۱۰ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۶
کد خبر: ۱۳۴۲۲۰
نگاهی به دعای روز یازدهم ماه رمضان؛

دعاهای ماه رمضان سبب تغییر روحی و اخلاقی انسان می‌شود

خبرگزاری رسا ـ استاد درس خارج فقه حوزه علیه قم با بیان این‌که دعاهای ماه رمضان سبب تغییر روحی و اخلاقی هر انسانی می‌شود، نهایت همه دعاها را رسیدن انسان به مقام خلیفةاللهی در زمین دانست.
حجت الاسلام والمسلمين فقيه يزدي / 1

 دعای روز یازدهم ماه رمضان: «اَللّهُمَّ حَبِّبْ اِلَىَّ فیهِ الاِْحْسانَ وَکَرِّهْ اِلَىَّ فیهِ الْفُسُوقَ وَالْعِصْیانَ وَحَرِّمْ عَلَىَّ فیهِ السَّخَطَ وَالنّیرانَ بِعَوْنِکَ یا غِیاثَ الْمُسْتَغیثینَ؛ خدایا دوست گردان نزد من در این ماه احسان و نیکى را و ناخوش دار در پیش من در این روز فسق و نافرمانى و گناه را و حرام گردان در این روز بر من خشم کیفربار و آتش (سوزان) را به کمک خودت اى فریادرس فریادخواهان.»

 

آیت الله محمدحسین احمدی فقیه یزدی، استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در شرح دعای روز یادهم ماه مبارک رمضان گفت: محبوبیت انسان، مطرود بودن ناهنجاری و نابسامانی و ممنوعیت غضب و آتش دوزخ سه مطلب کلیدی است که در این دعا به خوبی ترسیم شده است.

 

وی با بیان این‌که دوست داشتن احسان و نیکوکاری مهم‌ترین چیزی است که انسان در روز یازدهم ماه رمضان از خدا طلب می‌کند، افزود: روزه‌دار در این روز از خدا می‌خواهد که احسان، نیکوکاری و درست کاری را نزد وی محبوب گرداند، یعنی به دنبال کار خوب برود و آن را با میل انجام دهد.

 

استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم در ادامه احسان را رساندن عمل خیر به دیگران دانست و اظهار داشت: زمانی انسان کاری را با علاقه انجام می‌دهد و از روی دوست داشتن به دیگری محبت می‌کند، اما زمانی این محبت دیگر از روی علاقه نیست، بلکه با اکراه انجام می‌شود.

 

آیت‌الله احمدی فقیه یزدی تصریح کرد: همان‌طور که در این دعا از خداوند متعال می‌خواهیم علاقه به احسان و نیکویی را نه تنها به یک فرد بلکه به جامعه در ما ایجاد کند، از او می‌خواهیم که گناهان و آنچه سبب نافرمانی خودش می‌شود را در چشم ما ناخوشایند گرداند.

 

وی افزود: در روز یازدهم ماه رمضان قلبا از خدا می‌خواهیم که ما را از افرادی که نسبت به انجام اعمال ناپسند اکراه دارند قرار دهد و ما را دور کند از انجام عصیان که همانا عصیان مجموعه کارهایی است که خودش بر ما نهی کرده و ریشه آن هم باطل و حرام است.

 

استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم گفت: در ابتدای این دعا از خدا می‌خواهیم که در قلب ما دوستی احسان و کراهت از انجام معاصی و امور ناپسند را قرار دهد و در ادامه حرام شدن آتش قهر و غضب الهی و آتش دوزخ را طلب می‌کنیم.

 

وی ادامه داد: وقتی خدا را تنها فریادرس فریادخواهان می‌دانیم و از او برای رسیدن به خوبی‌ها و نجات از بدی‌ها کمک می‌طلبیم و یاری می‌جوییم، یعنی از او می‌خواهیم که در لوح محفوظش ثبت کند و نزد ملائکه‌اش به گونه‌ای تنظیم شود که ما از آتش حرمان نجات یابیم.

 

آیت‌الله احمدی فقیه یزدی با بیان این‌که دعاهای ماه رمضان که از ناحیه پیامبر اکرم‌(ص) صادر شده است سبب تغییر روحی و اخلاقی هر انسانی می‌شود، گفت: نهایت همه دعاها آن است که انسان به مقام خلیفةاللهی در زمین برسد و متخلق اخلاق الهی شود.

 

وقتی از خداوند متعال در این ماه مبارک دوست داشتن احسان، ناخوشایندی نسبت به ناهنجاری و عصیان و تحریم غضب الهی و آتش دوزخ را طلب می‌کنیم، یعنی خدایا زمینه‌ای را برای ما فراهم کن که پس از مدتی زحمت روزه‌داری، توفیق رسیدن به قرب الهی نصیبم شود. /920/ت302/ن

ارسال نظرات