۰۱ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۸:۰۶
کد خبر: ۱۳۶۲۲۵
اخلاق، گمشده عصر ارتباطات (28)؛

نا امیدی از رحمت خدا از عوامل تشویق به گناه است

خبرگزاری رسا ـ استاد سطح عالی حوزه علمیه قم یأس و ناامیدی از رحمت خدا را از عوامل تشویق به گناه در افراد دانست و تأکید کرد: یأس و ناامیدی توفیق توبه را می‌گیرد و روزنه‌های امیدی را که خدا برای مجرمین و اسیران در چنگال گناه قرار داده را از بین می‌برد.
اخلاق

 

حجت‌الاسلام حسن وطن خواه، استاد سطح عالی حوزه علمیه قم با اشاره به اثرات مخرب گناه در زندگی افراد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: بزرگترین گناه این است که فرد گناه خود را کوچک شمرده و از نافرمانی اوامر الهی و شکستن حرمت خدا ترس نداشته باشد.

وی در ادامه افزود: آیات و روایت فراوانی در مورد اثرات گناه بیان شده است، امام سجاد در حدیث مفصلی فرموده «گناه سبب دوری فرد از خدا، ابتلاء به برخی از بیماری‌ها و سیاهی، زنگ‌زدگی و کدورت قلب که آینه ایزدنما و جام جهان بین است خواهد شد».

این مشاور اخلاقی حوزه علمیه قم، دائم الوضو بودن، خواندن نماز شب و نمازهای یومیه در اول وقت را سبب توفیق الهی و راهی برای پیشگیری از ارتکاب به گناه دانست و خاطرنشان کرد: تکبر نورزیدن به خدا و ضعیف نشان دادن خود در درگاه او، توسل به اهل بیت، مداومت بر گفتن «اعوذ بالله من شیطان رجیم» و کلمه توحیدی و شریف «لا اله الا الله» سبب کم شدن وسوسه‌های شیطان خواهد شد.

وی یادآور شد: معاشرت با دوستان سالم و خوب، تنها نماندن در مکان‌های خلوت، رفتن به مساجد، مکان‌های مقدس و حرم‌های مطهر سبب توفیق الهی و در گناه نکردن بسیار موثر و مفید است.

این استاد اخلاق حوزه علمیه قم حضور در مکان‌های ناسالم را عامل اصلی ارتکاب افراد به گناه برشمرد و ابراز داشت: همانگونه که مکان‌های مقدس دارای اثرات مثبت و سبب رشد معنوی روح است، شرکت در جشن‌ها و مراسم ناسالم که سبب تحریک غرایز جنسی و شهوات است، مهمترین عامل ارتکاب به گناه و مردن روح معنویت در افراد است.

وی ادامه داد: افراد باید از حضور در برخی مکان‌های گناه‌آلود، مانند مجالسی که در آن غیبت و تهمت صورت می‌گیرد، کنار دریاها و پارک‌ها که جولان‌گاه شیطان است خودداری کنند.

حجت‌الاسلام وطن خواه یأس و ناامیدی از رحمت خدا را از عوامل تشویق به گناه در افراد دانست و تأکید کرد: یأس و ناامیدی توفیق توبه را می‌گیرد و روزنه‌های امیدی را که خدا برای مجرمین و اسیران در چنگال گناه قرار داده را از بین می‌برد.

وی ادامه داد: آیه مبارکه«قُلْ یَا عِبَادِیَ الَّذِینَ أَسْرَفُوا عَلَىٰ أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّـهِ إِنَّ اللَّـهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِیعًا، بگو ای بندگانم که بر نفس خود ستم و اسراف کردید از رحمت خدا نومید مشوید که خدا تمامی گناهان را می‏آمرزد ، زیرا او آمرزنده رحیم است» اشاره به همین موضوع دارد.

وی در پایان اسراف در خوردن و آشامیدن را زمینه دیگر گناه شمرد و گفت: اسراف سبب صلب توفیق شده و بی خیالی را در افراد به وجود می‌آورد، پیامبر فرمود «با گرسنگی و تشنگی جهاد نفس کنید و از افراط و تفریط در خوردن و آشامیدن خوداری کنید»./993/ت302/ن

ارسال نظرات