نقض اصول طلبگی سد راه گسترش معنویت در جامعه است
آیت الله سید علی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با تأکید بر تربیت فقیه از سوی حوزههای علمیه تصریح کرد: فقیه به مراتب از مجتهد بالاتر است و می توان گفت هر فقیهی مجتهد است؛ اما هر مجتهدی فقیه نیست.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنان خود ابراز داشت: فقیه، اسلام را با استدلال قرآنی و با استناد به روایات درک و به اثبات می رساند و پس از آن جامعه را از این راه به سمت دین اسلام سوق می دهد.
آیت الله شفیعی رعایت اخلاق اسلامی را از ضروریات یک طلبه دانست و خاطرنشان کرد: یک طلبه در آینده می خواهد مربی جامعه شود و اگر خود دارای اخلاق اسلامی نباشد نمی تواند این کار را انجام دهد.
استاد عالی حوزه علمیه خوزستان با اشاره به دعوت پیامبران به رعایت اخلاق اسلامی اظهار داشت: مبلغان دینی باید دارای فضائل اخلاقی و کرامات نفسانی باشند و اسلام را به صورت عملی در جامعه گسترش دهند.
آیت الله شفیعی وظیفه روحانیت را سوق دادن مردم به سمت عبادت و اطاعت از خداوند عنوان کرد و گفت: یک طلبه در ابتدا باید، خود تابع احکام باشد، نماز اول وقت بخواند، با کارهای نیک و شرعی مأنوس باشد و سپس به تبلیغ در جامعه بپردازد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری دوری از جاه طلبی، زندگی اشرافی و کنار آمدن با مشکلات اقتصادی را از دیگر ویژگی های یک طلبه برشمرد و گفت: طلبه باید با زندگی قانعانه بسازد تا بتواند افزون بر تهذیب نفس، جامعه را به سوی مبانی اسلامی و علمی رهنمون کند.
استاد عالی حوزه علمیه خوزستان در ادامه خاطرنشان کرد: این دنیا محل گذر است، طلاب اگر از طمع و زیادهروی دوری کنند می توانند خود را به عنوان روحانی معرفی کنند.
آیت الله شفیعی با بیان این که طلاب همواره با مشکلاتی روبرو بودند اظهار داشت: اگر یک طلبه بتواند با مشکلات کنار بیاید می تواند پیشرفت کند، چرا که دوری از دنیا رمز موفقیت اوست.
نماینده مجلس خبرگان رهبری در ادامه تصریح کرد: روحانی افزون بر از خودگذشتگی در مسائل، نباید قدیمی و سنتی باشد، بلکه باید با جامعه حرکت کند؛ تا بتواند جوانها و نسل امروز جامعه را جذب اسلام کند.
وی اخلاص، توکل و توسل به خداوند را از دیگر ویژگیهای یک طلبه عنوان کرد و گفت: ابزار روحانیت معنویت و تقوا بوده و اگر آنها را به عنوان دو بال مکمل همراه و همره خود نداشته باشد، یکی از اصول مهم طلبگی را نقض کرده است؛ چرا که طلاب با این دو بال می توانند در راه معنویت و تکامل اوج گرفته و رشد کند.
آیت الله شفیعی در ادامه خاطرنشان کرد: اسلام آن چیزی است که در کتاب و سنت موجود است و طلبه باید روی این آیات و روایات کار کند و با این وسیله روح دین را به دست آورد و پس از عمل به آن در جامعه ترویج و تبلیغ کند.
استاد عالی حوزه علمیه خوزستان توسل به خدا و اهل بیت (ع) را منبع سرمایه یک طلبه دانست و گفت: یک مبلغ باید با شرایط زمان و مکان پیش رود و علم را باید با جدیت دنبال کند و تابع دین باشند./9464/ت302/س