توسعه آموزش فنی و حرفه ای راهکار رفع بیکاری در کشور است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، آیت الله سید محمدعلی موسوی جزایری، نماینده ولی فقیه در خوزستان، صبح امروز در نشستی که با حضور مسؤولان دانشگاه جامع علمی کاربردی و مدیران عامل واحدهای صنعتی استان خوزستان در سالن شهید رجایی استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به معضل بیکاری در جامعه خاطرنشان کرد: از آغاز انقلاب اسلامی ایران تاکنون مرتفع کردن معضل بیکاری یکی از دغدغه های اصلی مسؤولان نظام اسلامی ایران بوده است.
امام جمعه اهواز با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر این که «جوانان را در هر سطحی از دانش که هستند به واسطه آموزش های فنی و حرفه ای تبدیل به نیروهایی ماهر و کاردان نمایید» بیان داشت: اکنون مسؤولان ما متوجه حلقه مفقوده در زمینه حل این معضل بیکاری با توجه به کلام رهبری در این رابطه شده اند.
آیت الله موسوی جزایری افزود: اهمیت دوره های آموزش فنی و حرفه ای و دانشگاه های علمی کابردی از این جهت است که تربیت نیروهای متخصص را در برنامه دارد تا بتوانند به واسطه دانش خود فعالیت کنند.
مراکز آموزشی فنی کشور گامی مؤثری در اشتغال زایی برداشته اند
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری دانشگاه های علمی کابردی و مراکز آموزش فنی و حرفه ای را مکمل همدیگر خواند و تاکید کرد: آن چیزی که در دانشگاه می گذرد تخصصی تر است، اما مراکز علمی کاربردی می توانند خدمتی بزرگ به تولید، عمران، کشاورزی و صنعتی کشور کنند و گامی بزرگ برای اشتغال زایی جوانان بردارند.
وی با تاکید بر این که درصد بیکاری بالا است بیان داشت: مسؤولان آستین همت را بالا بزنند و با توجه ویژه به زیربناها و تسهیلات موجود، اقدامات مؤثری در راستای اشتغال زایی انجام دهند و انتظار می رود ریاست جدید دانشگاه جامع علمی کابردی استان خوزستان به صورت جدی برای نهادینه کردن فرهنگ آموزش های کابردی اقدام کند.
فعالیت 124 مرکز فنی حرفه ای و علمی کاربردی در خوزستان
همچنین سیدجعفر حجازی، استاندار خوزستان، در ادامه این جلسه گرایش افراد به سوی دانشگاه ها را در سال های اخیر جهشی اعلام کرد و گفت: از 54 هزار دانشجویی که سالانه از دانشگاه های مختلف فارغ التحصیل می شوند شرایط کار فقط برای 18 هزار نفر مهیا است که آمار خوبی نیست.
وی خاطرنشان کرد: یکی از علل عمده فراهم نشدن شرایط کار برای فارغ التحصیلان منطبق نبودن رشته تحصیلی با نیازهای بازار کار است، که با انجام فعالیت هایی همچون افزایش هنرستان های فنی و حرفه ای، برگزاری دوره های آموزشی متنوع و منطبق با نیازهای و تجهیز مراکز فنی و آموزشی در راستای ارتقای دانش کاری اقدام شد.
حجازی از ایجاد 18 مرکز جامع علمی کابردی طی سال های اخیر در استان خبر داد و تأکید کرد: 18 مرکز با ظرفیت پذیرش 12هزار دانشجو طی سال های اخیر در خوزستان راه اندازی شده تا دانش آموزان دارای دیپلم نظری بتوانند با فراهم شدن بستری، وارد بخش های کاربردی شوند.
استاندار خوزستان مراکز آموزش فنی حرفه ای را در سال های پیشین 45 مرکز اعلام کرد و افزود: در دولت نهم و دهم این مراکز به 106 مرکز ارتقا یافت، که پنج مرکز دیگر نیز در سال جاری به این آمار اضافه می شود./9458