۱۳ مهر ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۰
کد خبر: ۱۴۱۱۸۰
معاون آموزش قوه قضاییه:

قوه قضاییه به طلاب و روحانیان مستعد نیازمند است

خبرگزاری رسا ـ معاون آموزش قوه قضاییه، از نیاز جدی دستگاه قضا به طلاب و روحانیان مستعد جهت تصدی امر قضا خبر داد و از حوزویان خواست این دستگاه مهم را در این راستا کمک کنند.
حجت الاسلام اميني معاون آموزش قوه قضاييه

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام علیرضا امینی، معاون آموزش قوه قضاییه، پنج شنبه سیزدهم مهرماه در مراسم افتتاح اولین دوره تخصصی فقه القضاء مدرسه علمیه ولیعصر(عج) با اشاره به این که برای اجرای دین در جامعه نیازمند به علم فقه هستیم،گفت: در کنار فقه نباید از دانش های تخصصی دیگر غفلت شود.

 

وی با انتقاد از فراگیری دانش سطحی فقه از سوی برخی طلاب، بیان داشت: علم سطحی به درد نمی خورد و حوزیان باید در یک رشته فقهی دارای تخصص لازم باشند.

 

این مسؤول در دستگاه قضا، علم، اخلاق و شعور اجتماعی را از سرمایه های روحانیان و طلاب دانست و خاطرنشان کرد: حوزیان در فعالیت های علمی باید همت و پشتکار فراوانی از خود نشان دهند و توجه داشته باشند که فرد با استعداد بدون پشتکار به جایی نخواهد رسید.

 

وی با اشاره به این که در ادبیات حوزه علمیه دانش فراوانی تولید می شود ولی متاسفانه از این دانش ها به خوبی استفاده نمی شود، ابراز داشت: دانش قضا به شکل گیری مفاهیم جدید در کنار مفاهیم سنتی و کاربردی ساختن دانش کمک فراوانی خواهد کرد.

 

وی با بیان این که احتیاج مردم به یک علم از ملاک های  اهمیت دانش است، اظهار داشت: دانش قضاء همیشه مورد ابتلاء مردم بوده و امروز نیز چند  میلیون مسأله حقوقی وجود دارد که موجب اهمیت بالای این علم شده است.

 

حجت الاسلام امینی با تاکید بر این که دانش قضا و تصدی این امر کاری مهم برای حوزویان است و مردم می توانند در این زمینه به حوزیان انتقاد کنند، خاطرنشان کرد: راس این قوه، ارکان حوزه قضا، آیین دادرسی و نوشتن قانون به دست روحانیان وطلاب است؛ بنابراین سربلندی و رضایت مردم از این امر موجب آبرو داری و رضایت از حوزه خواهد شد.

 

وی با ابراز نیازمندی قوه قضاییه به روحانیان  فاضل و با سواد خطاب به حوزویان بیان داشت: اگر روحانیان و طلاب علاقه مندی به تصدی قضا ندارند می توانند از لحاظ تولید دانش پا در این عرصه بگذارند و در مسیر سربلندی جریان قضا کمک فراوانی داشته باشند.

 

معاون آموزش دستگاه قضا با تبیین مرز اشتباه و تقصیر حکم از سوی قاضی، گفت: طبق قانون در صورت اشتباه قاضی مقصر نیست و شما دانش پژوهان با تغییر نگرش خود و با شجاعت و دوری از ترس به اشتباه افتادن وارد این عرصه شوید.

 

وی قضاوت را شغلی پر اهمیت و معتبر برشمرد و افزود: این شغل افزون بر اهمیت و محترم بودن نزد مردم خطرهای خاص خودش را هم دارد، از این رو شما دانش پژوهان در زمان تحصیل   با جدیت و با عزم فراوان درس بخوانید تا در آینده دچار تقصیر و اشتباه نشوید./921/پ202/ج

 

ارسال نظرات