۰۴ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۸
کد خبر: ۱۳۶۳۷۹
معاون مدرسه علمیه رسالت قم:

در حوزه‌های علمیه تبلیغ مهم‌تر از کسب مدرک است

خبرگزاری رسا ـ معاون مدرسه علمیه رسالت قم با بیان اینکه باید هدف و رسالت حوزه به طلاب تفهیم شود، گفت: برخلاف دانشگاه تبلیغ دین در حوزه علمیه مهم‌تر از کسب مدرک است.
مراسم آغاز سال تحصيلي حوزه علميه تهران در حرم رهبر کبير انقلاب

 

حجت‌الاسلام عباس آقارحیمی، معاون مدرسه علمیه رسالت قم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به اینکه دروس سال تحصیلی جدید بنا به اعلام مرکز مدیریت حوزه علمیه قم از 19 شهریور آغاز می‌شود، گفت: در سال تحصیلی جدید برنامه‌های آموزشی، عمومی، جانبی، فرهنگی و معنوی برای طلاب در نظر گرفته شده است.

وی در ادامه افزود: دیدار با مراجع در طول سال تحصیلی یکی از برنامه‌های مهم برنامه‌ریزی شده برای طلاب به ویژه طلاب مبتدی است و هدف از اجرای این برنامه‌ها ایجاد رشد و انگیزه روحی و علمی بیشتر در طلاب و آشنایی آنها با بزرگان، علما و مراجع علوم دینی است.

حجت‌الاسلام آقارحیمی با اشاره به اینکه برنامه‌های جانبی شامل مطالعه، مباحثه، پژوهش و تحقیق از برنامه های جانبی است که در کنار برنامه‌های آموزشی برای طلاب درنظر گرفته شده است، بیان داشت: برای ایجاد روحیه مضاعف در طلاب اردوهای تفریحی و سفرهای زیارتی و سیاحتی نیز برنامه‌ریزی شده است که در سال تحصیلی برگزار خواهد شد.

معاون مدرسه علمیه رسالت قم اجرای جلساتی همچون درس اخلاق، ادعیه و تلاوت قرآن را برای طلاب بسیار مؤثر عنوان کرد و اظهار داشت: موفقیت و نتیجه‌گیری بهتر در برنامه‌های اجرایی در گرو ایجاد انگیزه و تشویق طلاب، نظارت بر مطالعه، مباحثه و تغذیه طلاب، برطرف کردن مشکلات درسی و مشکلات اجتماعی طلاب است.

وی با بیان اینکه اهداف حوزه علمیه باید مشخص بوده و به طلاب هم آموزش داده شود، گفت: تفاوت حوزه علمیه با دانشگاه در این است که دانشگاه در زمان کوتاهی به نتیجه می‌رسد و هدفش هم بیشتر جنبه آموزشی است تا معنوی و دینی ولی حوزه علمیه در کنار آموزش علوم جنبه مهم‌تری به عنوان تبلیغ و گسترش علوم و احکام دینی دارد و هدفش کسب مدرک نیست بلکه هدفش رسالت و تبلیغ است همان‌گونه که خداوند در قرآن می‌فرماید(و ما علی‌ الرسول الا البلاغ) و این تفاوت مهم حوزه و دانشگاه باید به طلاب گفته شود.

حجت‌الاسلام آقارحیمی تبیین برنامه‌های طولانی مدت را برای طلاب در حوزه علمیه امری ضروری برشمرد و خاطرنشان کرد: اگر برنامه‌ها و اهداف علوم دینی در حوزه علمیه مشخص و روشن شود دیگر طلاب سردرگم و نگران از طولانی بودن تحصیل نمی‌شوند وبا تفاوت ماهوی بین حوزه و دانشگاه آشنا می‌شوند و می‌دانند که یادگیری علوم دینی در حوزه علمیه بر خلاف دانشگاه جنبه شغلی ندارد، بلکه اصل مهم در حوزه ترویج و گسترش دین است و اینکه حوزه صرفا جایی برای کسب مدرک نیست.

وی در پایان تعداد طلاب مدرسه علمیه رسالت را قریب به 90 نفر در سه پایه تحصیلی عنوان کرد و افزود: این طلاب جوان زیر نظر 12 نفر از اساتید برجسته مشغول تحصیل و کسب علوم دینی خواهند بود و 35 نفر از این افراد را طلاب تازه وارد و مبتدی تشکیل می دهند./907/ت302/ن

 

ارسال نظرات