ماه رمضان روحیه گذشت و ایثار را در افراد جامعه ایجاد میکند
حجتالاسلام شمسالله مریجی، رییس دانشگاه باقر العلوم(ع) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به ظرفیتهای فردی و اجتماعی ماه مبارک رمضان بیان داشت: فرصتها در زندگی را می توان به دو بخش تقسیم کرد یکی فرصت فردی است که در آن شخص یک روز مانند جمعه را متعلق به خود میداند و به استراحت فیزیکی، روحی، روانی و مسائل شخصی خود میپردازد.
وی ادامه داد: دیگری فرصت اجتماعی است که شخص به عنوان عضوی از جامعه در این روز تعطیل این مهلت را پیدا میکند تا احوالات خود را بررسی کرده و ببیند که چه فرصتهایی را از دست داده و چه فرصتهایی را ایجاد کرده است.
وی خاطر نشان کرد: زندگی انسان هفت مرحله دارد که آخرین مرحله آن یاس و امید است و فرد با توجه به زندگی اجتماعیش میتواند دچار یأس یا امید شود، اگر شخص در زندگیش با شکستهایی مواجه شده حالت یأس در او ایجاد میشود و اگر موفقیتهایی داشته باشد دچار امید میشود.
حجتالاسلام مریجی اظهار داشت: بر همین اساس ماه مبارک رمضان فرصتی است که شخص از نظر معنوی و عبادی به خود بپردازد و حالات روحی و روانی خود را بررسی و بازنگری کند.
وی تصریح کرد: در عبادات جمعی و سایر ایام عبادی، مخصوصا ماه مبارک رمضان جنبه اجتمایی پررنگتر است و چون افراد خود را در یک کار جمعی و گروهی میبینند، روح جمعی در فرد ایجاد و باعث میشود که خود را همراه جامعه کند بنابراین سختی عبادت برایش آسان و شیرین میشود.
رییس دانشگاه باقر العلوم (ع) ابراز داشت: ماه مبارک رمضان فواید متعددی دارد که یکی از آنها ایجاد روحیه گذشت و ایثار در بین افراد جامعه است، در این ماه افراد نسبت به یکدیگر رئوف و مهربان میشوند و طبق دعاها و ادعیه وارد شده شخص تنها برای خودش دعا نمیکند بلکه برای تمام موجودات عالم دعا میکند.
وی خاطر نشان کرد: طبق آمار یکی از مسوولین قضایی نود درصد شکایات و دعواها بر اثر عدم گذشت در جامعه است که ماه مبارک رمضان این روحیه گذشت و ایثار را در افراد جامعه ایجاد میکند تا شخص تنها خود را نبیند بلکه دیگران را هم مورد توجه قرار دهد.
حجتالاسلام مریجی تأکید کرد: مبلغان باید با تفسیر روشن و بیین ادعیههایی که در این ماه وارد شده روحیه جمعی و گذشت را بین مردم تقویت کنند و با توجه به شبهای قدر که شبهای تحول و بازسازی خود است این فرصتها را بشناسند و در جهت آگاهسازی مردم و توجه دادن آنها به مسائل معنوی اقدام کنند.
وی در پایان گفت: افراد جامعه همانطور که حساب مالی دارند و آن را مورد توجه و محاسبه قرار میدهند باید حساب جانی نیز داشته باشند و در ماه مبارک رمضان به محاسبه نفس و جان خود بپردازند./9192/ت302/ن