ظرفیتهای ماه مبارک رمضان (35)؛
صبر و پایداری و پرهیز از سستی و کاهلی راه رسیدن به اوج معرفت در ماه رمضان است
خبرگزاری رسا ـ معاون امور بینالملل جامعه المصطفی(ص) گفت: برای اینکه انسان بتواند به اوج معرفت در این ماه دست پیدا کند لازم است دو مسأله را مورد توجه قرار دهد یکی صبر و پایداری و دیگری پرهیز از سستی و کاهلی.
حجتالاسلام مجید حکیمالهی،معاون امور بینالملل جامعه المصطفی(ص) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به ظرفیتهای ماه مبارک رمضان بیان داشت: یکی از ماههای با عظمتی که در آیات کریمه قرآن و روایات معصومین مورد توجه قرار گرفته ماه مبارک رمضان است و بیش از صد نام یا صفت دارد که در روایات بیان شده است.
وی ادامه داد: این هجم بزرگ و نامهای کثیری که این ماه دارد دلالت بر این دارد که این ماه یک فرصت بیبدیل و استثنایی است که خداوند از باب لطف خودش برای انسانها قرار داده است.
وی نابترین اعمال در این ماه را روزه دانست و ابراز داشت: در روزه هیچ گونه شرکی اعم از خفی و جلی وجود ندارد و در آن دو مسأله مهم وجود دارد یکی ظرف که همان ماه مبارک رمضان است و دیگری مظروف که روزه و عباداتی است که در این ظرف قرارمیگیرد.
حجتالاسلام حکیمالهی تصریح کرد: روح روزه خویشتن داری و خویشتن سازی است و انسان باید از این ماه حداکثر استفاده برای خویشتن سازی داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: هر لحظه و دقایق این ماه یک گذرگاهی است که انسان باید از آن عبور و پلهای است که ازآن طریق ترقی وصعود را طی کند تا بتواند به قله معنویت دست پیدا کند و قله این سیر صعودی سالک، در شبهای قدر تجلی پیدا میکند زیرا شبهای قدر قله رفیع عبادات و معنویات است.
معاون امور بینالملل جامعه المصطفی(ص)اظهار داشت: ماه رجب، شعبان و 20 روز اول ماه مبارک رمضان مقدمهای برای خودسازی و آماده شدن در این سیر معنوی که همان شبهای قدر است زیرا ارزش آن از هزار ماه بالاتر و زمان نزول و تجلی قرآن کریم و ملائکه عالم قدس الهی است.
وی بیان داشت: شب قدر شبی است که تمام مقدرات بشر و جهان آفرینش در آن به امضاء ولی خدا می رسد و تمام امور از یکدیگر متمایز و جدا میشوند و انسان باید از این بستری که خدا برای او فراهم کرده استفاده بهینه را ببرد.
وی افزود: آنگاه روزه انسان واقعی و حقیقی است که از معنویات این ماه حداکثر استفاده را ببرد و تابش این ماه برای انسان تا سال آینده تشعشع و طلعلع داشته باشد.
حجتالاسلام حکیمالهی گفت: فرمودهاند لیله القدر، فاطمه زهرا(س) است زیرا آن همه عظمتی که برای حضرت بیان شده نشانگر این است که حضرت زهرا(س) تجسم شب قدر است.
وی تأکید کرد: برای اینکه انسان بتواند به اوج معرفت در این ماه دست پیدا کند لازم است دو مسأله را مورد توجه قرار دهد یکی صبر و پایداری که برای خویشتن سازی و رسیدن به جایگاه بلند در این ماه لازم است و دیگری پرهیز از سستی و کاهلی زیرا یکی از آسیبهای بسیار بزرگ در ساحت تربیت، ضعف اراده و ضعف عزم و جذم است.
وی بیان داشت: مرحوم کفعمی با خود عهد کرد قبل از نوشتن کتاب دعایش تمام آن اعمال و دعاها را انجام دهد، وی وقتی به ماه مبارک رمضان رسید خواب اختیاری نداشت مگر اینکه از شدت کار و بیداری خواب بر ایشان غلبه میکرد و به خواب می رفت.
وی در پایان گفت: بزرگان ما در ماه مبارک رمضان به ویژه شبهای قدر از خواب و استراحت خود کم میکردند و شبها را نمیخوابیدند زیرا فضائل، زمینههای رشد، ترقی و معرفت در این شبها قرار داده شده است./9192/ ت302/ن
ارسال نظرات