۲۳ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۵
کد خبر: ۱۳۵۴۰۹
آیت‌الله مکارم شیرازی عنوان کرد؛

زلزله شمالغرب کشور میدان آزمون مردم و مسؤولان

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی ضمن ابراز همدردی با حادثه دیدگان در زلزله شمالغرب کشور و تسلیت به خانواده های عزادار، این حادثه را به میدان آزمونی برای مردم و مسؤولان تشبیه کرد.
تفسير قرآن کريم آيت الله مکارم شيرازي در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه
 
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، در بیست و چهارمین روز از ماه مبارک رمضان در جلسه تفسیر موضوعی قرآن کریم که با حضور اقشار مختلف مردم، زائران و مجاوران در حرم کریمه اهل بیت(ع) برگزار شد، با ابراز تاسف از وقوع زلزله در شمالغرب کشور، با خانواده های داغدیده و عزادار ابراز همدردی کرد. 
وی افزود: متاسفانه این زلزله سبب کشته و زخمی شدن شماری از هموطنان و ویران شدن خانه های زیادی شد؛ این حادثه میدان آزمایشی برای مردم، دولت و مسؤولان فراهم آورد و آنها باید به وظیفه خود عمل کنند. 
این مرجع تقلید در ادامه سخنان خود با اشاره به آیات 22 و 23 سوره مبارکه احزاب«وَلَمَّا رَأَى الْمُؤْمِنُونَ الْأَحْزَابَ قَالُوا هَذَا مَا وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَصَدَقَ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَمَا زَادَهُمْ إِلَّا إِیمَانًا وَتَسْلِیمًا  مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَّن یَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا»  به تفسیر این دو آیه شریفه پرداخت و گفت:‌ باران فیض الهی چه در عالم ماده و چه در عالم معنا می بارد؛ ما باید آمادگی وجودی خود را فراهم کنیم تا بتوانیم نهایت استفاده را از پیام الهی، مکتب اهل بیت، عمر و سلامتی ببریم، اما اگر آمادگی نداشته باشیم ممکن است نتیجه معکوس بگیریم. 
وی با بیان این‌که قبل از وقوع جنگ احزاب،‌ خداوند پیامبر(ص) را از وقوع این جنگ با خبر کرد، گفت:‌ مؤمنان وقتی دیدند این گونه است همراه پیامبر شدند و به جنگ لشکر کفر رفتند؛ برخی از مفسران نیز گفته اند این آیه اشاره به آیه 214 سوره بقره است، تفسیر سوم این است که خدا بارها به مؤمنان وعده نصرت و پیروزی داده است. 
حضرت آیت الله مکارم شیرازی اضافه کرد: برای بهشتی شدن باید پا روی هوای نفس گذاشت، اسیر شهوات نشد، با دشمنان جنگید، ‌از مال و مقام حرام پرهیز کرد چراکه به همین سادگی خداوند بهشت جاویدان و برین را در اختیار بندگان قرار نمی دهد. 
این مرجع تقلید گفت:‌ برخی خیال می کنند خیلی آسان و بدون این‌که زحمت بکشند، شیعه و بهشتی می شوند، در حالی که این گونه نیست باید زحمت کشید، ‌مراقب حلال و حرام الهی بود،‌ در مقابل سختی ها باید تحمل داشت و از آزمون ها و ابتلائات سربلند بیرون آمد.
مفسر برجسته قرآن کریم در ادامه این بحث افزود: پیامبر(ص) برای تشکیل حکومت و دعوت مردم به اسلام و خدا متحمل مرارت ها و رنج های فراوان شد تا توانست حکومت اسلامی وسیعی ایجاد کند، رزمندگان ما نیز برای پیروزی بر دشمن متحمل زحمات بسیاری شدند، هرچند ما الان مشکلاتی داریم، اما نسبت به قبل از انقلاب تفاوت بسیار زیاد است،.
وی پیروزی در عرصه های مختلف را بدون تحمل سختی ها امکانپذیر ندانست و گفت:‌ ما تا شهید ندادیم و زحمت نکشیدیم، چنین چیزی امکان نداشت که به پیروزی برسیم؛ مؤمنان صالح العمل در میدان جنگ احزاب و خندق اظهار کردند وعده الهی راست است، اما منافقان گفتند خدا و پیامبر به ما دروغ گفتند. 
وی بیان داشت: در آیه 23 سوره احزاب قرآن به گروهی خاص از اصحاب و یاران پیامبر(ص) اشاره می کند و می فرماید بخشی از مؤمنان شخصیت هایی در میان شان هست که پای عهد و پیمانی که با خدا بسته بودند ایستادند،‌ بعضی از آنها شهید شدند و برخی نیز در انتظار شهادت در میدان های دیگر ماندند و اینها ابدا از مسیرشان منحرف نشدند. 
مفسر برجسته قرآن کریم اضافه کرد: درباره این آیه شریفه شان نزول های متعددی بیان شده است،‌ ابوالقاسم حسکانی از علمای اهل سنت که کتابی درباره شان نزول آیات قرآن نوشته است، نقل می کند که امیرمؤمنان در اینجا فرمود این آیه در باره ما نازل شده است.
حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی گفت: تصور ما این است که مفهوم آیه عام است و مصداق واضح آن علی بن ابی طالب(ع) و خاندان پیامبر(ص) هستند؛ جالب این است که در داستان کربلا نیز حضرت سیدالشهدا(ع) در زمان به میدان رفتن یاران با وفای شان آیه «مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَّن یَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا» را می خواندند.
وی افزود: در حال حاضر نیز این آیه شریفه می تواند صادق باشد، جمعیتی در انقلاب و جنگ شربت شهادت نوشیدند، گروه دیگری نیز آماده جانبازی و فداکاری هستند و به این افتخار می کنند.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به فراز« وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا» در آیه شریفه فوق گفت:‌ یاران پیامبر و اهل بیت(ع) از روز اول عهد خود تا آخر در همان خط ماندند، اصحاب امام حسین نیز تا پای جان به عهدشان ملتزم بودند.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد:‌ برخی در حالت عادی انسان های خوبی هستند، اما اگر موقع امتحان پیش آید پای شان می لرزد و می لغزد،‌ مقامی که صلاحیت آن را ندارند اما چون مهم است پای شان می لرزد و ثابت قدم نیستند؛ باید دعا کنیم در این باقی مانده ماه مبارک رمضان که تا آخر عمر در همین مسیری که هستیم وفادار بمانیم و عاقبت به خیر شویم. /924/پ202/ج
ارسال نظرات