آشنایی با جامعة المصطفی العالمیه
به گزارش خبرگزاری رسا، جامعة المصطفی العالمیه به پشتوانه تجارب ارزشمند و دستآوردهای چندصدساله و بیبدیل حوزههای علمیه، در راه تربیت طراز برجستهای از عالمان و پرچمداران هدایت قرآنی و اندیشهی تمدن اسلامی و نظریهپردازان معاصر، پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، تأسیس شد.
این نهاد علمی بینالمللی، که به نام مبارک پیامبر رحمت، خاتمالانبیا، حضرت محمد مصطفی(ص) مزین گردیده، پاسخگویی به نیاز تشنگان زلال معارف الهی و ایجاد خیزش جدید در توسعهی نظریههای اسلامی را سرلوحهی مجاهدتهای علمی خویش قرار داده است.
اهداف این نهاد علمی عبارتند از:
1) تربیت مجتهدان، پژوهشگران، مدرسان و مبلغان پارسا و متعهد؛
2) تبیین و تعمیق اندیشهی قرآنی و گسترش نظریههای اسلامی؛
3) گسترش اسلام ناب محمدی(ص)، مبتنی بر آموزههای اصیل اسلامی.
از مهمترین سیاستهای ترسیم شده جامعة المصطفی العالمیه برای رسیدن به این اهداف، میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
اهتمام به جنبش نرم افزاری تولید دانش و اندیشه و نهضت ترجمه منابع اسلامی
اتخاذ رویکرد پژوهش محوری و تربیت مداری
صیانت از کرامت انسانی در تعاملات درونی و بیرونی
احترام به قلمرو مذاهب اسلامی، بر اساس سیاست انسجام و وحدت اسلامی
تاکنون، 41000 دانش پژوه مرد و زن از 103 کشور جهان در این نهاد علمی، آموزشی پذیرش شدهاند که بیش از 16000 نفر از آنان در مقاطع گوناگون تحصیلی فارغالتحصیل شده و پس از بازگشت به کشورهای خود در مراکز علمی، پژوهشی و فرهنگی مشغول فعالیت میباشند.
در حال حاضر نزدیک به 25000 نفر از خواهران و برادران در جامعه المصطفی مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد، 10000نفر در ایران و 15000 نفر هم در واحدهای المصطفی (ص) در خارج از کشور به تحصیل اشتغال دارند.
جامعة المصطفی العالمیه در کنار آموزش برادران، اهتمام فراوان به تعلیم و تربیت خواهران مشتاق و علاقمند از اقصی نقاط جهان نموده است که امروزه بیش از 2500 طلبهی خواهر از ملیتهای مختلف، در مدرسهی عالی بنتالهدی، جامعه الزهرا (س) ، مکتب نرجس و 6500 نفردر واحدهای المصطفی(ص) در خارج از کشور مشغول به تحصیل میباشند.
متقاضیان تحصیل در جامعة المصطفی العالمیه ، مطابق با استانداردهای بینالمللی آموزشی، در مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و همچنین بر اساس سطوح چهارگانه حوزوی و دوره اجتهاد از سراسر جهان پذیرش شده و پس از فراگیری زبان فارسی و عربی در رشتههای مختلف علوم اسلامی و انسانی در دانشکدهها، مؤسسات عالی آموزشی و واحدهای وابسته درایران و کشورهای مختلف به ادامه تحصیل میپردازند و با اتمام این دورهها، مدرک تحصیلی رسمی جامعة المصطفی العالمیه و وزارت علوم را دریافت میکنند.
