۲۰ تير ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۵
کد خبر: ۱۳۲۵۷۵
استاد اخلاق حوزه علمیه؛

تخلفات اقتصادی معلول بی‌تقوایی است

خبرگزاری رسا – استاد اخلاق حوزه علمیه گفت: اگر امروزه پرونده‌های میلیاردی اختلاس و سوءاستفاده از بیت المال ذائقه‌ها را تلخ می‌کند به خاطر بی‌تقوایی شخصی است که پشت میز نشسته است و احساس نمی کند خداوند شاهد اعمال او است.
اخلاق

 

حجت‌السلام والمسلمین سید احمد فاطمی، استاد اخلاق حوزه علمیه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: یکی از ملاک‌های ارزش، کرامت و شرافت اسلامی که به وضوح از آیات و روایات استفاده می شود«تقوا» است.

وی در ادامه ابراز داشت: حضرت علی(ع) می‌فرماید«اتقو الله فی الخلوات فان الشاهد هو الحاکم، در خلوت گاه ها تقوا پیشه کنید چون آن خدایی که شاهد اعمال شما است حاکم بر زندگی شما است».

این استاد درس خارج حوزه علمیه قم خاطر نشان کرد: اگر امروزه پرونده‌های میلیاردی اختلاس و سوءاستفاده از بیت المال ذائقه‌ها را تلخ می‌کند به خاطر بی‌تقوایی شخصی است که پشت میز نشسته است و احساس نمی کند خداوند شاهد اعمال او است.

وی در ادامه افزود: اگر شخصی که اختلاس می کند این روایت را می‌دانست هرگز شاهد این آبرو‌ریزی در یک نظام اسلامی که ثمره خون هزاران شهید است نبودیم، نظام این شخص را امین تشخیص داده و بیت المال را در اختیارش گذاشته است، خیانت چنین شخصی به خاطر بی تقوایی است.

حجت‌السلام والمسلمین فاطمی تصریح کرد: آثار فردی و اجتماعی تقوا این است که شخص به حقوق خودش قانع می‌شود و به فکر تعدی به حقوق دیگران نمی‌افتد و حق خدا و بندگانش را رعایت می‌کند و همیشه احساس مسؤولیت می‌کند وهمیشه خودش را در محضر خداوند می‌داند.

وی با بیان این که  اگر انسان تقوا داشته باشد خداوند او را در زندگی یاری خواهد کرد، خاطر نشان کرد: خداوند می فرماید «و من یتق الله یجعل له فرقانا، هرکس تقوا پیشه کند خداوند برای او قدرت تشخیص حق و باطل را عنایت می کند»

این استاد درس خارج حوزه علمیه ابراز داشت: وقتی انسان در بحران وسوسه های شیطانی که برای انسان های عادی خارج شدن از آن سخت است قرار بگیرد خداوند شخص با تقوا را کمک می‌کند همان‌گونه که در قرآن کریم می‌فرماید«و من یتق الله الله یجعل له من امره یسرا، کسی که تقوا پیشه کند خداوند کارهای مشکل را برای او آسان می‌کند و به راحتی می‌تواند بر هوا و هوس و طمع غلبه کند».

وی در ادامه با بیان این که اگر انسان تقوا پیشه کند در مواردی که قدرت تشخیص ضعیف است خداوند او را کمک می‌کند تصریح کرد: «العلم نور یقذفه الله فی قلب من یشاء، علم نوری است که خداوند در قلب هر کسی که بخواهد و اراده کند قرار می‌دهد»  و مشیت خداوند در صورتی است که انسان تقوا داشته باشد و به حقوق دیگران احترام بگذارد.

حجت‌السلام والمسلمین فاطمی ابراز داشت: اخیرا شخصی که مسؤول نظافت کوچه است کیفی پیدا می کند که در آن 300 میلیون پول بوده است و او با وجود این که شخص بدهکاری بوده و خانه هم نداشته است، کیف را به صاحبش بر می گرداند و در جواب این سؤال که چرا پول را برای خودت برنداشتی، می گوید«هر چند صاحب کیف نمی‌دانست، ولی خداوند شاهد است و می‌بیند».

وی در ادامه خاطر نشان کرد: نظافت چی خیابان می‌گوید نان حلالی که از راه نظافت خیابان ها به دست می‌آورم برایم لذت بخش‌تر از این همه پول است که از راه حرام بخواهم به دست بیاورم و این معنای واقعی تقوا است.

این استاد درس خارج حوزه علمیه قم، در پایان گفت: تقوا نیرویی است که  انسان را کنترل می‌کند و او را به حق خودش قانع ساخته و از دست درازی به حقوق دیگران باز می‌دارد./9191/ت302/ن

ارسال نظرات