دیدگاه تازهای نسبت به ایران و حوزه علمیه پیدا کردم /500 هزار مسلمان در استرالیا زندگی میکنند


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمدحسن زمانی، عصر امروز در دیدار با عبدالله سعید گفت: برنامههای مشترک میان مذاهب مختلف باید در عرصههای مشترک شکل بگیرد.
وی افزود: ما اعتقاد داریم که جنگهای مسیحیت و اسلام صحیح نبوده و علاوه بر این در قرآن توصیه به مهرورزی و اصلاح شده است.
معاون امور بینالملل حوزههای علمیه کشور خاطرنشان کرد: در قرآن و احادیث بارها به شیوه ارتباطگیری امت اسلامی با دیگر امتها اشاره شده است و ما باید از این مطالب بهره کافی را ببریم.
وی با بیان اینکه باید یک نهضت علمی در میان امت اسلامی و سایر پیروان ادیان الهی شکل بگیرد، گفت: باید از متون مقدس همه مذهبها در این رابطه استفاده کنند همانطور که روحانیت ایران موفق شده است به این هدف دست پیدا کند و اندیشههای دینی را بر اساس قرآن و احادیث به جامعه عرضه کند.
حجتالاسلام زمانی افزود: همچنین در حوزه علمیه قم رشتههایی مانند اقتصاد اسلامی، روانشناسی اسلامی، جامعهشناسی اسلامی، مدیریت اسلامی و تربیت از دیدگاه قرآن بر اساس متون دینی مسلمانان دنبال میشود.
وی اظهار داشت: ما معتقد هستیم دانش به کشور خاصی اختصاص ندارد و نباید آن را از دیگران محروم کرد و امیدواریم که سایر کشورها در دانشهایم مختلف خود مانند پزشکی و فناوری به پیشرفتهای درخوری دست بیابند.
معاون امور بینالملل حوزههای علمیه کشور با بیان اینکه وضعیت که در جهان معاصر وجود دارد مطلوب نیست، افزود: درحال حاضر برخی از کشورهای جهان نه تنها در جهت پیشرفت سایر کشورها کمک نمیرسانند، بلکه از رشد آنان جلوگیری میکنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت همکاری متفکران وحدتگرای سایر مذاهب اشاره کرد و گفت: اگر چهرههای معتدلگرای مذاهب مختلف با یکدیگر همقدم شوند، تندروها و افراطگرایان کاری از پیش نخواهند برد.
حجتالاسلام زمانی در پایان استفاده از اساتید و کتب یکدیگر، برگزاری دورههای فشرده، برگزاری کرسیهای تخصصی علمی و سفرهای متقابل علمی را از زمینههای همکاری دو طرفه ایران و استرالیا دانست.
بر اساس این گزارش در ادامه این دیدار عبدالله سعید با تشکر از کسانی که شرایط حضور او را در ایران فراهم کردند، گفت: جمعیت مسلمانان استرالیا را 400 هزار تا 500 هزار نفر تشکیل میدهند.
وی اظهار داشت: برای اولین بار است که به ایران سفر میکنم و با وجود کوتاهی این سفر پس از بازگشت نظرات تازه و جدیدی برای برقراری ارتباط با مؤسسات اسلامی ایران خواهم داشت.
استاد دانشگاه ملبورن به بیان کمبودهای جامعه مسلمان استرالیا پرداخت و تصریح کرد: آموزش متفکران، رهبران و علمای دینی استرالیا از نیازهایی است که باید به آن توجه کرد و یکی از کارهایی که دنبال میکنم تأسیس یک حوزه علمیه که آموزش متفکران و رهبران اسلامی را در استرالیا بر عهده داشته باشد.
وی افزود: برای انجام این پروژه بزرگ همکاری با سایر نهادها را بر عهده گرفتهاند و در این موضوع کشور ایران تأثیرگذاری بسیاری دارد.
عبدالله سعید با بیان اینکه به ضرورت وحدت مذاهب خاطرنشان کرد: نباید نسبت به یک مذهب تعصب بیجا ورزید و باید دانست همه مذاهب از اجزای امت اسلامی محسوب میشوند .
وی به دستاوردهای سفر خود به ایران اشاره و تصریح کرد: فهم و درک جدیدی در همین مدت کوتاه از ایران پیدا کردم و با توجه به اهمیت حوزه علمیه قم به برقراری رابطه مؤثر با این نهاد امیدوارم./914/پ202/ن