برخی از مراکز وابسته جامعة المصطفی العالمیه در ایران عبارتند از:
1 . مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی
2 . مجتمع آموزش عالی فقه
3 . مجتمع آموزش عالی امام خمینی(قدس سره)
4 . مؤسسه آموزش عالی علوم انسانی
5 . ممجتمع آموزشی بنت الهدی (ویژه خواهران)
6 . موسسه آموزشهای کوتاه مدت و فرصتهای مطالعاتی
7 . دانشگاه مجازی المصطفی (ص)
8 . مرکز تخصصی زبان و فرهنگ
9 . مرکز امور طلاب و خانوادهها
10 . پژوهشگاه بین المللی المصطفی (ص)
11 . واحدهای جامعه المصطفی در تهران، مشهد، اصفهان و گرگان
جامعة المصطفی العالمیه در بیش از 60 کشور دارای نمایندگی است که میتوان به دانشگاه اسلامی غنا، کالج اسلامی لندن، مرکز تربیت معلم بورکینوفاسو، کالج اسلامی اندونزی و واحدهای جامعه المصطفی در لبنان، افغانستان، سوریه، پاکستان، هند، تایلند، تانزانیا و سریلانکا اشاره کرد.
همچنین تعدادی از مراکز آموزش عالی، با رعایت استانداردهای آموزشی المصطفی و تحت نظر آن فعالیت میکنند عبارتند از: واحد های آموزشی آل البیت، الاطهار، سبطین و شهید صدر.
اساتید و اعضای هیات علمی جامعة المصطفی که هم اینک در داخل و خارج از ایران مشغول به فعالیت هستند بیش از 2000 نفر میباشند.
هم اکنون 150 رشته و گرایش تحصیلی در این مجموعه به تصویب رسیده که برخی از رشتههایی که در حال اجرا هستند عبارتند از: فقه و اصول، فقه و معارف اسلامی، فقه اقتصادی، فقه قضایی، فقه خانواده، فقه جامعه، قرآن و علوم، فلسفه و عرفان اسلامی، کلام اسلامی، فرهنگ و معارف اسلامی، تاریخ اسلام، شیعه شناسی، ادیان و مذاهب، اقتصاد، علوم تربیتی، تبلیغ و ارتباطات، مطالعات اجتماعی ، علوم سیاسی، مدیریت، روانشناسی، حقوق، زبان فارسی و معارف اسلامی، زبان و ادبیات عرب و دهها رشته و گرایش تحصیلی دیگر.
تاکنون بیش از 3000 پایاننامه در المصطفی به تصویب رسیده و تعداد زیادی از آنها نیز دفاع شده است.
به پژوهشگرانی که امکان حضور بلند مدت در ایران برای آنان فراهم نیست، آموزشهای کوتاه مدت ارائه میشود که تاکنون بیش از 200 دوره، ویژهنخبگان و فعالان فرهنگی جهان اسلام برگزار شده است.
شناسایی 2209 پژوهشگر و مترجم از 59 ملیت و تشکیل بانک اطلاعاتی آنان، تدوین آییننامه و ساماندهی آنان، در شمار فعالیتهای پژوهشی میباشد. در این راستا 4619 عنوان اثر، شامل کتاب، مقاله، پایاننامه و ترجمه، از دانشپژوهان به 43 زبان به چاپ رسیده است.
برگزاری نشستهای علمی ـ پژوهشی، فعالیت 41 انجمن علمی از 31 ملیت، انتشار مجلات و نشریات متعدد اطلاع رسانی و 50 عنوان مجله علمی ـ تخصصی در داخل و خارج از ایران و برگزاری سالانه جشنواره بینالمللی علمی ـ پژوهشی شیخ طوسی (ره) و همچنین راهاندازی پژوهشگاه بین المللی المصطفی(ص)، بخش دیگری از فعالیتهای پژوهشی جامعه المصطفی به شمار میآید.
انتشارات جامعةالمصطفی تاکنون توانسته است بیش از 1000عنوان کتاب و متن درسی را در موضوعات گوناگون علوم اسلامی و انسانی، به زبانهای مختلف به چاپ برساند.
