همکاری و خوشبینی بهترین راه برای حل مشکلات حوزه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله رضا استادی، عضو شورای عالی حوزههای علمیه، شب گذشته در مراسم افتتاحیه مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم در سال جدید که در سالن اجتماعات حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد، با سنگین ارزیابی کردن وظیفه طلاب در قبال مردم و جامعه گفت: طلاب باید در کنار علم به اخلاق و تهذیب توجه ویژهای داشته باشند.
وی در ادامه خطاب به طلاب افزود: تمام افراد نیاز به موعظه و نصیحت دارند و طلاب بر این باور نباشند که لباس روحانیت آنها را از گزند شیطان و نفس اماره حفظ میکند بلکه شاید وسوسه شیطان و نفس اماره نسبت به آنها زیاد باشد.
امام جمعه قم گفتار، رفتار و معیشت طلاب را مهمترین راه در ترویج یا تخریب اسلام دانست و خاطرنشان کرد: یک فرد کاسب یا تاجر همانگونه که در ترویج دین نقش به سزایی ندارد در تخریب آن نیز نقش زیادی نخواهد داشت.
وی اضافه کرد: لباس روحانیت به سبب قداستی که دارد و روحانیون که مدعی انجام دستورات پیامبر(ص) و اهلبیت(ع) هستند نقش خاصی را در ترویج دین دارد از اینرو اگر طلاب مواظب رفتار و اعمال خود نباشند سبب تخریب گسترده دین میشوند.
وی یادآور شد: با جمعی از طلاب محضر آیت الله اراکی بودیم و یک طلبه برای عمامه گذاری نزد ایشان آمد و بعد از مراسم از آیت الله اراکی خواستار نصیحتی شد، آیت الله اراکی گفت« وضع روحانیون مانند این پارچه سفید است که کوچکترین لکه و سیاهی در آن مشخص میشود».
همکاری و خوش بینی بهترین راه برای حل مشکلات حوزه است
عضو جامعه مدرسین همکاری و خوش بینی طلاب نسبت به یک دیگر را بهترین راه برای کمک به مدیریت حوزه در جهت ساماندهی امور دانست و خاطرنشان کرد: در حوزه نقاط قوت و ضعف زیادی وجود دارد و این مسأیل را نمیتوان با انتقاد از یک دیگر برطرف کرد.
وی اضافه کرد: تنها راه برای برطرف کردن این مشکلات همکاری، خوش بینی و امیددادن به یکدیگر است، و باید از مقام معظم رهبری که همچون امام(ره) با وجود مشکلات زیاد مردم را به آینده امیدوار میکنند الگو بگیریم.
آیت الله استادی از بیتوجهی برخی افراد مبنی بر برگزاری نکردن کلاس اخلاق در حوزههای علمیه ابراز تأسف کرد و گفت: در گذشته کلاسهای اخلاقی که توسط بزرگان مانند آیتالله مشکینی برگزار میشد تأثیر زیادی در طلاب داشت.
وی ادامه داد: امروزه متأسفانه برخی افراد در برگزاری کلاسهای اخلاقی کوتاهی کرده و مانند دروس دیگر توجه نمیکنند.
این استاد حوزوی ابراز داشت: برخی افراد هم برای برگزاری این کلاسها پولهای زیادی دریافت میکنند و این خود عامل مهمی در عدم تأثیرپذیری این جلسات در مردم خواهد شد.
مهمترین مشکل حوزه عمل نکردن به وظیفه و توجه به امور مالی است
عضو جامعه مدرسین مهمترین مشکل حوزههای علمیه را عمل نکردن به وظیفه و توجه به امور مادی دانست و گفت: نباید تنها در جهت به دست آوردن پول تلاش کرد بلکه باید در جهت رضایی خدا با اخلاص گام برداشت.
وی افزود: متأسفانه به سبب اختلافات طبقاتی که در بین طلاب ایجاد میشود دل گرمی طلاب کم درآمد کم شده و تلاش دیگر طلاب در جهت کسب مال و پول افزایش مییابد، آیتالله ستوده با وجود اینکه مدرس رسمی حوزه بودند ولی در یک اتاق استیجاری زندگی میکردند.
امام جمعه قم با اشاره به آیه مبارکه «قَالَ رَبِّ ارْجِعُونِ لَعَلِّی أَعْمَلُ صَالِحًا فِیمَا تَرَکْتُ، پروردگارا، مرا بازگردانید،شاید من در آنچه وانهادهام کار نیکى انجام دهم» گفت: از ظاهر آیه شریفه بر میآید که افراد به سبب ترک عمل صالح از خداوند طلب بازگشت دارند نه به سبب اینکه مسلمان یا کافر بودند.
وی اضافه کرد: مطمئنا عملی که در آن رضایی خدا و اخلاص نباشد موثر واقع نمیشود./993/پ202/ن