریضه عمل نکردن برخی از مسؤولان و علما به وعده‌ها و سخنانیی است که بیان می‌کنند.
وی بیان داشت: عمل به شعار«تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» سبب تامین مردم شده و از فشارهای اقتصادی که سبب بی‌توجهی به دین می‌شود، کاسته خواهد شد.
وی با تأکید بر بیان مسائل امر به معروف و نهی‌ از منکر برای مردم در پایان گفت: تبلیغ چهره به چهره و حضور روحانیان در میان مردم در این راه بسیار موثر است./9191/ت302/ن
ارسال نظرات