فراهم ساختن فضای مناسب برای رشد معنوی و اخلاقی، ایجاد انگیزه و نشاط، توجه و اهتمام به امور آموزشی، فرهنگی، تربیتی، برگزاری اردوها، مراسم و مسابقات قرآنی و ورزشی و برگزاری سالانه جشنواره طوبی از مهمترین اولویتها و برنامههای فرهنگی، تربیتی جامعه به شمار میرود.
فعالیتهای طلاب در قالب انجمنهای فرهنگی و ملیتی، با تشکیل بیش از 80 انجمن در ایران و کشورهای دیگر تمرکز یافته و خدمات رسانهای و مطبوعاتی بسیاری را ارائه نموده است.
انتشار بیش از 30 عنوان مجله و نشریه و راهاندازی بیش از 80 سایت اینترنتی به زبانهای گوناگون را میتوان از فعالیتهای مهم طلاب برشمرد.
به منظور حضور موفق و کارآمد طلاب در عرصههای گوناگون اجتماعی در جهان، علاوه بر آموزشهای عمومی و تخصصیِ علمی، فنون و مهارتهای کاربردی نیز به آنان آموزش داده میشود.
حضور همسران و فرزندان طلاب غیرایرانی در خانواده بزرگ جامعه المصطفی، فرصت گرانبهایی را برای جامعه ایجاد نموده تا اهداف آموزشی و فرهنگی خود را اجرا نماید. مرکز امور طلاب و خانوادهها با تاسیس آموزشگاههای حضرت فاطمه(س)، ریحانه و هجرت برای آموزش فرزندان و خانوادهها برنامههای متنوع و گستردهای را تدارک دیده است.
برای پاسخگویی به نیازهای روحی و عاطفی طلاب و خانوادهها، مرکز مشاوره و کلینیکهای تخصصی راهاندازی شده است.
ارتباط با مراکزآموزشی، پژوهشی و فرهنگی جهان و امضای تفاهمنامه همکاری در تبادل استاد، دانشجو، اعطای بورسیه تحصیلی، برگزاری کنفرانسهای علمی و پژوهشی مشترک و تبادل هیاتهای بازدید کننده، مورد توجه ویژه جامعة المصطفی العالمیه میباشد.
جامعة المصطفی توانسته است با بیش از صد دانشگاه و نهاد فرهنگی بین المللی در ایران و خارج از کشور تفاهم نامه امضا کند .همچنین با توجه به جایگاه والای المصطفی در عرصه بین الملل ،المصطفی توانسته است در سازمانهای بین المللی مختلفی همچون انجمن بین المللی دانشگاهها IAU،اتحادیه بین المللی دانشگاه های جهان اسلام FUIW، دانشگاه های آسیا و اقیانوسیه AUAP و انجمن روسای دانشگاه های جهان IAUP به عضویت در آید.
جامعه با راهاندازی سایت اینترنتی فارغالتحصیلان، برگزاری سالانه گردهمایی دانشآموختگان و ارسال کتاب، مجله و پیام به مناسبتهای گوناگون، توانسته است ارتباط پیوستهای با دانشآموختگان خود برقرار نماید.
پذیرفته شدگان در جامعة المصطفی العالمیه از بورس و کمک هزینههای تحصیلی، اسکان در خوابگاه برای افراد مجرد، استفاده از مجتمعهای مسکونی برای افراد متأهل، سالنهای ورزشی، اردوهای تفریحی و زیارتی و دیگر برنامههای فرهنگی برخوردار میشوند.
سلامت کامل جسمی، روحی و روانی، داشتن مدرک دیپلم، داشتن حداقل 18 و حداکثر 22 سال سن و قبولی در آزمون ورودی، از شرایط پذیرش در این نهاد علمی، آموزشی میباشد.
پذیرش دانشپژوهان جامعه، از طریق وبسایت جامعه www.miu.ac.ir ، اعزام هیأتهای پذیرشی به کشورهای گوناگون و نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در دیگر کشورها انجام میپذیرد./919/د101/ن