۲۷ مهر ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۷
کد خبر: ۱۴۳۲۵۹

تبادل نظر مسوولان حج ایران و تایلند در مکه مکرمه

خبرگزاری رسا ـ مسؤولان عالی رتبه حج و زیارت جمهوری اسلامی ایران و کشور تایلند در نشستی در مکه مکرمه به بحث و تبادل نظر در خصوص مسائل مورد علاقه طرفین پرداختند.
حجت الاسلام سيدعلي قاضي عسكر

به گزارش خبرگزاری رسا، رییس بعثه حج تایلند روز گذشته با حضور در بعثه جمهوری اسلامی ایران با نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی دیدار و گفت‌وگو کرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین قاضی عسکر در این دیدار ضمن خوش آمد گویی به دکتر اسماعیل علی و هیات همراه ، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره به دنبال افزایش ارتباط و تبادل تجربه با دیگر کشورهای اسلامی از جمله تایلند است. در سفری که مدتی پیش به تایلند داشتم، احساس کردم که برادران مسلمان تایلندی ما مشتاق افزایش این ارتباطات دوستانه اند. 

 

سرپرست حجاج ایرانی در ادامه، کارگزارن حج تایلند را به بازدید از مراکز اقامت، آشپزخانه‌های متمرکز و بیمارستان‌های ایرانی دعوت کرد و ادامه داد: به نظر می‌رسد که با انتقال این تجربه‌ها، می‌توانیم شرایط برگزاری حج را بهتر کنیم. با توجه به تغییراتی که در جهان اسلام رخ داده، اشتیاق مسلمانان برای شرکت در حج بیشتر می‌شود. کشورهای اسلامی می‌توانند با گسترش روابط، شرایط برگزاری حج را آسان‌تر کنند.

 

وی در ادامه به بیان برخی از توانمندی‌های تایلند پرداخت و افزود: در سفری که به تایلند داشتم، شاهد توانمندی‌های این کشور در توسعه وسایل حمل و نقل عمومی از جمله مترو و منوریل بودم.  قطعا می‌توان چنین امکاناتی را در مکه مکرمه و مدینه منوره نیز راه‌اندازی کرد تا حاجیان مجبور نباشند برای رسیدن به حرمین شریفین از اتوبوس استفاده کنند یا مسافت‌های طولانی را پیاده بروند. در صورت همکاری کشور عربستان، می‌توانیم با یک طرح جامع، مکه و مدینه را از وسایل نقلیه خالی و وسایل نقلیه ریلی زمینی و هوایی را جایگزین کنیم.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین قاضی عسکر به خاطره‌ای از یک مهندس ایرانی اشاره کرد و گفت: یکی از مهندسان ایرانی که به رحمت خدا رفت، حدود 37 سال قبل طرحی داده بود که با اجرا شدنش امکان اسکان 4 میلیون زائر در منا وجود داشت، البته آن زمان برخی از شخصیت های سعودی با ساخت بنا در منا مخالفت کردند و این طرح هرگز اجرایی نشد، اما این نمونه نشان می‌دهد که می‌توان با همکاری‌های مشترک، بخشی از مشکلات را حل کرد.

 

سرپرست حجاج ایرانی در ادامه به اهمیت چنین دیدارهایی اشاره کرد و افزود: یکی از برکات حج همین است که کشورهای اسلامی با تبادل نظر، به طرح‌های جدید برای بهتر برگزار شدن حج برسند. از سوی دیگر با افزایش این تعاملات، می‌توان برای معضلات جهان اسلام چاره اندیشی کردو اخیرا شاهد بودیم که در همسایگی کشور تایلند، کشتار مسلمانان میانمار صورت گرفت. در آمریکا متاسفانه قران سوزی انجام شد و چندی پیش هم که فیلم موهن به ساحت والای پیامبر اعظم(ص) ساخته شد؛ باید با همفکری برای این مسائل تصمیم‌گیری کرد.

 

 وی در پایان، آینده روابط ایران و تایلند را بسیار امیدوارنه ارزیابی کرد و گفت: اخیرا دکتر احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران دیداری با نخست وزیر تایلند داشتند که بسیار تاثیر گذار بود. ما هم امیدواریم که زمینه تعاملات بیشتر ایران و تایلند در حوز‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بیشتر شود.

 

در این دیدار، دکتر «اسماعیل علی» ضمن قدردانی از امیرالحاج ایران برای این دعوت ، از علاقه بعثه تایلند برای گسترش روابط خبر داد و گفت: بسیار مشتاقیم که از تجربیات جمهوری اسلامی ایران در زمینه حج استفاده کنیم. ما مسلمانان ایران را برادران دینی خود می‌دانیم و امیدواریم با همفکری و تعامل بتوانیم قدرت جهان اسلام را روز به روز بیشتر کنیم.

 

امیرالحاج تایلند درباره وضع حاجیان کشورش گفت: سهمیه کشور ما برای حج 13 هزار نفر است. البته آمار رسمی تعداد مسلمانان، تایلند چند سالی است که دو میلیون نفر اعلام می‌شود که البته آمارهای ما از رقمی بیش از 10 میلیون حکایت دارد.

 

در پایان این دیدار، حجت‌الاسلام و المسلمین قاضی عسکر با اهدای تعدادی از صنایع دستی ایران ، رئیس بعثه حج تایلند را بدرقه کرد. /917/د102/ن

ارسال نظرات